Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Facelifting 2019

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Facelifting 2019

Są już zapowiedzi faceliftingu Civica X, jesień 2019. Rozmawiając z handlowcem w Aso dostałem informację, że pierwsze egzemplarze po facelificie mają zjeżdżać z taśm w październiku 2019. Zawsze nieufnie podchodzę do tego co mi mówią w Aso handlowcy Jest chyba zapowiedź Hondy, na Samar chyba.
    OK, facelift jesienią 2019, a hatchbacki 2019 mają już zmienioną stację multimedialną, dodali te fizyczne guziki do sterowania głośnością i nawiewem. Mnie nie przeszkadza dodatkowa obsługa, ale wiem, że wielu jojczało o te przyciski.

Nową stację multimedialną widziałem w amerykańskich testach YouTube, dodali też automatyczne sterowanie foteli i nawiewy na tył. Wszystkie te zmiany dotyczą hatchbacka. Hatchback jest produkowany w Swindon na wszystkie rynki.
    Teraz pytanie, czy to już lifting, czy zmiany modeleowe 2019? Widział ktoś może w Polsce Civica 2019?

Chcesz powiedzieć że Civic z rocznika 2019 ma już przycisk do sterowania głośnością? Myślę że Civic z rocznika 2019 nie różni się nic od tego z 2018 i dopiero facelift to zmieni. Poza tym jesteś pewien że w tym roku będzie facelift hatchbacka? Bo ja słyszałem że na razie tylko sedan ma przejść facelift.

Comment

Zerknij na ten filmik co zamieściłem, jest na nim nowy panel z przyciskami sterowania głośnością i nawiewem. Nawet na amerykańskiej stronie Hondy jest. W modelach 2019 na otmomoto jest stary panel. Może został im duży zapas starych paneli i montują w Europie.

Comment

Właśnie obejrzałem. Zmiany kosmetyczne. Pytanie w takim razie co zmieni facelifting. Z drugiej strony wątpię żeby to było już na jesieni tego roku. Hatchback jest w sprzedaży od 2 lat i wątpię żeby po 2.5 roku przeszedł już lift. Ale pożyjemy, zobaczymy.

Comment

Takie informacje usłyszałem w Aso, hatchback też. Dziwne, że na USA dają już tą nową jednostkę multimedialną, a na UE starą.

Comment

U nas zawsze wszystko z opóźnieniem.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Na forum UK tez mowia o październiku jako dacie wprowadzenia faceliftingu.
              Ciekawi mnie jaki android będzie w nowszej wersji.

Szkoda ze jeszcze nie dali chowanej kamerki tak zeby sie nie brudziła. Ot mały szczególik, a jakby ułatwił życie
              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Nie patrzcie na amerykańskie wersje, bo one jednak różnią się wyposażeniem od naszych, np. HB ma szyberdach klasyczny, taki jak w sedanie na nasz rynek, a nie panoramiczny, a monitorowanie martwego pola nie występuje w żadnej wersji nawet jako opcja - jest tylko kamera w prawym lusterku. Za to wersja będąca odpowiednikiem Sport Plus ma skórzaną tapicerkę i felgi 18" w standardzie. Do tego niektóre wersje z US mają na pilocie przycisk do zdalnego odpalania silnika i trąbienia klaksonem. Takie szczegóły jak nawiew na tył i elektryczna regulacja foteli mogą wcale nie pojawić się w EU przy okazji liftingu. To, że samochód jest produkowany w jednej fabryce na cały świat nie oznacza, że robią go w jednej wersji.

Od siebie dodam, że poliftowy wyświetlacz centralny jest paskudny i znacznie bardziej wolę obecny. Całkowicie nie rozumiem po co komu pokrętło głośności, skoro przycisk na kierownicy jest 100 razy wygodniejszy. Żeby sobie pasażer kręcił? On i tak nie musi skupiać się na jeździe, więc ma czas na zabawę z przyciskami dotykowymi.

Comment

Mnie się podoba ta stara stacja multimedialna, ktoś to zaprojektował z określonym designem, honda zamiast zrobić od nowa projekt dokleiła przyciski i się zrobił ulep. Facelift ma być bardziej kosmetyczny, ale zmiany mają też objąć lepsze wyciszenie auta, a to już duża zmiana. Gdzieś czytałem w internetach o tym, jak znajdę wkleję link.

Comment

O wyciszeniu (w 5D) możecie Panie i Panowie zapomnieć, pozostałe zmiany na plus, świetny ten nowy fotel i wydaje mi się, że zmieniono też materiał (piankę) w tylnych, widzę to po sposobie jak zamontowany jest fotelik RWF. Ciekawostką jest nowa tabelka ze specyfikacjami, gdzie widać, że nowa poliftingowa wersja sport plusa ma inne parametry skoku tłoków i kosmetycznie inny stopień sprężania, w tabeli przedliftingowej nie było tych danych, pojawiły się teraz, a to dowodzi, że są maleńkie zmiany w konstrukcji silnika, czy tak było od początku?

Comment

Zamieszczone przez Icarium Zobacz posta
                      Ciekawostką jest nowa tabelka ze specyfikacjami, gdzie widać, że nowa poliftingowa wersja sport plusa ma inne parametry skoku tłoków i kosmetycznie inny stopień sprężania, w tabeli przedliftingowej nie było tych danych, pojawiły się teraz, a to dowodzi, że są maleńkie zmiany w konstrukcji silnika, czy tak było od początku?
                      Bardzo możliwe, w taki sposób (stopień sprężania) poradziła sobie Mazda, żeby spełnić nowe normy emisji spalin.

Comment

Zamieszczone przez Icarium Zobacz posta
                        pozostałe zmiany na plus, świetny ten nowy fotel i wydaje mi się, że zmieniono też materiał (piankę) w tylnych, widzę to po sposobie jak zamontowany jest fotelik RWF.
                        Czy fotele procz tapicerek przeszly jskąś modyfikację? Czym się roznią?

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                          Czy fotele procz tapicerek przeszly jskąś modyfikację? Czym się roznią?
                          Fotel kierowcy ma regulację elektryczną (wysokość, kąt podpacia, kąt podparcia pod udami, podparcie lędźwiowe), siedziałem w wersji 2017 roku i przesiadłem się do nowej, w nowej fotel jest sztywniejszy i bardziej sprężysty (oba z podgrzewaniem). Tylna kanapa w wersji z 2017 roku po zapięciu RWF-a była spłaszczona, w ogóle wydawała się miękka, w wersji 2020 jest sztywniejsza i wydaje się, że pianka w niej jest o wyższej gęstości. Porównam z fotelikiem jutro.

Comment

Czy ktos z was widzial gdzies do kupienia spoiler z poliftowego sport line ? Lub tez typeR ?

I jak z fotelami ? Ktos w przedlifcie wymienial moze ? Jakie odczucia ?

Comment

Skrzydła tylko na Ali lub Jebaju.

U nas ceny zaporowe.
                              Sport Line ok. 3k
                              TypeR ok. 4.5k

Comment

Working...
                              X