Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotele przód - istnieje inna alternatywa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotele przód - istnieje inna alternatywa?

Nie znalazłem na forum podobnego tematu więc zakładam. Jako posiadacz wersji Sport + która ma jako tako ,,usportowione fotele" narzekam na trzymanie boczne w zakrętach którego prawie nie ma. Nie jestem sam, jechały 2 osoby i mają podobne zdanie. Jest jakaś alternatywa wymiany foteli? Dopasowywanie z TR chyba za duże szaleństwo...

Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Dopasowywanie z TR chyba za duże szaleństwo...
    Tu na forum już ktoś zmienił fotele na te z R Type. Na allegro kupisz za ok. 4 tys. zł. Pasują ale nie będziesz miał podgrzewanych siedzeń.

Comment

Odkopie, a czy w polifcie fotele sie nie zmienily? Aby na nie zapolowac ?

Comment

Podobno jest elektryka, ale bez pamięci Co do kształtu to bez zmian tak na moje oko.

Comment

Jak wygląda sprawa u was z zagłówkiem pasażera, bo u mnie jest za bardzo pochylony jakby do przodu brakuje już regulacji, też macie takie wrażenie? Małżonka często narzeka na zagłłówek, sytuację ratuje tylko większe odchylenie oparcia.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
            Jak wygląda sprawa u was z zagłówkiem pasażera, bo u mnie jest za bardzo pochylony jakby do przodu brakuje już regulacji
            Też tak mam, ale według mnie jest to celowe, obliczone w celu maksymalnego bezpieczeństwa, aby przy zderzeniu głowa w ruchu powrotnym nie odchyliła się za głęboko.

Comment

Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
              Odkopie, a czy w polifcie fotele sie nie zmienily? Aby na nie zapolowac ?
              Odkopię odkopany temat: czy myślicie że da się zainstalować fotel z elektryką z polifta do przedlifta (exec), tak żeby pełna regulacja działala?

Comment

Tu jest kilka słów:

Interesuję mnie opinia osób które miały do czynienia z fotelami "Skórzanymi" czy z Typka. Czy warto dopłacić/zmienić na skórzane? jak się one mają w porównaniu ze szmacianymi ? Z tego co zauważyłem mamy regulację "boczków" jak i w pełnym zakresie lędźwi. Pytam gdyż w poprzednim aucie miałem regulację lędźwi i obecnie tego mi trochę brakuję na dłuższej trasie. Zdaję sobie sprawę nad jakością skóry w Hondzie, bo podobnie było niestety w accordzie. Teraz pytanie wydać 2k na pseudo

Jak już to z Typka, a nie ceratę.

Comment

Zamieszczone przez KingKong Zobacz posta
                  Odkopię odkopany temat: czy myślicie że da się zainstalować fotel z elektryką z polifta do przedlifta (exec), tak żeby pełna regulacja działala?
                  Calosc sterowania fotelem jest w samym fotelu, wiec powinno wystarczyc samo podłączenie pod fotel 12V, zeby zaczelo dzialac

Comment

Tylko czyn się różnią fotele od exe polift / przed lift?

Jedne i drugie z ceraty, sterowanie elektryczne plus lędźwia.

Comment

przed lift nie ma sterowania elektrycznego. Tylko, co z tego sterowania skoro nie ma pamięci ustawień, sztuka dla sztuki.

Comment

Jak to nie ma jak ma, tylko przed lift tourera szukałem i były sterowane elektrycznie,lędźwia zawsze.

Żeby nie być goło słowny :

Nawet specyfikacja na rynek Polski, bo ta się różni od rynku Niemieckiego.

Sporo osób myli też elegance z exe.

Do tego tylko przed lift miał aktywny tempomat i pakiet aero,jako ciekawostki do jakiego zubożenia doprowadził lift...

Comment

Slepak, ty piszesz o ix gen, ja pytam o x.
                          Chodzi mi o regulację podparcia ud w exe po lifcie, oczekuję że 400km podróż z takim podparciem lepiej zniosę niż bez, bo przymierzając się do fotela standardowego, uda mi wiszą. To że w pelni regulowany elektrycznie fotel nie ma pamięci ustawień to jakiś absurd.

Comment

Slepy G. widzi :P

Sorry, mea culpa! byłem święcie przekonany że chodzi o IX

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                              Jak wygląda sprawa u was z zagłówkiem pasażera, bo u mnie jest za bardzo pochylony jakby do przodu brakuje już regulacji, też macie takie wrażenie?
                              Regulacja zagłówka jest, ten okrągły guzik trzeba przytrzymać aby odchylić do tyłu. Mnie bardziej wkurza słaba regulacja kąta foteli, tzn skok jest za duży IMO.

Comment

Working...
                              X