Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie GAP dla Civic X 5D - warto?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ubezpieczenie GAP dla Civic X 5D - warto?

Witam,
    krótkie pytanie: warto kupić GAP (ubezpieczenie od utraty wartości na okres 3 lat) dla nowego Civica nabytego w salonie za przysłowiową gotówkę, tj. bez kredytu i żadnych "obciążających" wpisów w DR?
    Na korzyść przemawia oczywiście zwrot fakturowej kwoty zakupu auta przy szkodzie całkowitej (wypadek/kradzież), przeciw - jednak dość spora opłata dochodząca do 3kPLN. Podobno nie ma żadnych haczyków, ale podobno już jakiś czas temu "Rosjanie lądowali ma księżycu"
    Co zatem sądzicie zakładając, że dla potencjalny nabywcy nowego "szczawia" 3k PLN to jednak jest parę groszy

Z góry THX i pzdr - Artur S.

Jak mieszkasz w mieście gdzie złodzieje lubią hondy to się nawet nie zastanawiaj

Comment

Wykupić warto. Zdecydowanie. Też to zrobiłem i jestem zadowolony, wydatek jakoś przełknąłem, ale za to sen spokojny i miarowy.
      I na 3 lata płaciłem 1855 zł. Pod 3k było na 5 lat.

Comment

Dzięki Panowie za opinie, widzę że chyba warto się poważnie zastanowić nad tą propozycją.

Pzdr - Artur

Comment

To jak to jest ?, kupuję auto za 100 tyś , ubezpieczam w GAP i po np. 7 latach kradną mi. Sładki 7 x 3 tyś =21 tyś. Auto warte 40 tyś + 21 składki a wpłacają mi 100 tyś. Nic tylko niech kradną.

Comment

Gap maksymalnie na 5lat kupujesz w salonie

Comment

Ja kupiłem na 5 lat za ok 5tys. Jeśli ukradną w tym czasie to dostajesz wartość z fv, cześć z ubezpieczenia normalnego a reszta z gap.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
                To jak to jest ?, kupuję auto za 100 tyś , ubezpieczam w GAP i po np. 7 latach kradną mi. Sładki 7 x 3 tyś =21 tyś. Auto warte 40 tyś + 21 składki a wpłacają mi 100 tyś. Nic tylko niech kradną.
                Gap płacisz tylko raz ok 3k . Oni wypłacają tylko różnicę pomiędzy odszkodowaniem z AC a wartością fakturową za auto . I chyba tylko przez 3 lata jest 100 % , przez kolejne dwa lata jest już mniejsza kwota nie pełne 100 a coś około 75 . Ale tego nie jestem pewien niech się wypowie ktoś kto przeczytał całą broszurę ubezpieczeniową

Malina84. A masz przez 5 lat pełne 100% odszkodowania ?
                Last edited by gienio; 10-05-2021, 20:17.

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                  Gap płacisz tylko raz ok 3k . Oni wypłacają tylko różnicę pomiędzy odszkodowaniem z AC a wartością fakturową za auto . I chyba tylko przez 3 lata jest 100 % , przez kolejne dwa lata jest już mniejsza kwota nie pełne 100 a coś około 75 . Ale tego nie jestem pewien niech się wypowie ktoś kto przeczytał całą broszurę ubezpieczeniową
                  Ja placilem 2500 za 5 lat ale nikt nie mowil nic ze pozniej jest miej wtedy bym pewnie wziol tylko na 3lata ...

Comment

Z tego co pamiętam to przez 5 lat jest cała kwota.
                    Moja Honda
                    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Sąsiadowi gwizdnęli przed końcem 3 roku i był szczęśliwy że nie kilka tygodni później bo nie dostał by pełnej kwoty. Nie chce mi się czytać całej tej umowy ale ma to sens . Za gap 3 letni chcieli 2,5 k a dopłata za kolejne 2 lata to tylko 450 zł

Comment

GAP gwarantuje wypłatę 100% wartości samochodu przez cały czas trwania umowy.
                        Oczywiście w tym czasie trzeba mieć również ubezpieczone auto wraz z AC.

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                          Sąsiadowi gwizdnęli przed końcem 3 roku i był szczęśliwy że nie kilka tygodni później bo nie dostał by pełnej kwoty. Nie chce mi się czytać całej tej umowy ale ma to sens . Za gap 3 letni chcieli 2,5 k a dopłata za kolejne 2 lata to tylko 450 zł
                          Jaka ubezpieczalnia daje możliwość przedłużenia GAP ? Dzwoniłem do swojego agenta i w Benefi takiej możliwosci nie ma. W PZU i Generali też nie ma.

Comment

Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
                            Jaka ubezpieczalnia daje możliwość przedłużenia GAP ? Dzwoniłem do swojego agenta i w Benefi takiej możliwosci nie ma. W PZU i Generali też nie ma.
                            Lloyd’s Insurance Company S.A.
                            Rodzaj ubezpieczenia DEFEND Gap MAX
                            Zawierane podczas kupna auta są dwie opcje 3 i 5 letni . Nie wiem czy po jakimś czasie można 3 letni przedłużyć do 5 lat
                            Last edited by gienio; 15-05-2021, 13:37.

Comment

Też mam w Lloyd's i okresu umowy nie da się zmienić.
                              Jest sztywno określony (od /do) i nie może być zmieniany, w tym przedłużany.

Był tylko limit czasowy 14 dni, kiedy po zakupie auta i wykupieniu ubezpieczenia, można było się na GAP zdecydować.

Comment

Working...
                              X