Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic z USA naprawa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic z USA naprawa

Witam panowie, jako ze stałem się posiadaczem Civica X 2020 auto już do mnie płynie z USA, wiec zaczynam kompletować czesci do naprawy zeby je szybko i sprawnie naprawić stad moje pytanie do was użytkowników i osób które są w temacie, chciałbym sie dowiedzieć czego muszę szukać poza błotnikiem zderzakiem nadkolem i ewentualnie lampa. Załączam zdjęcie to jest jedyne uszkodzenie auta, pali jezdzi i skręca wiec tylko to co widać na zdjęciu. Wiem ze dużo się Tez okaże jak auto przyjedzie i się je rozbierze ale może coś widać czego ja nie dostrzegam poza tymi rzeczami które wymieniłem i już mogę je kupić.
    Dzięki za pomoc i info.
    Załączone pliki

felga spryskiwacz reflektora, zniorniczek plynu, nadkole, silniczek spryskiwacza moze ... , przeciwmgielne, spojler zderzaka, ciekawe co z maska. Nie boisz sie sciagac z USA ? tam troche inaczej sie jezdzi(wolniej!) i normy bezpieczenstwa tez inaczej wygladaja. pytanie czemu maska nie domknieta ...

Comment

Reflektory nie maja sprzyskiwaczy bo to nie ledy, po drugiej stronie nie ma, felga jest cała światło się tak odbija, bo mam inne zdjęcia i wszystko z nią jest ok zreszta mówili przy odbiorze z aukcji ze auto jezdzi o własnych siłach koła są ok.
      Maska jest otwarta do zdjęć ale tez przez lekko uniesiony błotnik jest tak, maska jest cała. Spoiler zderzaka tez wyglada na cały bo poszło trochę wyżej ale to się okaże. A czemu miałbym się bać Civic na cały świat był produkowany bardzo podobnie wiec myśle ze większych roznic nie ma z tego co się dowiadywałem, jest podobny poza niewielkimi różnicami na obydwa rynki.

Comment

Jak koło nie dostało strzała i podłużnice nie pogięte, to nie ma tragedii. Montujesz nową "otoczkę" i auto jak nowe.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Na pewno ślizgi lampy i błotnika, uchwyty, belka - widać ze belka dostała z boku aż pociągła śruby na wzmocnieniu, to może też być do wymiany. Błotnik przesunął się do tyłu, pytanie czy drzwi nie uszkodził lub słupka. Trzeba rozebrać.

Comment

955C7A84-2D37-47BE-A78A-9CDB083ECF2A.jpg9F23BD00-5EF6-41B6-BD4B-15F4BDBF0CF0.jpg4D1068CF-71D6-4ACA-9E93-567A181B7E8A.jpgPodsyłam więcej zdjęć, drzwi wyglądają ok góra błotnika przy słupku tez wyglada jakby się nie przesunęła, ale tak jak mówicie okaże się po zdjęciu, belka wzmocnienia to właśnie widziałem i tez się okaże na miejscu, narazie ogarniam błotnik, nadkole i zderzak a reszta plastików się ogarnie jak się rozłoży. Dzięki za info

Comment

Pomierz sobie przekątne na śrubach błotnika zanim zaczniesz składać,bo żeby wsztstko potem pasowało przekątne mają być równe.To element bardzo podatny na odkształcenie. Auto postaw tak żeby poziomica położona np. na dachu pokazywała zero.potem to samo zrób między śrubami błotnika.Szkoda zakładać i potem zdejmować albo się męczyć z pasowaniem a i tak mieć na koniec dziadostwo.
              No chyba że auto oddajesz do blacharza.

Comment

Oczywiście ze oddaje do blacharza i lakiernika, prawie nowe auto wiec nie robię na sztukę chce żeby było zrobione porządnie, autem planuje pojeździć pare lat wiec chce mieć wszystko ogarnięte.

Comment

ha! mój miał prawie że identyczną szkodę. Lama wleciała nowa ale okazało się, że ta z samochodu była prawie idealna.
                  Civic X 2.0 USA

Comment

Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
                    Lama wleciała nowa
                    Co to jest "Lama" ? Do tej pory wydawało się mi, że to tak zwierzak co żyje w Ameryce Płd.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      Do tej pory wydawało się mi, że to tak zwierzak
                      A nawet więcej niż jedno zwierzę. haha

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

przez przypadek usunął mi się post.
                        Tak pośmialiśmy się z literówki, admini mogą.

Wracając do tematu
                        Fajne uszkodzenie, NA FB ktoś pisał, że ma zbiornik płynu. Do mojego czas oczekiwania w ASO wyniósł 7 tygodni.
                        Może okazać się, że nie będzie trzeba wymieniać lampy
                        Civic X 2.0 USA

Comment

Dzięki za info zbiornik już ogarnalem na olx zderzak błotnik chyba tez bo czekam na potwierdzenie.

Comment

Working...
                          X