Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic X vs inne marki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic X vs inne marki

Temat do porównań Hondy (w tym przypadku Civic'a wersji HB i Sedan) względem innych marek samochodów.

Moim zdaniem Focus odstaje od Civic'a:
    -sztywne zawieszenie w Focusie (jak to się komuś może podobać jak mu dupa skacze po drodze >.< szczególnie w takim kraju jak PL), w Hondzie za to jest naprawdę dużo bardziej komfortowo, miękko.

-gorsza kultura pracy EcoBoost'ów, większy hałas. Co do żywotności Ford przechwala się, że są to silniki które będą w stanie wytrzymać 1kk km (?), nie znalazłem podobnych przechwałek ze strony Hondy, może ma to związek z japońską skromnością xD

-karoseria, tutaj chyba remis, w Hondzie można ponarzekać na łatwość zbierania nowych rys i odprysków, jeśli Fordy mają tak samo lakier wodny, sytuacja jest defacto taka sama. Co do pokrycia się rdzą podwozia/nadwozia, jest to chyba tak samo często spotykane w poprzednich generacjach zarówno ze strony F jak i H.

-spalanie, rzekomo użytkownicy Fordów chwalą się mniejszym spalaniem, niż te podawane tutaj, przez użytkowników Hondy. Mnie osobiście ekonomia nie interesuje, ważniejszy jest performance, a paliwo należy traktować jak wodę.

-awaryjność? Chyba jest zbyt wcześniej by o niej mówić, przynajmniej w przypadku VTEC'ów Turbo. EcoBoost'y są już dłużej na rynku, tematu ich awaryjności jednak nie zgłębiłem. Zresztą pewnie nie ma czego, skoro są to silniki na 1kk km
Working...
X