Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skórzana tapicerka - jak się sprawuje?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skórzana tapicerka - jak się sprawuje?

Witajcie, otóż trafia mi się chyba okazja wymienienia foteli, kanapy oraz boczków na oryginalne elementy w skórze.
    Jakie są Wasze opinie o tej tapicerce? Dzieje się z nią coś szczególnego? Elementy będą pochodzić z auta rozbitego, czy zatem powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę? Jakieś konkretne porady dot. wymiany?

Proponowałbym przyjrzeć się temu jak jest uszkodzone auto a potem obejrzał dokładnie fotele, podam przykład znajomego. Miał sobie corolle i dostała strzała w bok (przy ok. 60 km/h), kupił drugą identyczną. W rozbitej miał fotele w lepszym stanie więc chciał je przełożyć. Dopiero po wyjęciu i postawieniu foteli obok siebie z obu aut dostrzegliśmy jak fotele w trakcie kolizji się wygięły i były pochylone w stronę przeciwną do uderzonego boku, całe stelaże oparcia były skrzywione. Nie szło tego wyprostować i skończyło się przekładaniem całych obić materiałowych z gąbkami itd. Nie mówię nie fotelom z auta po kolizji ale zalecam porządne ich sprawdzenie czy są proste.

Ja sam chciałbym kiedyś trafić i przełożyć fotele z amerykańskiego Si, ludzie w stanach robili już takie przekładki ale gdzieś na civicx.com wyczytałem że po takiej przekładce pojawiały im się błędy poduszek bocznych. Najwidoczniej poduszki boczne (przynajmniej w US) są różne pomiędzy modelami i mimo że wtyczki są plug&play to auto potrafi wykryć że jakkolwiek są inne. Tu też proponuję sprawdzić to poprzez przymierzenie jednego z foteli w aucie i podłączenie fotela pod wiązkę auta.
    Last edited by Bulkowski; 21-10-2018, 22:10.

Comment

Working...
    X