Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dostęp bezkluczykowy - "zatrzaśnięcie" auta z kluczykiem w środku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dostęp bezkluczykowy - "zatrzaśnięcie" auta z kluczykiem w środku

Witam,
    sorry za głupie pytanie, ale czy przy dostępie bezkluczykowym jest możliwe przysłowiowe "zatrzaśnięcie kluczyków" w środku auta? Chodzi np. o sytuację w której kluczyk zostawiam w samochodzie - dajmy na to w jakiejś torbie czy schowku - a sam idę powiedzmy na zakupy*, wracam a samochód jest zamknięty, ergo: dymam do domu po drugi komplet kluczyków.

*sytuacja oczywiście czysto hipotetyczna, w życiu nie zostawiłbym kluczyków w środku auta i poszedł na zakupy - przynajmniej taką mam nadzieję

Pzdr - Artur S.

We wszystkich sprawdzanych autach nie da się zaryglować drzwi kiedy kluczyk jest w środku nawet przy użyciu drugiego pilota.
    W Hondzie też pewnie tak jest.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      We wszystkich sprawdzanych autach nie da się zaryglować drzwi kiedy kluczyk jest w środku nawet przy użyciu drugiego pilota.
      W Hondzie też pewnie tak jest.
      Nie tak do końca. Kluczyk zostawiony w bagażniku 5D i da się zamknąć pojazd z zewnątrz mając kluczyk w kieszeni. Kilka razy mi się tak zdarzyło, bo zapasowy był w torbie wrzuconej do środka. Jest tylko sygnalizacja dźwiękowa, ale samochód zamknięty.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
        Jest tylko sygnalizacja dźwiękowa
        Lepsze niż nic,przynajmniej wiadomo że to efekt zamierzony.
        A jak z zostawianiem w kabinie?

Comment

Przy kluczyku w kabinie auta zamknąć się nie da.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Jak jest w kabinie to samochodu nie zamkniesz. Ostatnio przewoziłem rower i w torbie podsiodełkowej miałem kluczyk i też samochód nie chciał się zamknąć

Comment

Czyli standard. Jak zaczęły się pojawiać auta z tym systemem to od razu zaczeliśmy sie zastanawiać co będzie jak ktoś pojedzie bez klucza,albo co sie stanie jak zostanie w środku itd. Były też problemy na początku ,np. nowy pracownik serwisu zrobił przegląd zerowy ,powkładał bezpieczniki transportowe założył alarm a potem nic nie działało bo teczka z drugim kluczem leżała w schowku.
              Ludzie też się nie kwapią do czytania instrukcji,robi to może jeden na pięciu i to w porywach.
              Nieraz celowo przestawiałem np. język Zeby ich zmusić do poczytania ,nieraz też przez złośliwość

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                ....A jak z zostawianiem w kabinie?
                Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
                Jak jest w kabinie to samochodu nie zamkniesz. Ostatnio przewoziłem rower i w torbie podsiodełkowej miałem kluczyk i też samochód nie chciał się zamknąć
                Tak faktycznie, jak zostawisz np na siedzeniu lub tunelu środkowym to już nie zamkniesz.
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zgadza się. Z kluczykiem w środku nie da się auta zamknąć. Próbowałem i zero reakcji, Czyli OK.

Comment

To ja dodam, że z przycisku w klamce też zamknąć się nie da, jak zostawimy kluczyk w środku.
                    Swoją drogą przyzwyczaiłem się do zamykania z przycisku i nie pamiętam kiedy ostatnio korzystałem z kluczyka

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                      To ja dodam, że z przycisku w klamce też zamknąć się nie da, jak zostawimy kluczyk w środku.
                      Swoją drogą przyzwyczaiłem się do zamykania z przycisku i nie pamiętam kiedy ostatnio korzystałem z kluczyka
                      A czy auto sie zamyka samo jak sie oddalimy z kluczykiem? czy jak nie zamkne go recznie i se pojde to zostanie otwarte ? a moze mozna to ustawic ?

Comment

Temat wałkowany wielokrotnie. Nie zamknie się samo i nie można ustawić. Opcja ta dostępna jest tylko wersjach z USA.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                          W sumie dlaczego miało by się dać.
                          Standardowo są 4 anteny,dwie boczne ,tylna i centralna,jak jest w Hondzie nie wiem,ale mogę przypuszczać że tak samo.
                          Środkowa antena jest do odpalania,przyuczania pilotów i blokowania ryglowania.
                          Wielu samochodów nie odpalisz nawet po poprawnym otworzeniu drzwi zanim nie wsiądziesz do środka a antena wewnętrzna tego nie wychwyci.

Comment

Working...
                          X