Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chlapacze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kuba_BB Zobacz posta
    Cześć,
    poszukuję jednego elementu montowanego pod przednim zderzakiem. Nie wiem jak się to fachowo nazywa ale zapewne pełni rolą "dodatkowego" chlapacza.
    Gdzie znajdę coś takiego, w jakim sklepie internetowym szukać tej części w wersji OEM?

[ATTACH=CONFIG]46923[/ATTACH]
    haparts.pl albo ASO

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Wydaje mi się że to jest to:
      Prawy 74102-TBA-A00
      Lewy 74152-TBA-A00
      https://www.hondapartsnetwork.com/v-...-front-fenders element 10 i 13 ale chlapacz to to chyba nie jest
      Last edited by malina84; 17-04-2019, 14:23.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Jako,że ostatnio deszczowo i sporo wody na drogach to mam pytanie czy po założeniu chlapaczy mniej słychać pryskanie wody od strony podłogi?
        Jakoś mi do tej pory nie było ochoczo z zakupem tegoż akcesorium a jazda przez kałuże daje o sobie znać akustycznie.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
          Jako,że ostatnio deszczowo i sporo wody na drogach to mam pytanie czy po założeniu chlapaczy mniej słychać pryskanie wody od strony podłogi?
          Jakoś mi do tej pory nie było ochoczo z zakupem tegoż akcesorium a jazda przez kałuże daje o sobie znać akustycznie.
          Założyłem te pluskacze i trochę mniej słychać faktycznie.. ale nie jest to jakaś super znacząca różnica. Może nie przy jeździe typowo tylko przy wpadaniu w kałuże.
          Last edited by Lcfr; 15-06-2022, 14:06.
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
            Założyłem te pluskacze
            Czy po założeniu chlapaczy, tył auta, przestrzeń pomiędzy zderzakiem a dolnym spojlerem mniej się brudzi ? Ja nie mam chlapaczy i strasznie tam dużo piachu.
            Last edited by Stach13; 20-06-2022, 15:27.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
              Czy po założeniu chlapaczy, tył auta, przestrzeń pomiędzy zderzakiem a dolnym spojlerem mniej się brudzi ? Ja nie mam chlapaczy i strasznie tam dużo piachu.
              Niestety chlapacze wiele na to nie pomagają, też mnie to strasznie wnerwia, a piachu tam zawsze tyle że wypłukać nie można.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                piachu tam zawsze tyle że wypłukać nie można
                No właśnie ,z tym mam problem, karcherem płuczę i płuczę a przy wycieraniu auta dalej nawalone tam piachu.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                  Nic się nie zmienia. Dalej sporo syfu się tam zbiera

Comment

Niestety i ja to potwierdzam. Na tym małym spojlerku zbiera się ZAWSZE piach. Po to zakładałem głownie chlapacze. Pomogły może z 10-20% bo syfu jest mniej ale nadal jest.
                    Ładna ale wkurzająca ta konstrukcja.
                    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Do tego te chlapacze fajnie zbierają krawężniki
                      Civic X 2.0 USA

Comment

Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
                        Do tego te chlapacze fajnie zbierają krawężniki
                        Te chlapacze Jak je nazwałeś z zdjęcia powyżej to nie są chlapacze, ta część ma kierować powietrze tuż przed oponę, strumień tego powietrza ma rozpraszać wodę tuż przed oponą co ma zmniejszyć ryzyko powstawania aquaplaningu

Comment

Najlepsze chlapacze to były za komuny,guma do ziemi i to faktycznie było coś

Comment

20220715_054358.jpg

Zastanawiam się czy by tej atrapy kratki nie uszczelnić jakimś silikonem bo po deszczu to wygląda obrzydliwie,ciągle wypływający piach...
                            Last edited by gabler; 15-07-2022, 07:16.

Comment

Myślałem, że to przypadłość HB tylko....
                              Ostatnio zdejmowałem zderzak i mimo iz pół roku wcześniej też zdejmowałem i wyczyściłem cały to znowu pełno tam piachu. Taka konstrukcja. Piach się gromadzi od wewnątrz i w deszczu wypływa. W HB takim jak mój z dokładką seryjną faktycznie można by to uszczelnić może jakimś silikonem czy klejem na gorąco.

Comment

Link do chlapacze do Sport Plus
                                HONDA CIVIC X 2016-21 WERSJA SPORT CHLAPACZE KPL. 2000000075853 za 199 zł z Kraków - Allegro.pl - (11953219609)

Comment

Working...
                                X