Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uchwyt do telefonu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uchwyt do telefonu

Możecie polecić jakiś uchwyt do telefonu w Civic X? Najlepiej gdyby był dostępny w Polsce. Widziałem uchwyty na Aliexpres, ale mnie jest potrzebny na już bo jeżdżę z nawigacją z telefonu. Próbowałem Baseusa, ale nie za bardzo jest gdzie przykleić, w kratkę tez trudno zamontować.

Ja mam taki i bardzo sobie chwalę :

A tu, miejsce, gdzie wisi. Niestety telefonem robię zdjęcie więc zdjęcie bez przymocowanego telefonu [emoji6]

Pozdrawiam, Wojtek

Comment

Przykleiłem dokładnie to samo i tak samo Z tą różnicą, że dałem do góry i teraz telefon mi sterczy ku górze. Muszę odkleić i przekręcić o 180st.
      Lepsze miejsce jest na kratce nawiewu koło dźwigni zerowania przebiegu, ale jest to dość specyficzny plastik bo ciągle się odkleja. Już nawet przyszło mi do głowy aby to przykleić na jakąś kropelkę i mieć do końca. Ale jakoś nie mam odwagi.
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

Mam identyczny uchwyt, ale do głowy mi nie przyszło montować go tak daleko. Na Ali i na amerykańskim Amazon są uchwyty mocowane nad środkiem wyświetlacza, w miejscu włącznika świateł awaryjnych.

Comment

Tylko po co bliżej? Tel obsługuję głównie przez AA. Zależało mi żeby mieć tel w miarę pod ręką gdy kabelek jest podłączony, by sprawdzić maile lub wybrać numer. Niestety półeczka z ładowarką się nie sprawdza, telefon lata po całej kabinie :/

Tu wszystko zależy od indywidualnych preferencji, choć ta klamerka też jest fajnym pomysłem bo wygodna i bezinwazyjna. Mi się nie sprawdza bo często biorę w trasie telefon do ręki i magnes jest IMHO najwygodniejszy.

Pozdrawiam, Wojtek

Comment

Po to bliżej, że jak napisałem w pierwszym poście telefon służy mi jako nawigacja. Patrzenie tak daleko na ekran telefonu ani wygodne, ani bezpieczne.

Comment

Sorki, umknęło. W takim razie bierz klamerkę, bo nic lepszego chyba nie znajdziesz.

Pozdrawiam, Wojtek

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                jeżdżę z nawigacją z telefonu.
                A nie możesz tej nawigacji przerzucić na Connecta?
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Ja mam u siebie standardowy uchwyt mocowany na przyssawkę do szyby (był w komplecie z telefonem ASUS). Przykleiłem go w lewym dolnym rogu szyby, koło słupka. Też jeżdżę z nawigacją w telefonie. Mam go cały czas w zasięgu wzroku, a jednocześnie nie ogranicza pola widzenia.
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                    A nie możesz tej nawigacji przerzucić na Connecta?
                    Nie mogę bo mam Apple carplay to raz, dwa Naviexperta nie da się chyba przerzucić na Connecta. Kupiłem już uchwyt w Polsce, mocowany do kratki, w tym miejscu w którym chcę go mieć czyli zaraz po prawej stronie przy kierownicy. Uchwyt z lewej strony odpada bo musiałbym ciągnąć kabel pod kierownicą. Telefon mam podłączony do usb w tunelu centralnym, chce mieć i Tidal z carplay i nawigację z telefonu jednocześnie, plus ładowanie.
                    Last edited by Jozin; 30-05-2019, 15:40.

Comment

a jakie ograniczenie/dyskomfort wynika z tego, że IOS? Podeślij link do tego uchwytu, bo wychodzi na to, że też będze mi niezbędny, jak nie zdecyduje się na Honda Hack...

Comment

Zamieszczone przez artur01 Zobacz posta
                        jak nie zdecyduje się na Honda Hack...
                        Connect bez Honda Hack jest nie do przyjęcia, a instalacja HH szybka, prosta i tania.

Comment

Honda Hack pozwala na instalację Naviexpert?

Comment

Przez HH możesz zainstalować każdą aplikację, problem może być z licencją, ale nie wypowiem się bo nie wiem.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Czyli HH to w moim przypadku kupowanie kota w worku. Jak będzie działał Naviexpert i czy w ogóle dowiem się jak kupię

Comment

Working...
                              X