Te fotele i kanapa to jest jakaś je... tragedia. Już zaakceptowałem to że się szybko wycierają, ale trzy dni temu zdemontowałem fotelik dla dziecka. Fotelik na isofix zgodny z samochodem a dokładnie gb everna fix i jest po nim takie odgniecenie że masakra. Jak sie siada teraz w tym miejscu to jest ubite i jest niżej względem drugiej strony. Fotelik jeździł w aucie niecały miesiąc a kanapa się stale odkształciła. Jest to sens w ogóle zgłaszać do aso jako gwarancje ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kanapa odkształcona przez fotelik dziecięcy.
Collapse
X
-
Przyznam, ze to dziwna sytuacja. Ja od wielu lat mam założony fotelik - zarówno wcześniej w Hondzie jak i teraz w Mazdzie. To normalne, że pod ciężarem pianka się odkształca, ale jak zdejmę fotelik to po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Dziwne, że u Ciebie odkształciło na stałe.
Comment
-
Wszystko zależy od konstrukcji fotelika, a konkretnie jego spodu. Jest oczywistym, ze fotelik może nieodwracalnie uszkodzić kanapę.
Kanapę można natomiast łatwo zabezpieczyć matą dedykowaną pod foteliki. Są różne rodzaje - im sztywniejsza/grubsza, tym lepiej chroni fotelik.
Dziwię się, że dbając o detale nie zabezpieczyłeś kanapy w ten prosty sposób. jest tego całe mnóstwo w sprzedaży.
Comment
Comment