Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Skóra w Sport +
Collapse
X
-
Wg mnie fotele to najsłabsza strona tego samochodu.
Design, wygoda, wykorzystane materiały oraz jakość wykonania to bardzo niska liga.
Samochód mógłby mieć o wiele ładniejszy środek.
Poza tym fotele powinny być dopasowane do wersji nadwozia. Przykładowo Sport i Sport Plus z nazwy zasługują na fotele o bardziej sportowym charakterze.
Comment
-
zdecydowanie zgodzę się z przedmówcą
fotele w Sport+ mają dobre trzymanie, moim zdaniem design nie jest zły, ale fotel na dłuższą metę jest niewygodny za sprawą sporo za krótkiego siedziska. Dużym minusem jest też mała możliwość regulacji fotela (chociażby kierowcy), brakuje możliwości pochylenia siedziska (dupą do dołu bardziej) i zarówno ja, jak i żona stwierdzamy, że kierownicę powinno dać się wyciągnąć bliżej fotela. Poza tymi mankamentami, moim zdaniem wnętrze Civica jest solidnie wykonane i bardzo ergonomiczne.
Comment
-
Kojarzę tą tapicerkę, pamiętam jak przyszły prospekty i wzorniki. Są 3 kolory do wyboru ten taki ceglaty czerwony,czarny i czekoladowy. Ogólnie jestem ciekawy ile w tym prawdy,że z fabryki przychodzi z taką tapicerką.
Co do przedmówców wyżej,ja wiem możecie mieć swoje zdanie,ale na litość boską Civic i jakość wykonania nie będzie na poziomie BMW z M Pakietem,moim zdaniem prezentuje się schludnie,a czy bym kupił? Chyba nie,bo jednak właśnie tym minusem jest długość siedziska. Myślę,że coś z alcantarą by lepiej zagrało
Comment
-
Ale my (ja) nie mówię, że musi być jakość premium. Wystarczy przyzwoitość. A to wykończenie nie jest nawet przyzwoite, to anty reklama.
Ja rozumiem, że skóra to materiał naturalny (nawet eco skóra) ale to nie ma znaczenia. Jeśli formatki są właściwie przycięte a poszycie dokładnie zszyte to nie ma prawa wystąpić takich fałd.
Podejrzewam, że to nie jest tapicerka robiona od podstaw tylko naciągane pokrowce. W takim przypadku, mogą (choć też nie powinny przy umiejętnym uszyciu) wystąpić takie wady.
Nie, nie jestem laikiem, mam doświadczenie w produkcji mebli typowych, nietypowych i innych pierdołów, również w połączeniu ze skórą. To da się zrobić dobrze.
Spójrzcie na przednie fotele albo na podłokietnik. To marszczenie na szczycie fotela kierowcy, krzywy szew pionowy w fotelu pasażera
przód.jpg
A na tylnym siedzeniu, szczególnie prawa strona, to nawet nie wiedziałem co zaznaczyć bo tam wszystko jest nie tak jak trzeba
tył.jpg
Ja bardzo chciał bym się nie czepiać. To auto niezmiernie mi się podoba ale zawsze mnie uczono, że jeśli masz klientowi pokazać coś z czego nie jesteś zadowolony bo z jakiegoś powodu ci nie wyszło
to lepiej w ogóle nie pokazuj. Narobisz sobie mniej wstydu.
Comment
-
Fajne fotele są tylko w modelu Si. Takie powinni montować w wersji Sport i Sport plus.
2017_honda_civic_si_coupe_43_2560x1440.jpg
Comment
-
Czyli regulacja odcinka lędźwiowego odpada no i tanio nie jest
Last edited by malina84; 26-02-2019, 19:14.
Comment
-
Na filmiku fajnie widać jakość obszycia foteli skórą - szczególnie tylna kanapa jest na wypasie. Nie kumam jak firma z tradycjami może coś takiego wypuścić na rynek?
Comment
Comment