Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana kamery cofania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana kamery cofania

Witam
    Czy jest gdzies jakis poradnik krok po kroku jak wymienic samemu oryginalana kamere cofania (co pokoleji trzeba rozebrac i jak). Zakupilem uzywana z innej hondy o 2 lata mlodszej i mysle ze bedzie lepszy obraz z kamery.
    Posiadam Honde civic 2019 1.6 disel 10 gen.

Zamieszczone przez Ginax Zobacz posta
    Witam
    Czy jest gdzies jakis poradnik krok po kroku jak wymienic samemu oryginalana kamere cofania (co pokoleji trzeba rozebrac i jak). Zakupilem uzywana z innej hondy o 2 lata mlodszej i mysle ze bedzie lepszy obraz z kamery.
    Posiadam Honde civic 2019 1.6 disel 10 gen.
    Nie spodziewałbym się lepszego obrazu. Chyba że masz porysowaną soczewkę to wtedy nowa będzie lepsza (choć starą można przepolerować). Z tego co szukałem na temat kamer to wszystkie OEM maja podobną jakość - niestety słabą. NA alliex możesz dostać cos co jest podobno lepsze (czytałem jakiś temat na zagranicznych forach) ale nie byłem pewien czy faktycznie jest ta jakość zauważalna i nie do końca mogłem znaleźć odpowiednie kamery (aukcje wygałsy) i dałem sobie spokój.

Co do wymiany to tak w HB musisz się dostać od tyłu do klapy, zdjąć plastik osłaniający i tam już zauważysz jak to podmienić.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Crv po 2018r ma zauważalnie lepszą jakość od obrazu w IX czy X civicu. Trzeba też pamiętać o tym że nawet jak parametry kamery będą takie same, to różne będą rozdzielczości ekranów I-mid, wtedy zmiana kamery za wiele nie da.

Co ciekawe jak rozmawiamy o jakości obrazu to skoda enyaq rs za 300 tysięcy PLN ma taką jakość obrazu że myślałem że coś jest zepsute, przesadą nie będzie gdy napiszę że ten obraz jest gorszy od civica IX, to samo jest w superbie, zwykłym enyaq itd, jako że mam dostęp do wszystkich nowych Skoda to mam porównanie. Największy dramat to jest w nocy, w ogóle prawie nic nie widać.

Taka polityka, to audi musi mieć najlepszą jakość obrazu itd, a nie Skoda

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
        Crv po 2018r ma zauważalnie lepszą jakość od obrazu w IX czy X civicu. Trzeba też pamiętać o tym że nawet jak parametry kamery będą takie same, to różne będą rozdzielczości ekranów I-mid, wtedy zmiana kamery za wiele nie da.
        Nie znalazłem takiego info! Masz może nr części? Może bym poszukał czy używki czy na alliex i sobie podmienił? Mój wyświetlacz bez problemu pociągnie inne rozdzielczości - myślę że mogłoby to mi podpasować

A w temacie kamery to nowe merce mają bajkę - wsiadając po tym do civic bałem się włączyć wsteczny...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Może uda Ci się znaleźć parametry, lub najlepiej sam oceń obraz w crv po 2018r do swojego X.

Comment

Working...
          X