Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obszycie podłokietnika konsoli centralnej skórą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obszycie podłokietnika konsoli centralnej skórą

Witam,

już jakiś czas temu zauważyłem taki oto wynalazek kolegów z Chin dostępny na portalu Aliexpress:

Ktoś może już instalował? Jestem bardzo ciekawy jak to prezentuje się w rzeczywistości. Zdjęciami komercyjnymi wolę się nie sugerować.
    Jeżeli ktoś zdecydował się na to rozwiązanie (dodam, że dostępne są także "pokrowce" na boczki drzwi i boczne podłokietniki) to będę wdzięczny, jeżeli podzieli się swoimi wrażeniami i załączy zdjęcia.

Pozdrawiam,
    PrzeZar
    Last edited by PrzeZar; 17-07-2018, 15:12.

Na zdjęciach wygląda jak oryginał, ciekawe jak to wygląda w rzeczywistości i czy jest także dla VIIIgen? [emoji3]

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Fakt,że materiałowa tapicerka mocno się brudzi od byle czego,ciągle pojawiają się jakieś jasne plamy ,tu tylko sprawdziła by się skóra albo coś podobnego

Comment

Ciekawy jestem jak serwis będzie się zapatrywał na to pod kątem gwarancji? Czy nie będzie problemów po wymianie?
        Last edited by beck77; 08-05-2019, 18:25.

Comment

Obszycie podłokietnika konsoli centralnej skórą

Jaka jest tapicerka materiałowa w Hondzie każdy widzi,mam obawy ze podłokietnik konsoli centralnej za chwile sie wytrze,zabrudzi tudziez nieestetycznie będzie wyglądał i zastanawiam się nad obszyciem go skórą. I teraz pytanie czy taka ingerencja w okresie gwarancyjnym nie będzie problemem dla serwisu? Drugie pytanie Gdzie w okolicach trójmiasta można taką usługę wykonać

Comment

Hej, nie sądzę, żeby to miało przekładać się na problemy z gwarancją, bo niby na jakie? Oczywiście rezygnujesz z fabrycznego obicia, więc już go nie będziesz mógł reklamować . Ryzykujesz co najwyżej połamanie spinek mocujących, przy czym w konsoli centralnej ich budowa w zasadzie jest niezniszczalna (bardziej narażone na połamanie są spinki w boczkach drzwi. I to jest wszystko co złego może Ci się stać. Reasumując, za same spinki pewnie będziesz musiał zapłacić, w ASO drogo bo jedna kosztuje 16zł, no ale jak poszukasz w hurtowniach to kupisz nawet za 2zł,.
            W swoim aucie obiłem alcantarą podłokietniki w drzwiach, podłokietnik centralny, tzw. "banany" czyli ramki boczne konsoli centralnej oraz daszek nad zegarami. Wygląda bosko, +100pkt do poczucia luksusu i prestiżu, a problemów z gwarancją nie upatruję żadnych.
            Nie jestem z Trójmiasta, więc Cię nie nakieruję na żadnego rzetelnego fachowca.

Comment

Nie będzie żadnych problemów. Pisałem o tym w wątku, w którym pytasz o obszycie podłokietnika centralnego.

Comment

PrzeZar możesz się pochwalić jakimiś zdjęciami? Ciekaw jestem jak to wyszło. Sam się zastanawiam czym to obić.

Comment

Jasne, nie ma problemu. Zdjęcia w załączeniu.
                  20190415_191511.jpg
                  20190415_191455.jpg
                  20190415_190758.jpg

Comment

Dzięki za info PrzeZar. Jak byś miał chwilę to podrzuć kilka fotek.Zobaczymy czy warto zająć się głębiej tematem. Co do firmy o już na necie znalazłem. Dobre opinie ma firma z Rumii. Pozdrawiam.

Comment

Fajnie to wygląda. Jaki koszt?

Comment

Wyszło mi 2 koła

Comment

Wygląda zajeb....!!!

Comment

beck77, polecam Ci pogadać z nimi, posłuchać jak wypowiadają się na temat całej technologii obszywania. Mój ostateczny koszt był dwa razy większy niż wyceniali dwaj inni tapicerzy, ale właśnie swoją wiedzą o procesie obszywania fachowiec, na którego się zdecydowałem mnie zdobył. Niby to wszystko proste, ale są takie drobne niuanse, które robią ogromną różnicę. Poza tym wszystko z moim tapicerem przegadałem począwszy od sposobu umieszczenia szwów, poprzez kolor nici, grubość ściegu, rodzaju materiału / podbicia pod alcantarą (w przypadku "bananów" chodziło o uzyskanie efektu "mięsistości', tak aby nie było widać kantów tych bananów oraz by po czasie alcantara "nie usiadła").
                            Last edited by PrzeZar; 09-05-2019, 09:38.

Comment

beck77, tak mi przyszło do głowy, że o dobrego tapicera powinieneś popytać w zakładach auto detailingu. W sumie to właśnie takim fachowcom zależy na estetycznej stronie pracy, więc też powinni mieć właściwe rozeznanie w branży. Ja w ten sposób dotarłem do swojego tapicera.

Comment

Working...
                              X