Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uzyskane przez was rabaty na wyprzedaży rocznika 2019

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uzyskane przez was rabaty na wyprzedaży rocznika 2019

Witam wszystkich,
    Chciałbym kupić Hondę Civic 1.0 w wersji komfort na wyprzedaży rocznika 2019. Najlepszą jak na razie oferte jaką otrzymałem to 78k na wersję z przed liftu. Czy wam udało się może wynegocjować jakiś lepsze ceny? Jeżeli tak to pochwalcie się na jaką wersję i w jakim mieście. Jeżeli gdzieś jest podobny temat to proszę o link, bo nie udało mi się znaleźć.
    Pozdrawiam

Rok temu był podobny temat... moim zdaniem dużej różnicy nie będzie ale za to ile informacji - https://www.civicforum.pl/showthread...-czy-nowy-2019

Najpierw jednak zajrzy tutaj: https://www.civicforum.pl/forumdispl...aw-si%C4%99%21
    Last edited by Mad_86; 19-01-2020, 17:26.

Comment

Z tego co widzę i porównuję stary i nowy cennik Honda właśnie podniosła ceny średnio o 2300?

Comment

Dziękuje, trochę informacji tam jest. Myślałem, że trafiłem zwyczajnie na słabe salony/oferty, a tu widzę, że to w miarę przyzwoita oferta.

Tam zajrzałem na początku

Comment

Dzisiaj z ciekawości byłem na stronie Hondy i dla civica podobno rabaty nawet 16k chyba są. Z ciekawości skonfigurowałem sporta i była opcja rabaty 10k. Ja w sierpniu dostałem 4 k rabatu.

Comment

1.5 (przedlift) oferują za 89 tys. w wersji Sport. Gdynia widzę oferuje czarną X za 86 tys w wersji Sport.

Comment

Trzeba pogadac moga oferowac tylko przy 75% finansowaniu ich czyli mega drogo . Za gotowke pewno 2.5 k wiecej. Mi najtaniej w wawce zaoferowali sport plus zeszlego roq. Poprzedni rocznik tj 2018. W wakacje placilem 95k plus pierdoly
              Last edited by radex99; 23-01-2020, 20:05.

Comment

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
                1.5 (przedlift) oferują za 89 tys. w wersji Sport. Gdynia widzę oferuje czarną X za 86 tys w wersji Sport.
                Z dopłatą 2,500 za lakier, czyli łącznie 88.500 a nie 86000

Comment

Zacząłem rozważać jeszcze 1.5 Sport i średnio u dealerów 89k. Na 1.0 comfort najtaniej dostałem 76k

Comment

Zamieszczone przez yamaha44 Zobacz posta
                    Zacząłem rozważać jeszcze 1.5 Sport i średnio u dealerów 89k. Na 1.0 comfort najtaniej dostałem 76k
                    Bierz 1.5 i się nawet nie zastanawiaj. Spalanie podobne a frajda z jazdy nie do porównania.

Comment

Zamieszczone przez yamaha44 Zobacz posta
                      Przejedź się jednym i drugim. A wątpliwości znikną

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                        Przejedź się jednym i drugim. A wątpliwości znikną
                        Przy zakupie rozważ jeszcze, że w jednym i drugim jest ta sama lipna jakość wykończenia, ta sama słaba tapicerka i to samo trzeszczenie u wielu egzemplarzy. A potem zapytaj, czy warto za takie auto dać 90 tys., czy lepiej poprzestać na 76.000. Ja za swojego Civica dałem 79.500 i nie dałbym nawet tysiąca więcej choćby w środku był te pół litra mocniejszy silnik. Kosztowo trochę ci się zwróci za ten 1,5 bo w 1.0 jest pasek rozrządu (wymiana co 120 tys.) a w 1,5 jest łańcuch, pozostaje jeszcze pytanie, czy łańcuch faktycznie wytrzyma te dwa razy więcej niż pasek czy tylko o 40-60 tys. a koszt wymiany będzie dwa razy większy od kosztu wymiany paska i koniec końców wyjdzie na to samo.
                        Last edited by Optimum; 27-01-2020, 13:53.

Comment

Zamieszczone przez Optimum Zobacz posta
                          Z dopłatą 2,500 za lakier, czyli łącznie 88.500 a nie 86000
                          Jak rozmawiałem to lakier miał być w cenie, przynajmniej takie oferty były w Poznaniu.

Comment

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
                            Jak rozmawiałem to lakier miał być w cenie, przynajmniej takie oferty były w Poznaniu.
                            Ok jeśli w Poznaniu to nie wiem, odniosłem się tylko do stwierdzenia: "Gdynia widzę oferuje czarną X za 86 tys w wersji Sport" - przy ich ogłoszeniu wyraźnie pisze że jest dopłata za lakier 2.500 zł.
                            Jeśli gdzieś jest za 86 tys. łącznie z lakierem metalik to faktycznie w porzo cena.

Comment

1.0 jechałem tylko z automatem, akurat było bardzo ślisko i nie byłem zachwycony. Nie wiem czy to kwestia automatu czy czego. 1.5 jechałem i było ok, ale do obecnego Passata B8 1.8 180KM pod względem dynamiki trochę brakuje, a szukam drugiego w miarę oszczędnego auta. Może uda się przejechać manualem 1.0 i wtedy będę mieć jasność.

Comment

Working...
                              X