Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Próg (body kit) jakość lakieru

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Próg (body kit) jakość lakieru

Korzystając z pogody i wczoraj byłem umyć auto z pozostałości syfu zimowego, mycie takie samo jakie stosowałem przy przy poprzednim aucie (megane III) i nigdy nie miałem problemów.
    No więc myje sobie to auto już z 5 minut przechodzę do spłukiwania czystą wodą dochodzę do tego plastiku poniżej progu i nagle pyk i oczom mym ukazuje się taki oto obrazek:

IMG_1267.jpg

Jak się zapewne domyślacie zagotowałem i to bardzo.
    Dziś byłem w ASO bo przez telefon nie bardzo chciało im się wierzyć w całą tą sytuację. Chwila oględzin i zdziwienie powoli odchodziło w niepamięć.
    Nawet padły insynuacje, że może to jest naklejka bo nie zachowuje się jak lakier i powiem wam, że jak się przyjrzeć to faktycznie tak może być.
    Tworzywo pod spodem jest śliskie i to bardzo więc nie wiem jak miałby się tego lakier chwycić ale snuł domysłów nie będę.

Tak czy inaczej ASO powiedziało, że zamówią nowy element i zobaczą co powie Honda na to więc o rozwoju będę informował dalej.

Chcesz powiedzieć, że mogło się to zrobić od ciśnienia wody z myjki? Czy też ktoś przy wsiadaniu/wysiadaniu mógł to uszkodzić butem?
    Nie wiem jak to na żywo wygląda ale faktycznie ze zdjęcia wygląd tego uszkodzenie może sugerować, że to tylko folia.
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

To dopiero jakość ! Teraz to już na prawdę nie wiem jaki będzie mój następny samochód... może produkcji Rosyjskiej...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

O kurde... Mam nadzieję że biały który wybrałem jest faktycznie mocniejszy i będzie ok.

Comment

Heh, współczuje problemów. Szkoda, że fabryka nie wyciąga wniosków i zamiast poprawy jest coraz gorzej

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
          Teraz to już na prawdę nie wiem jaki będzie mój następny samochód... może produkcji Rosyjskiej...
          Na pewno rosyjski będzie miał bogate wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa... tylko u nich może to mieć trochę inne znaczenie

Comment

W innych markach wcale nie jest lepiej. "Ekologia" rzondzi.
            Sunday Driver

Comment

Może i tak, ale elementy piano black, to po prostu tragedia, wiem zabezpieczyć ceramiką albo położyć folię, ja nakladalem tylko wosk colltene 476s, ale niestety rysują się chyba od samego pędu powietrza, poza tym ich spasowanie i wykonanie woła o pomstę do nieba i to nie tylko w moim egzemplarzu, bo w salonie którego bym nie dotknął, to mu te spoilery i nakładki skrzypia i się wyginaja, mam nadzieję że mechanika będzie jak zwykle niezawodna, ale to mnie trochę niepokoi.

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                Chcesz powiedzieć, że mogło się to zrobić od ciśnienia wody z myjki?
                Tak chcę dokładnie to powiedzieć. Myjka i zwykłe ciśnienie wody.

W poniedziałek jestem umówiony na wymianę elementu. ASO stanęło na wysokości zadania i jeszcze tego samego dnia miałem info o wymianie.
                Ale tak jakoś jest powalająca.

Comment

Aż się nie chce wierzyć

Comment

Powiedzieli cokolwiek o możliwej przyczynie?
                    Strach się bać o jakość lakieru w nowych samochodach.

Comment

Working...
                    X