Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Demontaz obrysowki gen 10

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
    Ja już mam trzeci komplet. Pierwszy wytrzymał 24 mce, drugi komplet po roku zaczął parować, więc uszczelniłem po obwodzie dobrym klejem elastycznym i wytrzymał kolejne 18, ale w końcu rozjechał się również, teraz mam trzeci...to jest kpina z tymi obrysówkami
    Najlepiej jak są nowe i czyste to uszczelnić jakimś klejem. Ja wpuściłem po całym obwodzie kropelkę a następnie cała krawędź łączącą obleciałem czarnym silikonem tak by tylko wypełnił łączenie. Na razie jest spokój
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
      Najlepiej jak są nowe i czyste to uszczelnić jakimś klejem. ....
      Tamte po prostu ratowałem, ale najpierw dobrze je wykąpałem, wysuszyłem i wyglądały w miarę czysto. Przez półtora roku dały radę.

Zamieszczone przez kubat630 Zobacz posta
      Ja na wiosnę również przywitam kolejny - trzeci juz zestaw obrysówek… straszne badziewie.
      Widać, ze OEMowe nie dają rady, wiec chyba pojdę w chińczyki, zwlaszcza, ze pokazane przez @filipfm fajnie siedzą.
      Kuba, te chińczyki podobno też się rozszczelniają, poza tym w komentarzach kupujących jest kilka wpisów, że słabej jakości są zaczepy i potrafią pęknąć przy niskich temperaturach lub podczas zakładania/zdejmowania. Moim zdaniem te obrysówki za ciasno siedzą pomiędzy błotnikiem i zderzakiem i najnormalniej w świecie rozklejają się poprzez minimalny ale ciągły nacisk. W końcu zderzak pracuje i swoje zło robi, nadkole też swoje zrobi. W XI-genie już ich nie ma więc ktoś to przemyślał, że będzie to samo.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Miałem do dzisiaj podobne/identyczne chyba co filipfm - musiałem je lekko dopracować aby weszły, mały zaczep miał za małą szczelinę, świeciły trochę słabo, światło na oryginalnym zwykłych żarówkach było przytłumione - zamawiałem na aledrogo osobne ledy, które wyglądały jak zwykłe żarówki, świeciły jednak mocniej, w sumie w nocy dawały radę.
        Z ciekawości zamówiłem niedawno na Ali całe ciemne do mojej Czarnej Mamby, które już mają w środku wbudowane ledy - ofkorsik zamówiłem żółte, żeby się nikt nie przyczepił o kolor. Za dnia nie widać, że tam są jakieś lampy, zlewa się z kolorem.
        Dla porównania foty
        20221211_111814.jpg20230114_093538.jpg20230114_100300.jpg20230114_162900.jpg

Comment

Zamieszczone przez snipster Zobacz posta
          Miałem do dzisiaj podobne/identyczne chyba co filipfm - musiałem je lekko dopracować aby weszły, mały zaczep miał za małą szczelinę, świeciły trochę słabo, światło na oryginalnym zwykłych żarówkach było przytłumione - zamawiałem na aledrogo osobne ledy, które wyglądały jak zwykłe żarówki, świeciły jednak mocniej, w sumie w nocy dawały radę.
          Z ciekawości zamówiłem niedawno na Ali całe ciemne do mojej Czarnej Mamby, które już mają w środku wbudowane ledy - ofkorsik zamówiłem żółte, żeby się nikt nie przyczepił o kolor. Za dnia nie widać, że tam są jakieś lampy, zlewa się z kolorem.
          Dla porównania foty
          Wygląda ciekawie, a możesz wrzucić foty tej obrysówki w nocy. Byłoby fajnie zobaczyć jak to w zupełnej ciemności wygląda/świeci. Z góry dzięki
          Moja Hania

Comment

Wygląda ciekawie, a możesz wrzucić foty tej obrysówki w nocy. Byłoby fajnie zobaczyć jak to w zupełnej ciemności wygląda/świeci. Z góry dzięki
            z ciemności wychodzi jedynie żółte coś (autofokus), ale trochę z bliska nieco widać - jedna za dnia bez włączonych świateł, pozostałe z wieczora.
            Przy okazji odkryłem niepokojące coś - bo całą noc i dzień kropiło - w jednej jest jakiś dziwny objaw, jakby trochę wilgoci dostało się do środka, ale tak pomiędzy moduł a zewnątrz - jutro za dnia to wyjmę i obadam... zdziwiło mnie to mega, bo podłożyłem specjalnie grubszą uszczelkę pomiędzy wtyczkę, więc nie ma opcji, żeby tamtędy cokolwiek mogło się dostać
            20230115_161253.jpg20230115_170619.jpg20230115_170952.jpg

Comment

ja u siebie zamontowałem takie:
              Hea36fe7400414a7295059938035406f0A.jpgHd744ab1e52be4889934dfabd7f000959l.jpg
              FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Zamieszczone przez snipster Zobacz posta
                z ciemności wychodzi jedynie żółte coś (autofokus), ale trochę z bliska nieco widać - jedna za dnia bez włączonych świateł, pozostałe z wieczora.
                Przy okazji odkryłem niepokojące coś - bo całą noc i dzień kropiło - w jednej jest jakiś dziwny objaw, jakby trochę wilgoci dostało się do środka, ale tak pomiędzy moduł a zewnątrz - jutro za dnia to wyjmę i obadam... zdziwiło mnie to mega, bo podłożyłem specjalnie grubszą uszczelkę pomiędzy wtyczkę, więc nie ma opcji, żeby tamtędy cokolwiek mogło się dostać
                No takie małe akwarium się zrobiło. Ciekawe czy przez wtyczkę czy już zdążyło się rozszczelnić.
                Moja Hania

Comment

No takie małe akwarium się zrobiło. Ciekawe czy przez wtyczkę czy już zdążyło się rozszczelnić.
                  raczej jakieś drobinki się dostały pomiędzy główny moduł, a plastik zewnętrzny - te obrysówki są trochę inaczej skomponowane, niż fabryczne/chińskie, które są na standardową żarówę. Przyglądałem się im dzisiaj i wyglądało to jak kropla pod szkiełkiem pod np. mikroskop - próbowałem obczaić miejsce, z którego ew. coś mogło się tam dostać, ale nic nie dostrzegłem. Zrobiłem małpi test - wstrząsy po których ta mini wilgoć zniknęła zobaczę po kilku dniach jak to będzie wyglądać, za chwilę idą mrozy i to będzie w sumie dobry test.
                  Światła są bardzo podobne do tego, co Frędzel prezentował, z tym że wziąłem bez opcji migacza, bo a) nie chciało mi się bawić z dłubaniem dodatkowego kabla b) pozycyjne jest w białym kolorze i nie wiem czy drogówka się do tego ew. mogła doczepić w imię przepisów dot. koloru obrysówki.

Comment

Working...
                  X