Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbyt niskie podparcie łokcia - czy można coś poradzić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zbyt niskie podparcie łokcia - czy można coś poradzić

Witam,

Jestem od niedawna posiadaczem Hondy Civic X, ogólnie jeździ się bardzo przyjemnie, natomiast jedna rzecz która mnie denerwuje to zdecydowanie za niskie oparcie na łokieć w drzwiach ... czy można coś na to poradzić, kupić jakieś akcesorium itp. żeby podłokietnik drzwiowy był nie tak nisko ?
    P

Może masz zbyt wysoko ustawiony fotel? Ja mam 182 cm, fotel najniżej jak się da i uważam, że łokcie spoczywają na idealnej wysokości.

Comment

U mnie po ustawieniu fotela do prawidłowej pozycji/zgodnej z regułami, oparcie w drzwiach jest ok . Rzeczywiście wcześniej było tak sobie. Ogólnie długo szukałem wygodnej pozycji za kierownicą. Hanka wymusza jazdę zgodną z ogólnie przyjętymi regułami ..... Inaczej za nisko, za wysoko, nogi wyciągnięte za bardzo, a to skurczone , a to kiera za daleko itd itd.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
        Hanka wymusza jazdę zgodną z ogólnie przyjętymi regułami .....
        Mógłbyś to rozwinąć w kilku słowach? Może coś zmienię u siebie.

Comment

Siedzisko na tyle oddalone by po wciśnięciu sprzęgła kolano było lekko zgięte, oparcie do pionu na tyle, by położyć swobodnie nadgarstek na szczycie wieńca kierownicy jednocześnie nie odrywając pleców od siedziska i fotel maksymalnie w dół. Mam 180 cm i przy takim ustawieniu mogę napisać , że siedzi się bardzo ok.

Comment

Working...
          X