Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wersja z USA

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wersja z USA

Dzień dobry, mam pytanie czy wersje z USA mocno różnią się tymi europejskimi? Będzie jakiś większy problem z serwisowaniem samochodu?

Coś mi się obiło o uszy, że hamerykanie mają bardziej wyśrubowane normy spalin, dlatego w ich wersjach samochodów można spotkać większą ilość np. katalizatorów (w Eu to chyba standardowo 1x xD).

Jednak nie wiem, czy taka sytuacja ma miejsce w Civic'u.

Comment

Kiedyś było tak, że wersje Toyot (inne marki pewnie też) na USA miały mniejsze tarcze hamulcowe. Bo tam nie wolno tak zapitalać jak w Europie.

Comment

I miękko zawieszone

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez eror Zobacz posta
          na USA miały mniejsze tarcze hamulcowe.
          Może i mniejsze tarcze, ale ja z kolei wyczytałem, że hamulce w US są bardziej skuteczne niż te Eu, w sensie "ostrzej" hamują

Comment

Szybciej zhamują auto z autostradowych (USA) 110 do 0 niż ze 140 (PL) albo ze 150 lub więcej (D) do zera :-)

Comment

przeglądając forum za wielką wodą wpadłem na takie cos:
              P_20160627_154809.jpg

co to za model w USA? No i dlaczego w Europie nie mamy takich kolorow dostepnych

Comment

amerykanie często malują auta jak jeszcze z salonu nie wyjechał - to jest malowane wg zlecenia klienta. Modele zawsze lepiej wyglądają na USA niż EU.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez chrissb12 Zobacz posta
                  co to za model w USA?
                  to jest Civic Si, za wielką wodą takie mają.
                  Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
                  Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Zwykłe Coupe też są.
                    Moja Honda
                    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

W dobrym salonie w Polsce też przyjmą zamówienie na wybrany przez siebie kolor. Kwestia czy handlowcowi zechce się dupę ruszyć i napisać mail.

Comment

Czy ktoś z tu obecnych sprowadzał juz X z USA i mógłby podzielić się doświadczeniem? Jak dużo przeróbek należy przeprowadzić żeby dostosować auto do przeglądu i wymogów UE. Jakaś opinia na temat silnika 2.0L I4 FI DOHC 16V NF4 ?

Comment

Zamieszczone przez marcin_730 Zobacz posta
                          Czy ktoś z tu obecnych sprowadzał juz X z USA i mógłby podzielić się doświadczeniem? Jak dużo przeróbek należy przeprowadzić żeby dostosować auto do przeglądu i wymogów UE. Jakaś opinia na temat silnika 2.0L I4 FI DOHC 16V NF4 ?
                          Z przeróbek to reflektory i kierunkowskazy na pomarańczowe. I tyle. Wstawiasz dobrą sekwencję za 2,5k zł i jeździsz za pół darmo. Dynamika na pewno będzie lepsza niż w 1.8

Comment

Witam,
                            czy ktoś z osób które sprowadziły civic x z usa przerabiał obrysówki na kierunki, czy to ciężki temat? Jak wygląda sprawa tylnego przeciwmgielnego, wymienialiście lewy reflektor na eu, montowaliście jakąś dodatkową lampkę, a może ktoś próbował z wymianą odblasku ze zderzaka na przeciwmgielne?

Pozdrawiam

Comment

A dlaczego chcesz przerabiać obrysowki na kierunki, przecież wersje EU też mają obrysowki.
                              Moja Honda
                              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                              X