Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Folia na dach / hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Folia na dach / hatchback

Naszła mnie myśl żeby zrobić sobie czarną folię na dach (zwyczajnie podoba mi się jak to wygląda w wersji sport+) i zastanawiam się jak się do tego zabrać. Z tego co robiłem rozeznanie to warto skorzystać z folii 3m 1080 wrap film i oczywiście pewnie wersja Gloss. Tylko na jaką długość robić ta folie, ponieważ im dalej idzie dach tym przetłoczenia robią się większe i niekoniecznie folia może się na nich odpowiednio układać / dobrze wyglądać. Może tak jak idzie dach panoramiczny w odpowiednich wersjach? Swoją drogą byłbym wdzięczny za ten wymiar. Kolejna niewiadomą to to czy folie można przykleić na powłoce ceramicznej? No i najważniejsze czy samemu próbować czy oddać komuś kto to robi zawodowo.

Będę wdzięczny za opinie osób które myślą o czymś takim i zdanie osób które robiły kiedyś coś podobnego i wiedzą jak się za to zabrać

95E706FE-BF91-47C1-A1A3-7FBDB3E8CB94.jpgZrób tak jak tu, co do ceramiki to jest troche lipa... musisz kupic kawałek foli i zrobic próbę. Zależy w jakim stanie masz powłokę i kiedy robiona. Mi po roku z hakiem uzytkowania z ceramiką dało się przykleić. A robiłem Opti Coat.
    Last edited by Blinky; 26-10-2018, 18:45.

Comment

W mojej opinii oklejanie samochodów foliami (dachy/maski) jest bardzo szpecące.

Po prostu nie rób tego Civic'owi, bo może Ci już nie wybaczyć.

Comment

Mam oklejony dach czarną folią, co prawda w VIII gen ale podzielę się swoimi doświadczeniami. Najpierw myślałem że sam sobie z tym poradzę bo w temacie oklejania nie jestem zielony (miałem kiedyś rajdowkę i nie jeden metr kwadratowy folii już przykleiłem), kupiłem więc folię dokładnie taką: PRODUCENT: ORACAL (Niemcy)
        RODZAJ: 970 Premium Cast Wielowarstwowa, PCV, klej kanalikowy (Rapid Air)
        KOLOR: CZARNA POŁYSK.
        Zabrałem się do pracy i poległem, za duża powierzchnia żeby samemu zrobić to profesjonalnie.
        Odstawiłem auto do studia które okleja samochody i tam to zrobili to elegancko, na dodatek mieli tą samą folię co ta podana wyżej.

Comment

Working...
        X