Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Miejsce na gasnice

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Miejsce na gasnice

Hej gdzie macie gasnice w wersji Sport/Sport+ ?

We wnęce na koło zapasowe, w schowku bagażnika.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

no wlasnie ja tez mam w tym miejscu w wytloczce steropianowej ale po polozeniu podlogi podloga opiera sie wlasnie na gasnicy nie na wytloczce tj jest jakby za gruba

Comment

właśnie dziś policjant chciał mi dać mandat za gaśnice w bagażniku, we wnęce na koło gdyż jego zdaniem nie jest w miejscu łatwo dostępnym
        powiedziałem ze w tym samochodzie X gen producent nie przewidział odpowiedniego miejsca na gaśnice i aby się skontaktował w tej sprawie z producentem lub odpowiednim organem naszego państwa który wydał homologacje na samochód, a ja w samochodzie nie będę wiercił otwrów i mocowł gasnice tam gdzie on by to widział .Przy kolejnej kontroli inny policjant powie że on widzi gaśnice w innym miejscu

Comment

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
          właśnie dziś policjant chciał mi dać mandat za gaśnice w bagażniku, we wnęce na koło gdyż jego zdaniem nie jest w miejscu łatwo dostępnym
          Trochę przegiął z tym mandatem, ale zgadzam się, że wożenie gaśnicy w bagażniku troszkę wydłuża czas reakcji w razie pożaru. Ja ostatnio też się nad tym zastanawiałem. Nie mam takiej ale można kupić gaśnicę ( ostatnio chyba widziałem nawet na stacji benzynowej) z plastikowym koszykiem, który ma zapinaną, profilowaną opaskę po środku, po obwodzie . Odpinamy i zapinamy na drążek, pod fotelem, którym regulujemy przesunięcie fotela przód/tył. Gaśnica jest pod fotelem kierowcy i nie przeszkadza kompletnie w jeździe. Widziałem tak zamontowana chyba w Mietkach lub Audi. Na pozór głupie ale z drugiej strony pod względem czasu reakcji na pożar - masz ją pod ręką. Raczej nogą Ja tak zrobię, wkurza mnie , że się wala po bagażniku. Teraz mam schowaną w bagażniku, w lewym schowku nadkola, niestety klapka jest troche uchylona....

Comment

Ja też uważam że bagażnik, a zwłszcza schowek bagaznika to nie miejsce na gaśnice ale innego miejsca nie widzę. Jak kupisz i założysz gaśnice pod fotelem to zdaj relcję.
            Z drugiej strony patrząc to co będzie jak pożar wybuchnie pod fotelem lub bliskiej okolicy

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
              Na pozór głupie ale z drugiej strony pod względem czasu reakcji na pożar - masz ją pod ręką.
              Bardzo dobry pomysł, już nie o mandat chodzi ale bezpieczeństwo.W poprzednim aucie gdzieś tam wywierciłem otwór i zamontowałem za przednim siedzeniem. W Hondzi żal mi wiercić. Dobrze ,że temat został poruszony, czas na działanie

Comment

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
                Z drugiej strony patrząc to co będzie jak pożar wybuchnie pod fotelem lub bliskiej okolicy
                Odpowiedź na Twoje pytanie leży tam, gdzie Ty masz wtedy bliżej do gaśnicy, a nie jak daleko ona jest od pożaru W takich sytuacjach najważniejszy jest czas reakcji. Nic po pięknie zamontowanej gaśnicy jak czas dotarcia do niej neguje szanse powodzenia na ugaszenie pożaru. Jak zamontuję, to wrzucę info.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  Odpowiedź na Twoje pytanie leży tam, gdzie Ty masz wtedy bliżej do gaśnicy, a nie jak daleko ona jest od pożaru
                  Wiem , miałem na myśli, że jeżeli gaśnica będzie pod fotelem i tam wybuchnie pożar to gaśnicy nie uda się wyciągnąć, ale to taki żart, idąc tym tokiem myślenia trzaba by zamontować kilka gaśnic,Czekam na relację
                  Last edited by Gość; 06-09-2019, 20:51.

Comment

Working...
                  X