Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko nie reaguje na składanie oraz regulacje

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterko nie reaguje na składanie oraz regulacje

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
    Udało mi się wymienić kierunkowskazy w lusterkach na płynące, ale zrobiłem sobie problem, gdyż lusterko od pasażera po operacji nie składa się i samo szkło się nie reguluje. Wyciągałem szybkę lusterka kilka razy i wkładałem, mam wrażenie jakby nie wchodziło do końca, te białe bolce do regulacji niby wchodzą na swoje miejsce, ale coś jest nie tak, ma ktoś z kolegów może jakiś pomysł, co zrobiłem źle?

Last edited by buba; 31-05-2021, 11:25.

Czy masz zasilanie w lusterku? Po wyjęciu szkła jak wciskasz regulację to mechanizm w środku się rusza?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Zasilanie jest,bo przy sterowaniu podryguje lustro jakby chciało iść,a coś go trzyma łub przeskakuje?

Comment

Pozostaje sprawdzić czy poprawnie złożyłeś. Nie widząc tego - ciężko pomóc.

Comment

Dzięki pozdrawiam

Comment

Wiesz co , sprawdziłem jeszcze raz montowanie i wydaje się,że jest ok. silnik chodzi, lusterko pracuje dół-góra, nie pracuje prawo-lewo silnik chodzi,góra - dół ręcznie stawia taki opór, natomiast prawo-lewo, gdy przestawiam ręką chodzi lekko bez oporu?

Comment

Jeśli chodzi lekko to na raczej nie jest na swoim miejscu bądź w samym silniku się coś wypięło. Szkło ręcznie powinno chodzić z oporem w każdą stronę. Zastanawiające jeszcze jest dlaczego skladanie nie działa.

Comment

Składanie działa, tylko prawo-lewo nie i tak nie ma właśnie oporu przy przekręcaniu ręką?

Comment

Ok bo pisałeś w pierwszym poście, że składanie nie działa.
                  W boki również z oporem musi chodzić sam wkład. Coś tu nie wskazuje na miejsce. Sprawdź również sam mechanizm (pod wkładem) bo zapewne go wyciągałeś w celu wymiany kierunkowskazu.

Comment

Ściągałem i wkładałem już kilka razy, wszystko jakby na miejscu, białe bolce wchodzą w te czarne gumki,wszystko zaskakuje, wygląda ,że ok., ale cały czas brak oporu przy skręcaniu ręcznym lusterkiem, już głupi jestem

Comment

A jak wyjmiesz szkło to widać żeby silniczki pracowały i poruszały tymi trzpieniami?
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Silniczki pracują, ale ten biały plastik z białymi bolcami się nie rusza?

Comment

No to mechanizm musisz przeglądnąć. Białe bolce odpowiadają za ustawienie wkładu.

Comment

Ło mechanizm rozebrać to już chyba nie dam rady, chyba mechanik mnie czeka?

Comment

Dziękuję wszystkim za pomoc, udało się zrobić lustro, już chodzi lewo-prawo, oczywiście pierdoła.
                              Wiedziałem,że dobrze złożyłem lusterko i postanowiłem jeszcze zajrzeć pod tą czarną gumkę co wchodzi do niej biały bolec od regulacji i bingo, spadł taki mały oring, który zaciska te plastiki,żeby trzymały ten biały bolec, dlatego chodziło luźno, może komuś się przyda moje doświadczenie na przyszłość.
                              Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za pomocne rady.
                              IMG_20210601_121939860[1].jpg

Comment

Working...
                              X