Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wycieraczki przednich szyb.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wycieraczki przednich szyb.

Czy możecie polecić jakieś wycieraczki na przednią szybę bo przez ten czujnik deszczu to szybko się zużywają za dożo chodzą na sucho zgłaszałem w aso ale mówią że tak mają działać najlepiej to wyłączyć no to poco to jest może jakieś ma jakąś podpowiedz.

Zamieszczone przez JANKO Zobacz posta
    Czy możecie polecić jakieś wycieraczki na przednią szybę bo przez ten czujnik deszczu to szybko się zużywają za dożo chodzą na sucho zgłaszałem w aso ale mówią że tak mają działać najlepiej to wyłączyć no to poco to jest może jakieś ma jakąś podpowiedz.
    W Kolaczku w Krakowie wymieniają sensor. Mi w pierwszym sporcie wymienili i działało to super.
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

Potwierdzam jak wyżej, również po wymianie w tym ASO czujnik automatycznych wycieraczek działa poprawnie.

Comment

Czy też tak mieliście że raz się nie włączały a jak się włączyły to nawet jak przestało padać to jaszcze chodziły albo lekko padało to chodziły jak szalone a regulacja tą manetką przy kierownicy do regulacji to prawie nic się nie zmienia na każdym przeglądzie o tym mówię a aso że tak ma być trzeba będzie chyba ich mocniej przycisnąć dzięki za podpowiedz.

Comment

Miałem podobnie, ewidentnie naprawa gwarancyjna Ci przysługuje.

Comment

Mnie nie dość, że czujnik deszczu szwankował, to jeszcze wycieraczki strasznie chroboczą ... Możliwe, że to przez zużycie ? Co ile należy je wymieniać ?

Comment

Zamieszczone przez Optimum Zobacz posta
              Mnie nie dość, że czujnik deszczu szwankował, to jeszcze wycieraczki strasznie chroboczą ... Możliwe, że to przez zużycie ? Co ile należy je wymieniać ?
              Kup sobie hybrydowe Denso, genialne wycieraczki, najcichsze na rynku, mam od roku, oryginały były głośne tu cisza.

Comment

Zamieszczone przez Optimum Zobacz posta
                Co ile należy je wymieniać ?
                To zależy jak często i w jakich warunkach (czy nie na sucho) były używane. U mnie po przeszło trzech latach są ok. Ładnie zbierają i są ciche.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                  Kup sobie hybrydowe Denso, genialne wycieraczki, najcichsze na rynku, mam od roku, oryginały były głośne tu cisza.
                  Na hybrydy Denso z naszego rynku trzeba uważać. Kupowałem w tym roku kilka razy do swojego poprzedniego auta (cena za komplet na przód to ponad 100 zł) i kilkukrotnie od nowości zostawiały smugi i "rysowały" szybę. Wykazywały cechy zużycia, a działo się to od nowości. Z tego co dowiedziałem się po czasie trzeba uważać na te które mają napisy na opakowaniu w języku rosyjskim (idą na tamten rynek). Nie wiem czy były to jakieś odrzuty producenta, czy jakieś podróby ale stres był, bo trzeba było wymieniać, tłumaczyć, robić zdjęcia, itp. Na forum Mitsu ludzie też pisali o tym, choć nie wszyscy mieli pecha.

Comment

A Co myślicie o wymianie samych gumek wycieraczek? Same oryginalne stelaże są dość solidne i stabilne , co może mieć wpływ na prowadzenie ich po szybie. Więc wymiana samych gum może być dobrym pomysłem i tańszym. Nawet w instrukcji obsługi nie ma o zmianie całych piór tylko o wymianie gumek. Tylko skąd wziąć dobre gumki?

Comment

Witam,
                      w UFO przez 9 lat użytkowania wymieniałem tylko gumki, i świetnie zdawało to egzamin. A kupowałem..oryginalne z ASO bo według mnie całkiem dobrze dawały sobie radę i w dodatku miałem montaż w cenie.

Co do jakości Denso - mam na ich temat identyczną opinię jak "TypekR". Są ciche to fakt, ale od nowości ze zbieraniem nie jest rewelacyjnie - być może faktycznie trafiłem na felerną partię ale nie będę już z nimi więcej ryzykował.

Pzdr - Artur S.

Comment

Working...
                      X