Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uchwyt na siatki w bagażniku, wersja 4D (sedan)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uchwyt na siatki w bagażniku, wersja 4D (sedan)

Szperając dzisiaj po internecie wpadłem na wątek na USowym forum civicx.com odnośnie montażu uchwytu na siatki w bagażniku. Co ciekawe patent jest o tyle fajny, że autor wątku zrobił to na oryginalnych częściach Honda, numer 08L96-TA0-101A. Tutaj link do wątku na forum - https://www.civicx.com/threads/diy-t...ivet-nut.1414/

Zgłębialiście ten temat? Ma ktoś z Was zamontowane takie uchwyty? Jutro będę sprawdzać kufer w swojej X czy mam takie otwory, ale wydaję mi się, że powinny być. Jak tak, to zamówię z amazona albo ebay i będę prekursorem

Bardzo fajny wątek poruszyłeś.Jak się tylko da ,to zamówię takie uchwyty w serwisie.Brakowało mi tego.

Comment

Dzwoniłem dzisiaj do ASO w Szczecinie i Pan powiedział mi ciekawą rzecz. Mianowicie: taka część rzeczywiście istnieje, ale u niego w systemie pokazuje mu się komunikat, że jest niedostępna na nasz rynek . Czyli teoretycznie jak zamówimy przez eBay albo Amazon to jest duża szansa, że będzie pasować. Dzisiaj jeszcze sprawdzę kufer i zobaczę czy mam takie same otwory jak te na zdjęciach w wątku na forum civicx.

Comment

Zamieszczone przez Crom Zobacz posta
        Dzisiaj jeszcze sprawdzę kufer i zobaczę czy mam takie same otwory jak te na zdjęciach w wątku na forum civicx.
        Sprawdzałem ,są otwory.

Comment

Zamówiłem na znanym portalu za oceanem wieszaczki na torby i dziś przyszły.Jak zamontuję,to wrzucę fotki.Póki co, sprawiają wrażenie bardzo wytrzymałych.

IMG_4066.jpgIMG_4067.jpg

Comment

Wieszaki przykręcone.
            wieszak2.jpgwieszak1.jpg

Uczepiłem też pasek do klapy bagażnika do zamykania,bo nie było za co złapać.Patent podejżany w Fiacie 500.

pasek2.jpgpasek1.jpg

Comment

Super to wygląda. Możesz podesłać na PW link do oferty, z której kupiłeś uchwyty?

P.S. Fajny patent z uchwytem. Też się zdziwiłem jak odebrałem swojego Civica, że nie ma uchwytu do klapy.

Comment

Mógłbyś wrzucić linki do uchwytu oraz haczyków? Ekstra wyszło!
                C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez Jasiek68 Zobacz posta
                  Wieszaki przykręcone.
                  Świetny patent i bardzo przydatny

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
                  Mógłbyś wrzucić linki do uchwytu oraz haczyków?
                  X2
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

To kolega Crom wygrzebał w necie uchwyty na siatki zakupowe,dalej już poszło.

Haczyki kupione za Oceanem tu: https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1

Nie używałem nitonakrętek dołączonych do zestawu ,tylko przykręciłem uchwyty śrubami i nakrętkami ,które też są w zestawie.Dodałem tylko dwie duże podkładki pod nakrętkę ,bo otwór na nitonakrętkę jest wiekszy niż śruba.

Uchwyt ,to chałupnicza robota.Kupiłem tasiemki (różne kolory ,bo nie są drogie) na portalu aukcyjnym.Uciąłem , zrobiłem dziurki przebijakiem,wyjąłem kołek z pokrywy bagażnika,przełożyłem najpierw przez uchwyt i zapiąłem na swoje miejsce.Po docięciu taśmy i złożeniu jej przypaliłem końcówki taśmy i otwór zapalniczką,żeby się nie strzępiły.

Tasiemki.jpg
                    Last edited by Jasiek68; 23-12-2018, 10:32.

Comment

Dzięki bardzo! Zamówione, też będę działać!
                      C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Working...
                      X