Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak regulować zagłówek pasażera z tyłu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak regulować zagłówek pasażera z tyłu?

Cześć! Dziś sprzątałem w aucie i pomyślałem, że wyreguluję zagłówek pasażera z tyłu. Niestety nie jest to takie proste nawet z użyciem instrukcji obsługi.

Wg. instrukcji:
    - aby podnieść zagłówek po prostu podciągnij go do góry
    - aby obniżyć wciśnij przycisk pod zagłówkiem i zjedzie na dół

Jak ja próbuję wyciągnąć go do góry to nie daję rady. Używam za mało siły? Mogę go jedynie wyciągnąć jak wcisnę przycisk, ale wtedy wystarczy się oprzeć o niego i zjeżdża w dół do końca.

Jest tam taki ząbek, w który wchodzi ta blokada, no i jak zagłówek jest na tym ząbku to nie mogę go przesunąć. Chyba, że rzeczywiście używałem za mało siły? Niechciałbym go wyrwać Wydaje mi się, że powinno być tam więcej niż jeden ząbek, na którym można zatrzymać zagłówek.

Tutaj filmik jak to u mnie działa: https://youtu.be/LdDsxgXLNlM

IMG_0880.jpg

Aż musiałem pójść do garażu Wydaje mi się, że u Ciebie jest ok. Zagłówki mają tylko dwie pozycje, całkowicie schowane (pozycja na kanapie) i wyciągnięte. Po wyciągnięciu blokują się i żeby je wsunąć z powrotem trzeba wcisnąć ten mechanizm blokowania. Czyli albo całkowicie schowane, albo wysunięte. No można jeszcze całkowicie wyciągnąć.
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

Całkowicie wysunięte? To nie brzmi jak regulacja :/ Jestem pewien, że wyciągalem je prawie do końca i były bardzo luźne, więc chyba coś robię nie tak. Czy udalo ci się je wysunąć do góry bez wciskania tego przycisku?

Comment

Working...
      X