Cześć, mam problem z klapą bagażnika w HB, niestety auto stoi pod chmurką i ostatnio nie było używane ponad tydzień a śniegu trochę napadało i obawiam się, że mogła się dostać wilgoć tam przy przycisku bo nie mogę w ogóle bagażnika otworzyć, początkowo po odpaleniu auta i przejechaniu kilkuset metrow bagażnik sam się otworzył (na pierwszy zamek) ale dalej nie mogłem go całkowicie otworzyć, jedynie domknąłem i teraz już nic... Przerabiał może ktoś taki problem w swojej Hondzie i ma jakieś sprawdzone metody jak szybko to ogarnąć?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klapa bagażnika nie otwiera się
Collapse
X
-
Sprawa rozwiązana, przycisk się spalił (choć lampka podświetlenia świeciła normalnie). Jakby ktoś w przyszłości miał taki problem to ten przycisk można wyjąć od zewnątrz jak się dobrze podwadzi, ja rozbierałem wszystkie plastiki od środka niepotrzebnie...
-
Zamieszczone przez krzysiek.22 Zobacz postaCześć. Mam dokładnie ten sam problem. Mam pytanko, jak zdiagnozowałeś że to ten przycisk i gdzie zakupiłeś nowy ?
https://www.civicforum.pl/showthread...krostyku-klapy
Lampka oświetlenia bagażnika jest zintegrowana z przyciskiem. Tylko ASO Cię ratuje lub znajdziesz używkę w niewiadomym stanie....
Comment
-
Panowie, czy ktoś kupował u chińczyków ten przełącznik (numer części 34100-TLY-H01) i może potwierdzić, że pasuje?
Wymieniali mi to dziadostwo w zeszłym roku, jeszcze na gwarancji i znowu działa jak chce. Nie uśmiecha mi się dawać za to coś ponad 5 stów w ASO, zważywszy na jakość oferowanej przez nich części,Last edited by kony74; 25-09-2024, 15:13.
Comment
-
w tym wątku padła cena 530, więc się zasugerowałem. Jeśli faktycznie 160 to spoko.
Witam Was, dawno nic się nie działo z Hanią to dziś "wymacałem" awarię mikro-styku tylnej klapy. Jest pęknięta gumowa osłona przycisku na dość sporej długości więc pewnie zaraz się tam dostanie woda....echh. Poratuje mnie ktoś numerem OEM (wersja Sport+ więc oświetlenie tablicy jest ledowe) i ewentualnie serwisówką czy dużo jest roboty - liczę jak zwykle na kolegę Palucha :) . Wygląda, że jest wciskana na dwa zatrzaski po bokach i do odpięcia kostka. Używanych nie znalazłem, więc wybadam ile
Podana przez Ciebie część 34100-TEA-T12 pasuje do wersji Coupe, gdzie jest jeden przycisk:
Last edited by kony74; 26-09-2024, 21:04.
Comment
-
Zamieszczone przez kony74 Zobacz postaPodana przez Ciebie część 34100-TEA-T12 pasuje do wersji Coupe, gdzie jest jeden przycisk:
Comment
-
Zamieszczone przez kony74 Zobacz postaw tym wątku padła cena 530, więc się zasugerowałem. Jeśli faktycznie 160 to spoko.
Witam Was, dawno nic się nie działo z Hanią to dziś "wymacałem" awarię mikro-styku tylnej klapy. Jest pęknięta gumowa osłona przycisku na dość sporej długości więc pewnie zaraz się tam dostanie woda....echh. Poratuje mnie ktoś numerem OEM (wersja Sport+ więc oświetlenie tablicy jest ledowe) i ewentualnie serwisówką czy dużo jest roboty - liczę jak zwykle na kolegę Palucha :) . Wygląda, że jest wciskana na dwa zatrzaski po bokach i do odpięcia kostka. Używanych nie znalazłem, więc wybadam ile
Podana przez Ciebie część 34100-TEA-T12 pasuje do wersji Coupe, gdzie jest jeden przycisk:
https://www.hondafactoryparts.com/oe...ly-34100teat12
Używek za bardzo nie znajdziesz. Chińczyk - brak opinii jaka jakość....5 stówek niestety boli.
Comment
-
Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz postaBo pasuje też i do Coupe tak bym to ujął. A mam bezpośrednie info z katalogu części Hondy na Europę
Comment
Comment