Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dźwięk???

Witajcie.
    Od paru dni męczy mnie dźwięk pojawiający się podczas odpalania auta. Na początku pojawiał się on dość rzadko (okazjonalnie), obecnie tj. po paru dniach pojawia się praktycznie podczas każdego odpalania. Brak komunikatów oraz kontrolek. Czy wiecie co to takiego??

Gdyby nie pikanie było by lepiej słychać, jeśli chodzi Ci o ten jakby szum to jest to klimatyzacja (jest już o tym wątek). Zrób AC na Off i odpal, zobacz czy będzie cisza.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
      Gdyby nie pikanie było by lepiej słychać, jeśli chodzi Ci o ten jakby szum to jest to klimatyzacja (jest już o tym wątek). Zrób AC na Off i odpal, zobacz czy będzie cisza.
      Ale to właśnie chodzi o to "pikanie"!!!

Comment

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
        Ale to właśnie chodzi o to "pikanie"!!!
        a to nie connect tak pika?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
          a to nie connect tak pika?

Nie. Dźwięk wydobywa się jakby z zegarów.

Comment

To dziwna sprawa. Nigdy nie słyszałem u siebie takiego pikania.

Comment

Może to coś związane ze skrzynią cvt, u mnie nigdy nie miałem czegoś takiego w manualu. Trzeba by się przyjrzeć wszystkim kontrolkom na zegarach.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Nie masz jakiś systemów bezpieczeństwa wyłączonych?
                Np kontroli trakcji.

Comment

Czy ja tam widzę kontrolkę ostrzegającą o zmianie pasa? U mnie przy odpalaniu to się nie pojawia. Jak pisze lisu, włącz wszystkie systemy i zobacz ponownie.

Comment

Zapnij pasy bezpieczeństwa. To tylko ostrzeżenie, ładowanie systemu. Włączyłeś sygnały dźwiękowe.

Comment

Zamykam wątek. Sprawa rozwiązana. Sygnał wysyłała centralka dodatkowego immo., to oznaka słabej baterii w karcie ID.
                      Dziękuję wszystkim za pomoc.

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                        To przy okazji zapytam o ten dźwięk w tle, jakby ktoś odkurzacz włączał.
                        U mnie słychać to nie tylko na zewnątrz ale także podczas jazdy przy niezbyt głośnej muzyce. Kiedyś wyjeżdżając z garażu widziałem jak sąsiad się za mna ogląda. Myślałem, że podziwia samochód a to po prostu głośny dzwiek spod maski zwrócił jego uwagę :P Auto ma niecałe 1000km na liczniku.

To normalne? Ten "odkurzacz" jest dość głośny, nie spotkałem się z tak głośnym działaniem klimatyzacji (chyba tylko przy 40 stopniowym upale). Niestety nie mogę znaleźć wątku na ten temat.

Comment

Zamieszczone przez Piotrek0101 Zobacz posta
                          To przy okazji zapytam o ten dźwięk w tle, jakby ktoś odkurzacz włączał.
                          U mnie słychać to nie tylko na zewnątrz ale także podczas jazdy przy niezbyt głośnej muzyce. Kiedyś wyjeżdżając z garażu widziałem jak sąsiad się za mna ogląda. Myślałem, że podziwia samochód a to po prostu głośny dzwiek spod maski zwrócił jego uwagę [emoji14] Auto ma niecałe 1000km na liczniku.

To normalne? Ten "odkurzacz" jest dość głośny, nie spotkałem się z tak głośnym działaniem klimatyzacji (chyba tylko przy 40 stopniowym upale). Niestety nie mogę znaleźć wątku na ten temat.
                          proszę:

Od początku mam tak że jak dam klimę na ON po chwili zaczynam w kabinie słyszeć brzęczenie jak by coś rezonowało w komorze silnika i niesie się to do środka. Dźwięk nie jest stały tylko narastający wraz z obrotami. Ale przy pewnych stałych obrotach zanika. Na wolnych obrotach cisza. Przy pewnych obrotach silnika ten dźwięk staje wręcz nieprzyjemny dla ucha. Nawet moja żona to słyszy a jej naprawę mało co w aucie przeszkadza :) Byłem z tym w ASO ale jak się domyślacie nie widzą problemu wszystko

Comment

Working...
                          X