Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenie przed kradzieżą auta z Keyless

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Niepotrzebnie kompilkujecie sobie życie tymi śmiesznymi zabezpieczeniami za niemałą kasę i co najgorsza zawodnymi.
    Wystarczy zainstalowac sobie ukryty guziczek i odciąć jakiś obwód, dobry elektryk to ogarnie ale musi być dobry bo teraz im więcej elektroniki w aucie tym są większe problemy z tym bo zaraz sypie błędami na desce.
    Nie mówię tu o odcince paliwa czy akumulatora bo to jest zbyt oklepane, jest masa innych układów bez których nie ruszy sie autem.
    Od kilkunastu lat robię sobie to w każdym japońskim aucie jakie posiadałem.
    Niema bata żeby złodziej to obszedł jeśli jest dobrze zrobione, musiałby znaleść guziczek co było by naprawdę czasochłonne w ogóle to były zdezorientowany dlaczego nie może odpalić auta i nie wiem czy by na to wpadł.

Comment

Zamieszczone przez Darki Zobacz posta
      Wystarczy zainstalowac sobie ukryty guziczek i odciąć jakiś obwód, dobry elektryk to ogarnie ale musi być dobry bo teraz im więcej elektroniki w aucie tym są większe problemy z tym bo zaraz sypie błędami na desce.
      Serio?
      Myślisz, że na to nikt nie wpadł?

Ja wpadłem ale nie znam takiego zaufanego elektryka o takiej wiedzy z nowymi autami. Na jego naukę nie będę wydawał kasy. Piza tym system BEZOBSLUGOWY ma przewagę nad guzikiem, który musisz mechanicznie uruchomić.
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Ale jakiego elektryka? Wystarczy troche przestudiować wiązke i np zablokować - kiedy ma sie automata jak u Ciebie - styki do niego prowadzące. Robisz obejscie na pstryczek i zadna pozycja oprocz P nie będzie działać. Może sobie wajchować
        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Mnie się wydaje, że blokada mechaniczna ma jedną przewagę na ukrytym guzikiem tudzież innym elektronicznym zabezpieczeniem: zwykle dla złodzieja jest ona dość widoczna i od razu wie, czy da radę ukraść samochód czy nie. W pierwszym przypadku i tak tracimy auto więc jedynym ratunkiem jest AC, ale w drugim najpewniej nie będzie próbował się włamywać, ergo: maleje ryzyko mniejszej lub większej dewastacji wnętrza. Przy niewidocznych zabezpieczeniach śmieć się włamie i nawet jeżeli nie odjedzie - istnieje ryzyko że zostawi jakieś ślady.
          Pozostaje pytanie co jest lepsze: stracić samochód czy nawet po naprawieniu ewentualnych uszkodzeń jeździć ze świadomością, że jakiś parch pierdział mi w fotelu i dotykał śmierdzącymi łapami tych samych miejsc co ja...

Pzdr - Artur S.

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            Ale jakiego elektryka? Wystarczy troche przestudiować wiązke i ..
            W przypadku nowoczesnych aut raczej bym nie polecał grzebania w elektryce
            No chyba, że ktoś robił to wiele razy i wie o co w tym wszystkim chodzi.

Comment

Zamieszczone przez Artur S. Zobacz posta
              Mnie się wydaje, że blokada mechaniczna ma jedną przewagę na ukrytym guzikiem tudzież innym elektronicznym zabezpieczeniem: zwykle dla złodzieja jest ona dość widoczna i od razu wie, czy da radę ukraść samochód czy nie. W pierwszym przypadku i tak tracimy auto więc jedynym ratunkiem jest AC, ale w drugim najpewniej nie będzie próbował się włamywać, ergo: maleje ryzyko mniejszej lub większej dewastacji wnętrza. Przy niewidocznych zabezpieczeniach śmieć się włamie i nawet jeżeli nie odjedzie - istnieje ryzyko że zostawi jakieś ślady.
              Pozostaje pytanie co jest lepsze: stracić samochód czy nawet po naprawieniu ewentualnych uszkodzeń jeździć ze świadomością, że jakiś parch pierdział mi w fotelu i dotykał śmierdzącymi łapami tych samych miejsc co ja...

Pzdr - Artur S.
              Dokładnie tak jak piszesz, dodam jeszcze przykład z mojej rodzinki że jak nie mogli odjechać to na koniec wywalają zawartość całej gaśnicy do środka co skutecznie niszy odciski i policja nawet nie podchodzi do takiego auta, a tobie zostaje totalny syf w środku plus zdewastowane część deski

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                W przypadku nowoczesnych aut raczej bym nie polecał grzebania w elektryce
                No chyba, że ktoś robił to wiele razy i wie o co w tym wszystkim chodzi.
                dlatego ja zlecam tym cos się znają...
                sam się nie znam a tych co się uczą wolę omijać

Zamieszczone przez cezar5s Zobacz posta
                okładnie tak jak piszesz, dodam jeszcze przykład z mojej rodzinki że jak nie mogli odjechać to na koniec wywalają zawartość całej gaśnicy do środka co skutecznie niszy odciski i policja nawet nie podchodzi do takiego auta, a tobie zostaje totalny syf w środku plus zdewastowane część deski
                Na takie sytuacje nie ma sie wpływu.
                Mam zabezpieczenie i ma AC. Ale wolałbym mieć auto a nie wypłatę ze środków AC bo moje auto bardziej mi się podoba niż kasa...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez cezar5s Zobacz posta
                  wywalają zawartość całej gaśnicy do środka co skutecznie niszy odciski i policja nawet nie podchodzi do takiego auta...
                  Podchodzi, bo musi podejść. Istnieją w kryminalistyce przeróżne związki chemiczne ujawniające odciski linii papilarnych, nawet takie których teoretycznie się nie da.
                  Np. siarczek azotu, żadna piana czy proszek z gaśnicy, nie są mu straszne. Poza tym nie tylko daktyloskopia. Klient z gaśnicą, jeśli wlezie do środka, i narobi syfu, zawsze coś po sobie zostawi. Zawsze.

Comment

Tylko żeby policja zaczeła pobierać odciski palców bądz ślady BIO to musi im się chcięć a chcięć to im sie chce pisać umorzenia.......

Comment

Proces karny jest skomplikowaną machiną, dlatego we własnym interesie na każdym etapie trzeba składać wnioski dowodowe.
                      Trzeba być upierdliwym i konsekwentnym. Tak jest świat obecnie skrojony, że gdy sami o siebie nie zadbamy, nikt za nas tego nie zrobi.
                      Zresztą taki sposób postępowania wymagany jest w wielu dziedzinach życia, i nie dotyczy tylko policji i zdarzeń.
                      Wszędzie możemy być zignorowani, wręcz oszukani, i to w ramach obowiązującego prawa. Niestety.

Dlatego zakładamy dodatkowe zabezpieczenia przeciwkradzieżowe, często bardzo drogie, mając za złe, że producent tego sam nie zrobił.
                      Nie liczymy na uczciwość i rzetelność firm motoryzacyjnych. Oni mają inne targety, niż nasze auto.

Comment

o jakich zawansowanych elektronicznie samochodach mówicie? bo chyba nie o civicu x gen?
                        Civic X 2.0 USA

Comment

To zależy jaki punkt odniesienia bierze się pod uwagę

Comment

Working...
                          X