Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapach benzyny we wnętrzu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zapach benzyny we wnętrzu

Dzień dobry,

Panie i Panowie, czy czujecie we wnętrzu zapach benzyny ? Wydaje mi się, że to może fobia ale prześladuje mnie już od jakiegoś czasu. Samochód służy mi do wypadów na dłuższe trasy np na mazury, rzadko na krótkie trasy czy do jazdy po mieście. To, że paliwo dostaje się do oliwy, czytałem oraz poczułem na bagnecie. Nie czułem jego zapachu długo ale od jakiegoś czasu tak. Zrobiłem 8200 km, pojechałem zmienić olej, przejechałem jakieś 100km (może za mało aby przestało pachnieć paliwem). Mam nadzieję, że za jakiś czas przestane czuć paliwo w aucie. Może jakieś sugestie ? Hmm sugestie Aurisem od nowości jeżdżąc przez 10 lat może 3 razy sprawdziłem olej ale zawsze widziałem ile jest, w tym przypadku widzę, że jest ale ile to raczej nigdy nie będę potrafił ocenić (po co bagnet skoro olej od razu spływa ...).

maciej

Jaki masz zalany olej?
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

W Toyocie lali ojej producenta, tak i teraz Hondy 0W20 2.0 . Nie wiem może muszę zmienić olej, nie znam się ma jeździć i zapier.... Nogę mam ciężką Auris się krecił wysoko, Hania również, aż szkoda mi opon.

Comment

No to jak kręcisz wysoko to lepiej zmienić na coś co lepiej chroni silnik w wysokich temperaturach. Po zmianie zapewnie też z odczytaniem ilości oleju nie powinno być problemu. Ja mam ponad 20tys i nie czuć oleju w aucie, na bagnecie też nie wyczułem, leje obecnie 0W40 A3.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

No tak, tylko tak nie było od początku. Dałem z 2tyś km autu luz później normalna jazda. Zastanawia mnie, bo zapach się pojawił w zimne dni, odebrałem auto w sierpniu, do października spokój a później but. Czyli teoretycznie olej się nie "zmęczył bądź przegrzał". Czytając o olejach na forum przestałem dość szybko; z założenia odpowiadający chyba są inżynierami Ferrai F1. Ja jestem użytkownikiem nowej Hani, która już mnie wkur... Styl jazdy raz na tydzień miasto, raz w miesiącu wypad na mazury, wysoko kręcę do prędkości przelotowej, później ok 120-140. Auris cisnął tak samo, wył głośniej ale olej .. nie obchodził mnie, zapachu brak.

Comment

Working...
          X