Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rower w Sport+

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rower w Sport+

Witam

(po długiej przerwie, ale jestem na etapie kupna Civica X HB, więc poniżej jedno z pytań)
    Jak wozicie rowery w Sport+ ?

Zamieszczone przez wowo Zobacz posta
    Witam

(po długiej przerwie, ale jestem na etapie kupna Civica X HB, więc poniżej jedno z pytań)
    Jak wozicie rowery w Sport+ ?
    Ja z tego względu zrezygnowałem z plusa bo chciałem bagażnik na dach.

Comment

Chyba się nie da. Ani na dach, ani na tył. Nie zamontujesz uchwytów.

No chyba, że takie cudo znalezione w necie:

IMG_3204.jpg
      Last edited by xroma; 16-07-2019, 22:32.

Comment

Czy ktoś już opanował w jakiś sposób temat przewozu rowerów w sport+?

Comment

Poczytaj na forum w Bagażniki-autoboxy, jest tam trochę opisane. Ja mimo wszystko wożę na dachu.

Comment

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest zestaw THULA i podcięcie delikatnie przednich stóp aby nie wspierały się na szklanym dachu. Ja tak zrobiłem pasuje idealnie + można jeszcze dla bezpieczeństwa wyciągnąć bezpiecznik nr 19 pod kierownicą aby przypadkowo nie otworzyć dachu.20200421_104855.jpg20200421_105042.jpg20200421_105056.jpg

Comment

Który zestaw wybrałeś ?

Comment

Zamieszczone przez Swoje2 Zobacz posta
                Który zestaw wybrałeś ?

Comment

Pierwsza trasa ponad 500km autostradami oraz drogami wiejskimi z kocimi łbami, prędkość momentami ok 170km/h. Puki co wszystko Ok.20200609_170726.jpg

Comment

Kiedyś byłem pasażerem w aucie gdzie doszło do zdarzenia (tam też producent nie przewidywał możliwości przewożenia na dachu) mianowicie auto dostało strzał w zadek, a bagażnik wraz z zawartością poleciał do przodu wytracając prędkość na 2 poprzedzających nas autach, znajomy do dzisiaj płacze jak sobie przypomni ile go to kosztowało chociaż to jego samochód został uderzony.

Ps. Thule dla swoich bagażników rekomenduje maksymalna prędkość 130 km/h.
                    Last edited by A-Max; 22-06-2020, 17:35.

Comment

Zamieszczone przez A-Max Zobacz posta
                      Thule dla swoich bagażników rekomenduje maksymalna prędkość 130 km/h.
                      eeee, nie mieliście okazji widzieć? przy 140km/h zdarza się że mnie wyprzedzają, uciekam od razu na inny pas bo nie chce oglądać latających rowerów.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez russso Zobacz posta
                        Pierwsza trasa ponad 500km autostradami oraz drogami wiejskimi z kocimi łbami, prędkość momentami ok 170km/h.
                        170km/h ale rozumiem, że bez rowerów? Bo jeśli z rowerami, to zostawię to bez komentarza...
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez A-Max Zobacz posta
                          Kiedyś byłem pasażerem w aucie gdzie doszło do zdarzenia (tam też producent nie przewidywał możliwości przewożenia na dachu) mianowicie auto dostało strzał w zadek, a bagażnik wraz z zawartością poleciał do przodu wytracając prędkość na 2 poprzedzających nas autach, znajomy do dzisiaj płacze jak sobie przypomni ile go to kosztowało chociaż to jego samochód został uderzony.

Ps. Thule dla swoich bagażników rekomenduje maksymalna prędkość 130 km/h.
                          Z tymi homologacjami to w ogole jest ciekawa sprawa. Np Kia Stinger w Europie nie ma homologacji na bagażnik dachowy, Niezaleznie od wyposazenia w szklany dach.
                          Podczas gdy na innych rynkach na stronie Kia są oficjalne belki dachodwe

Ale z racji faktu, że głównym celem biznesowym TU jest przypis składki i niewypłacanie odszkodowań, to i tak by wywlekli takie rzeczy, żeby się wymigać od płacenia

Comment

Ktoś ma jakieś doświadczenia z bagażnikiem na tylną klapę ?

Comment

Ja dwa rowery wożę na kanapie, bez problemu się mieszczą w takich pokrowcach:

Konsultowałem kwestię bagażnika i jakikolwiek bez homologacji wyklucza praktycznie wypłatę odszkodowania z AC, do tego istnieje spora szansa na regres przy OC, więc uznałem, że nie warto ryzykować.

Comment

Working...
                              X