Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

X-gen - montaż akcesoriów OEM - instrukcje Hondy.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• X-gen - montaż akcesoriów OEM - instrukcje Hondy.

Hej,

Znalazłem fajny zbiór instrukcji opisujących instalacje oryginalnych akcesoriów, można się z nich dowiedzieć nie tylko w jaki sposób zamontować świeżo zakupione akcesoria, lecz także jak wykonać kilka innych pomocniczych czynności (demontaż zderzaków, boczków drzwi, elementów wnętrza itp.).

Pliki PDF poniżej:

a) oświetlenie na nogi (hatch + sedan)

[Hatch, Sedan] Ambient Lightning Kit.pdf

b) podświetlenie konsoli (hatch + sedan)

[Hatch, Sedan] Illuminated Console.pdf

c) podświetlenie progów (hatch + sedan)

[Hatch, Sedan] Illuminated Door Sill.pdf

d) lusterko fotochromatyczne (hatch + sedan)

[Hatch, Sedan] Automatic Light Mirror.pdf

e) owiewki (hatch)

[Hatch] Door Visors.pdf

f) światła przeciwmgielne (hatch)

[Hatch] Fog Lights.pdf

g) splitter przód (hatch)

[Hatch] Front Under Spoilers.pdf

h) spoiler tył (hatch)

[Hatch] Rear Under Spoilers.pdf

i) nakładki boczne na progi (hatch)

[Hatch] Side Under Spoilers.pdf

j) chlapacze (hatch)

[Hatch] Splash Guards.pdf

k) ładowarka bezprzewodowa (hatch + sedan)

[Hatch, Sedan] Wireless Charger.pdf

Po aktualizacje i instrukcje dotyczące nowych akcesoriów można się udać na: https://estore.honda.com/honda/acces...your-honda.asp

Zapraszam do dodawania innych przydatnych manuali związanych z montażem akcesoriów w tym wątku.

Heh, wczoraj akurat oglądałem w katalogu owe dodatki i powiem, że jestem zdziwiony, że gdybym chciał kupić takie podświetlenie to tyle dłubania i spora szansa na porysowanie elementów lub powyłamywanie zatrzasków.
    Nie, dziękuję, postoję, choć uważam, że takie elementy jak listwa czy podświetlenie powinny być standardem w opcji executive, a nie są...

Nic dziwnego, ze ludzie leca na różne koreańskie wynalazki, gdzie tam takie pierdoły są standardem w najwyższych opcjach wyposażenia, a auta są tańsze.

Comment

Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
      Heh, wczoraj akurat oglądałem w katalogu owe dodatki i powiem, że jestem zdziwiony, że gdybym chciał kupić takie podświetlenie to tyle dłubania i spora szansa na porysowanie elementów lub powyłamywanie zatrzasków.
      Nie, dziękuję, postoję, choć uważam, że takie elementy jak listwa czy podświetlenie powinny być standardem w opcji executive, a nie są...

Nic dziwnego, ze ludzie leca na różne koreańskie wynalazki, gdzie tam takie pierdoły są standardem w najwyższych opcjach wyposażenia, a auta są tańsze.
      W temacie akcesoriów powiem tylko tyle: Aliexpress rządzi. Jakość wybranych akcesoriów stoi na wysokim poziomie i mogę z pełną odpowiedzialnością polecić takie rozwiązanie. W Polsce także można znaleźć fajne zamienniki w duuuużo lepszej cenie niż oryginalne części.
      Last edited by PrzeZar; 21-06-2018, 09:59.

Comment

Podejrzewam, że dyskusja na ten temat już była na forum, ale poszperałem i nie znalazłem.
        Mam spory Problem z ulokowaniem kubka termicznego w środkowej konsoli, problem taki, że jest to poprostu niemozliwe! Dwa przesuwane uchwyty są po prostu zamocowane zbyt wysoko i po umieszczeniu tam kubka nie ma opcji zmiany biegów. Ten dolny znów to żaden ochwyt, ponieważ ma tak dużą średnicę podstawy, że co by tam nie wsadzić będzie latać po całym schowku.
        Rozwiązaniem byłaby wkładka do tego dolnego uchwytu pomniejszająca jego średnicę. To szukanie igły w stogu siana. Może ktoś z Was juz namierzył takie coś?
        Albo po prostu macie inne genialne rozwiązanie tego problemu?

Comment

No to pewnie była jakaś wada materiału.

Comment

Zamontowałem u siebie spojler tylnej klapy bagażnika sport line. Coś pięknego, ale klapa jest trochę za ciężka. Nie wiem jakie siłowniki klapy zastosować. Zna ktoś numer katalogowy siłowników klapy bagażnika dla Civic 10 gen hb sport line?

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
              Zamontowałem u siebie spojler tylnej klapy bagażnika sport line. Coś pięknego, ale klapa jest trochę za ciężka. Nie wiem jakie siłowniki klapy zastosować. Zna ktoś numer katalogowy siłowników klapy bagażnika dla Civic 10 gen hb sport line?
              Zerkne czy na moich nie ma numerków

edit. 74820-TGL-E001 - oba takie same (jako ciekawostka - w ufo do akcesoryjnego spoilera dodawali jeden mocniejszy siłownik )

Z tego co slyszalem to są takie same jak FK8 GT.
              Last edited by filipfm; 18-10-2023, 11:10.

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                edit. 74820-TGL-E001 - oba takie same
                Nie mogę w necie nic znaleźć pod tym numerem

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                  Nie mogę w necie nic znaleźć pod tym numerem
                  faktycznie. Ale taki jest numer na siłownikach. Może jednak do sportline jest inny? Ale masz parametry 570N wiec mozna cos poszukac z innych marek po parametrach, tak jak robilismy do UFO z merca ML albo citroena picasso.

20231018_105528.jpg

W katalogach czesci online sportline jak wiadomo nie występuje - przynajmniej TypeR. Może 1.0 by można znalezc

Do FK8 GT znalazłem zarówno w UK jak i w USA taki numer 74820-TGH-305

Z tego co znalazlem to jedna są roznice. Cywil ma 530N, Sportline 570 a TypeR 635

Comment

Wielkie dzięki czyli szukam 570.
                    Edycja. Do sport line numer katalogowy 74820-TGL-305. Niutki to 581. Koszt w ASO (za dwa) to... 1100 zł!!!. Za granicą też mają problem z zamiennikami, z FK8 nie pasują, są krótsze (mają wyższe mocowanie) , przy nich klapa w FK7 otwiera się 70%.Będę poszukiwał ale nie na siłę bo tak jak jest też może zostać.
                    Last edited by Stach13; 19-10-2023, 15:12.

Comment

Panowie, czy w sport plusie jest już wiązka do ładowarki indukcyjnej czy trzeba ją zakupić dodatkowo jeśli chcę doposażyć auto? (pomijam drutowanie )

Comment

Zamieszczone przez Gancarczyk Zobacz posta
                        Panowie, czy w sport plusie jest już wiązka do ładowarki indukcyjnej czy trzeba ją zakupić dodatkowo jeśli chcę doposażyć auto? (pomijam drutowanie )
                        Hmm, sport+ miał ładowarkę w serii zdaje się.
                        Ale jako element akcesoryjny ładowarka występuje z wiązką, zatem jeżeli auto nie ma tego elementu to i wiązki.

Mysle, ze sensowniejszą opcją będzie kupno czegoś od "Chińczyka" z wiązką - złodziejką z gniazdka zapalniczki. Tymbardziej, że ta OEM ładowarka jest słaba

Comment

Mysle, ze sensowniejszą opcją będzie kupno czegoś od "Chińczyka" z wiązką - złodziejką z gniazdka zapalniczki. Tymbardziej, że ta OEM ładowarka jest słaba
                          masz rację, w XI gen jakoś z zaczęła nadążać ale gdybym jej nie miał to poszedłbym w chinczyka i w tan sposób i miał temat z głowy.
                          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Tymbardziej, że ta OEM ładowarka jest słaba
                            Oj tak. Do tego w trakcie spokojnej jazdy bardzo często się rozłącza, nawet jeśli stabilnie leży.

Comment

Czy ktoś montował lusterko fotochromatyczne w swojej Hondzie ?

Comment

Working...
                              X