Przeglądając internet natrafiłem na informacje, że niektóre wersje Civic-a mają w menu możliwość włączenia opcji zamykania poprzez oddalenie się od pojazdu. Orientuje się ktoś czy można taką funkcję uaktywnić w wersji pochodzącej z polskiego salonu. (bezpośrednio w menu jej nie ma, ale wydaje mi się, że to jest ograniczenie programowe a nie sprzętowe)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
System bezkluczkowy - zamykanie pojazdu.
Collapse
X
-
Z tego co się orientuję to żadne wersje nie maja takiej opcji, no chyba że jakieś azjatyckie. Poza tym zdaje się, że była już rozprawka na ten temat.
-
Nawet w polskiej instrukcji jest informacja o tym "Blokowanie drzwi po odejściu" z adnotacja,że dostępny w niektórych wersjach, stąd moje pytanie czy jest możliwość przywrócenia tej opcji w aucie na rynek polski. Opcja ta dostępna jest z tego co wiem na rynku ukraińskim i tureckim.Załączone plikiLast edited by spurlos; 09-10-2019, 16:18.
Comment
-
Zamieszczone przez alcocolino Zobacz postaMam Civica w wersji sport plus, rocznik 2018. Wersja sport plus - samochód zamyka się sam jak tylko kluczyk traci zasięg. Funkcjonalność jest dostępna w opcjach.
Comment
-
Też jakiś czas temu szukałem tej opcji. Nawet pytałem w serwisie Hondy. Powiedzieli, że w UE tej funkcji nie ma.
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale to jest chyba skutek jakiś wymogów UE związanych z bezpieczeństwem.
Generalnie stwierdziłem, że to bez sensu ale skoro się nie da to odpuściłem temat.
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez alcocolino Zobacz postaMam Civica w wersji sport plus, rocznik 2018. Wersja sport plus - samochód zamyka się sam jak tylko kluczyk traci zasięg. Funkcjonalność jest dostępna w opcjach.
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Dziwna sprawa, mam 2017 Sport + i czasem jak jestem na myjni chodząc z kluczykiem w kieszeni to samochód potrafi się zamykać samoistnie. Tak samo jak kiedyś wyszedłem z auta z kluczykami i postałem chwilę na zewnątrz to również się zamknął. Więc albo coś jednak jest, albo to co jest nie działa prawidłowo. Nigdy nie chciało mi się niestety testować kiedy dokładnie następuje zamknięcie.
Comment
-
Zamieszczone przez tomkowz Zobacz postaDziwna sprawa, mam 2017 Sport + i czasem jak jestem na myjni chodząc z kluczykiem w kieszeni to samochód potrafi się zamykać samoistnie.Sartek
Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)
Comment
-
Zamieszczone przez sartek Zobacz postaU mnie dokładnie tak samo, podczas mycia chodzę wokół samochodu, a on się co chwila samoczynnie otwiera i zamyka. W innych sytuacjach zjawisko nie występuje.
Comment
-
Zamieszczone przez russso Zobacz postaJa posiadam civica w wersji Sport Plus ale z 2017 r i tej funkcji nie posiadam albo nie mogę znaleźć w ustawieniach. Możesz zrobić zdjęcie Conecta gdzie to masz.
Funkcja się nazywa "walk away auto lock" i w stanach ją mają a oto odpowiedź jaką wydęmbiłem od HME
Szanowny Panie,
Dziękujemy za kontakt z naszą firmą.
Specyfikacja aut marki Honda oferowanych w Europie, uwzględnia lokalne wymagania techniczne i homologacyjne. Specyfikacja ta, w wielu obszarach różni się do specyfikacji aut oferowanych na rynku północnoamerykańskim. Brak funkcjonalności o których Pan pisze, wynika min. z Regulaminu nr 97 Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych.
Nawiązując do jednego z punktów Pana zapytania zwracamy uwagę, że zamknięcie samochodu i ew. złożenie lusterek zewnętrznych, możliwe jest również po wciśnięciu przycisku znajdującego się na zewnętrznej klamce. Nie ma konieczności posługiwania się kluczykiem pojazdu.
Informujemy również, że producent nie przewiduje aktualizacji dotyczących funkcjonalności, o których Pan wspomina.
Dziękujemy za okazane nam zaufanie i wybór samochodu marki Honda. Życzymy Panu zadowolenia z jego użytkowania.
Z poważaniem,
Honda Motor Europe Limited
(Sp. z o.o.) Oddział w Polsce
Z poważaniem
Todor Panev
Comment
-
Bateria w kluczyku wytrzymała 2 lata i 2 miesiące...lub może inaczej 47 tys. km
20200110_181904.jpg
ciekawe ile jeszcze wytrzyma
Comment
-
Obawiam się że szybko padnie, ja wymieniałem jakiś miesiąc temu, wytrzymała jakieś 2,5 roku.
Comment
Comment