Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyfuzor zderzaka tylnego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dyfuzor zderzaka tylnego

Witam, czy ktoś montował sam sobie dyfuzor zderzaka tylnego i ma pojęcie jak to zrobić ?
    Lub ma ktoś może filmik instruujący ?
    Moje zadatki manualne są słabej jakości stad myśle czy sam podołam czy udać się z tym do aso aby zrobili…?

napisz może/ pokaż o co Ci chodzi
    w X gen jest seryjny no ale ten chyba masz...
    chcesz podmienić czy co?
    Generalnie nie jest to rudna sprawa i szkoda z tym jechać do aso ale nie wiem jak Twoje "zadatki manualne słabej jakości"
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

IMG_0085.jpg

Mi chodzi o taki dyfuzor czyli ten na dole założony - mam ten wyżej oryginalny na powyższym zdjęciu
      Czyli chciałbym podmienić ten seryjny na ten poniżej

Comment

Zdjęcia słabe
        Ale chcesz chyba wymienić dyfuzor z przedlifta na polift - oba seryjne.
        jeżeli tak to wszystko pasuje - zdejmujesz jeden zakładasz drugi. Na parkingu z wyższym krawężnikiem to raczej zrobisz nawet bez zdejmowania zderzaka ale oczy pełne piachu
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Fanik94 Zobacz posta
          [ATTACH=CONFIG]62880[/ATTACH]

Mi chodzi o taki dyfuzor czyli ten na dole założony - mam ten wyżej oryginalny na powyższym zdjęciu
          Czyli chciałbym podmienić ten seryjny na ten poniżej
          Napisz do malina84 bo on u siebie zmieniał to Ci podpowie szczegóły
          Moja Hania
          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

No właśnie nie za wiele podpowiem bo sam tego nie robiłem tylko ASO zmieniało przy okazji.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

sprawa jest prosta i do zrobienia na parkingu nawet
              tu masz jak zdjąć zderzak i od 7mej minuty widać jak jest mocowany lip do zderzaka

Da się to zrobić nawet bez zdejmowania zderzaka jak mówiłem ale trzeba sie położyć i wejść od tyłu pod samochód - niestety tam pełno piachu będzie
              łatwiej jak się zdejmie zderzak
              Jak zakładasz serie z polifta do przedlifta to wszystko pasuje na te same miejsca montazowe
              na tym filmie akurat dokładnie w 6minucie widać jak wypina się przedlifta i dokłada polifta
              to film o tym co dokładnie to co chcesz zrobić - roboty jest max na godzinkę na spokojnie i nie ma sensu jechać z tym do ASO chyba, że ktos ma zbyt wypchany portfel

Comment

IMG_0429.jpg

Czy kupując ten dyfuzor potrzeba dodatkowego elementu (jak na rysunku technicznym pod numerem osiem?)

Comment

[ATTACH=CONFIG]62935[/ATTACH]

Czy kupując ten dyfuzor potrzeba dodatkowego elementu (jak na rysunku technicznym pod numerem osiem?)
                  Kolego ostro idziesz Tu pytasz i na fejsie chyba w 2 miejscach...
                  Wiec już odpowiedz znasz ale dla potomnych napisze. Taki element potrzeba. Jest on na filmiku, który Ci zamiesciłem.
                  Ale jak go nie będzie to nic się nie stanie - będzie tylko mniej estetycznie, choć widać to mniej niż w przedlifcie bo przedlift tez ma taka wkładkę tylko większa i inna kształtem. Generalnie ten dyfuzor zawsze składa się z 2 części
                  Grupa gezet, z której zamieściłeś rycinkę jeszcze niedawno miała cos takiego w swojej ofercie za 50zł bodajże ale chyba się wyprzedali a temat na rynku wtórnym tak dla przedlifta jak i polifta jest mało dostępny - trzeba polować albo ASO. Wtórnie takie części są za 100-150zł niestety
                  Ciekawostka ze wiekszosc przedliftów i poliftów z rynku wtórnego na ma tych wkładek - rzadko kto sprzedaje kompletny dyfuzor...
                  Last edited by Lcfr; 09-05-2023, 07:10.

Comment

[ATTACH=CONFIG]62935[/ATTACH]

Zna ktoś numer tej zaślepki z pozycji nr9 ?
                    Podobno jest dostępna na wersje UK ale nie mam wyszukiwarki części z UK
                    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

8 czy 9? co to jest 9 bo słabo widać?
                      tutaj nie ma tego i j tak nie kojarzę co to jest 9...
                      Shop in the parts listing - 2021 Honda Civic 5 Door SPORT (TOURING) KL CVT Rear Bumper. Discounted prices and Hassle-Free Return on genuine Honda parts.

Comment

Pisałem że to jest tylko na UK, a Ty patrzysz na strone US. To jest zaślepka jak ktoś nie ma wydechu, a chce mieć dyfuzor.

tak to wygląda

dyfuzor zaslepka.jpg
                        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                          Pisałem że to jest tylko na UK, a Ty patrzysz na strone US. To jest zaślepka jak ktoś nie ma wydechu, a chce mieć dyfuzor.
                          Rozumiem ale taka tylko strone znalazłem...
                          Nawiasem mówiąc jakbym miał z ta zaślepką jeździć to wołałbym cały dyfuzor od wersji nie sport...

Comment

Dyfuzor zderzaka tylnego

71509-TGL-G70

To numer tej zaślepki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Working...
                            X