Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylny pas bezpieczeństwa po prawej stronie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylny pas bezpieczeństwa po prawej stronie

Cześć,

mam pytanie odnośnie zapinania pasa bezpieczeństwa z tyłu pasażera po prawej stronie. Filozofii w tym nie ma generalnie żadnej ale...u mnie pojawia się problem.Mianowicie aby zapiąć ten pas należy go wpiąć w klamrę nie tą najbliższą (prawą) ale następną (tak jakby środkową, ale bezpośrednio obok). Do prawej się nie łapie. Dopóki nie wyczaiłem tematu, naprawdę nie szło użyć tego pasa. Pytanie, czy w Waszych autach z tym pasem też jest tak? Jest to cholernie dziwne , nie intuicyjne i nie wiem czy tak miało być czy u mnie jakieś pomieszane to jest. Próbowałem zamienić miejscami te klamry tj. prawą i "środkową" (one bezpośrednio obok siebie są), ale nie da się tego zrobić tzn. wszystko tam naturalnie "siedzi". Chyba w fabryce się pomylili. Zwrócić uwagę w aso na to? Bo jeśli wiózłbym 3 osoby z tyłu, to podejrzewam, że będzie problem z pasami prawym i środkowym

Pozdrawiam

Zamieszczone przez michonda Zobacz posta
    Pytanie, czy w Waszych autach z tym pasem też jest tak?
    Każdy pas ma swój zatrzask i nie ma żadnego problemu z zapięciem trzech osób z tyłu. Na tylnym prawym siedzeniu masz dwa zatrzaski obok siebie. Jeden jest bardziej wpuszczony w siedzisko a drugi trochę wyżej. Prawy pasażer wpina się w zatrzask ten niższy wpuszczony w siedzisko. W zatrzask wyżej umiejscowiony wpina się pasażer środkowy a pasażer po lewej stronie w zatrzask lewy. Innych możliwości wpięć nie ma, tak że u Ciebie jest wszystko ok.

Comment

Dzięki za odpowiedź.
      Zgadza się, każdego da się przypiąć, ale u mnie nastąpi małe uniedogodnienie, i pasy dwóch pasażerów będą o siebie zawadzać chyba. Jutro cykne fotkę aby to unaocznić. Nic się nie dzieje tak z ciekawości pytałem. Bo pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Tak jak wspomniałem, na tyle to nieintuicyjne było że nie mogłem od strzała zapiąć ten pas komuś.
      Last edited by michonda; 29-01-2020, 00:02.

Comment

Tak to wygląda, teraz widzę że jest nawet gorzej niż myślałem. Powstaje po zapięciu taki "krzyż" co może być nie za komfortowe dla pasażerów (prawy i środkowy).
        Chciałem zamienić miejscami te klamry ale nie za bardzo się da, jest nienaturalnie.
        Załączone pliki
        Last edited by michonda; 28-01-2020, 23:52.

Comment

Tak to wygląda, teraz widzę że jest nawet gorzej niż myślałem. Powstaje po zapięciu taki "krzyż" co może być nie za komfortowe dla pasażerów (prawy i środkowy).
          Chciałem zamienić miejscami te klamry ale nie za bardzo się da, jest nienaturalnie.
          No nie, tak to nie może być. Masz zamienione miejscami klamry po prostu.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

No też mi się wydaje że tak nie może być. Zgłoszę w ASO jak będę ciekawe co oni na to.

Comment

Ale ta klamra od środkowego pasa jest dłuższa na tasmie. Nie dasz rady zamienić miejscem?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Tak jak pokazałeś na zdjęciu to jest źle. Zatrzask od środkowego pasa trzeba przesunąć do środka. Spróbuje zrobić zdjęcie to wrzucę. Bo według mnie wszystko jest ok.

Zrobiłem fotki więc jeszcze raz.

W ten zatrzask wpuszczony w siedzisko wpinasz pas lewego pasażera i on jest prawie nieruchomy. Drugi zatrzask dla pasażera środkowego jest ruchomy . Więc pociąg go lekko do góry i wychyl go w kierunku środka (od strony oparcia fotela za zatrzaskiem dla lewego pasażera i wepnij pas. Tak to wygląda na zdjęciach:
                Załączone pliki
                Last edited by Stach13; 29-01-2020, 09:20.

Comment

Postaram się dzisiaj pociągnąć do środka tą dłuższą klamrę, może wcześniej za szybko odpuściłem
                  Stach13 dziękuję za fotki. Rozjaśniło mi się, trzeba po prostu mocniej to podciągnąć i wtedy będzie OK mam nadzieję.
                  To drugie zdjęcie jak patrzę to widać doskonale jak to ma być. super

Comment

trzeba po prostu mocniej to podciągnąć i wtedy będzie OK mam nadzieję
                    Będzie ok. na 100%

Comment

Wczoraj zrobiłem z tym porządek i jest ok w końcu.
                      Dzięki Panowie za pomoc

Comment

Dobrze ,że to nie była usterka i problem nie istnieje

Comment

Working...
                        X