Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świadectwo homologacji - z jakiego kraju?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Świadectwo homologacji - z jakiego kraju?

Witam. W tym miesiącu odebralem nowego civica z silnikiem 1.5. z tego co się orientuje auta te produkowane są w Anglii w mieście Swindon. Natomiast na świadectwie homologacji mam wpisane miasto Aalst które mieści się w Belgii Ktoś może mi to wytłumaczyć. Przypadkiem przeglądałem dzisiaj dokumenty i rzuciło mi się to w oczy.
    Drugie pytanie to z ilu tygodni/miesięcy przed zakupem auta macie wydane świadectwo homologacji? Tam są dwie daty i jedna jest ponad 2 miesiące wcześniejsza od drugiej.

Pozdrawiam.

Mam to samo miasto wpisane co Ty Aalst, ale to jest nazwa i adres przedstawiciela producenta. A adres producenta to Minami-Aoyama Tokio.
    Data wydania świadectwa to 19-05-2017 a zakup był 08-11-2017. A data potwierdzająca przez przedstawiciela w Belgii to 05-10-2017.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
      Mam to samo miasto wpisane co Ty Aalst, ale to jest nazwa i adres przedstawiciela producenta. A adres producenta to Minami-Aoyama Tokio.
      Data wydania świadectwa to 19-05-2017 a zakup był 08-11-2017. A data potwierdzająca przez przedstawiciela w Belgii to 05-10-2017.

To mam bardzo podobnie. Odbiór 7 listopada. Świadectwo z 15.06.2018 r. A data w Aalst to 27.09.2018 r.

Comment

Czyli wszystko pasuje. Widocznie VIN nadają z takim wyprzedzeniem.

Comment

W Belgii jest największy w Eu magazyn części Hondy. ASO z stamtąd ściąga części.
          Klikamy na ten link i w PDF oglądamy mapkę co gdzie skąd itd: https://www.google.com/url?sa=t&rct=...iOknMs24SY8XbC

dostęp do Europy: Honda Access Europe Wijngaardveld 1, 9300 Aalst, Belgium + 32 53 72 51 14

Departament Homologacji na Europę - Aalst.
          Last edited by rambo7; 29-11-2018, 08:18.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X