Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mało miejsca na prawą nogę

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mało miejsca na prawą nogę

Sedan. Przy normalnej jeździe jest oki, ale jak włączy się tempomat - i oprę prawą nogę, to po kilku minutach zaczyna mnie to uwierać. Mam 186cm wzrostu. Macie jakieś na to sposoby ?
    Chodzi mi po głowie jakieś udogodnienie - miękka poduszeczka

Mam to samo po przejściu z Insigni do H-RV . Pierwsza trasa do Chorwacji bolała mnie noga od pięty do biodra .
    Płyta grodziowa , jest za płytka w Hondach , w Civic i CRV to samo sprawdzałem w salonie.
    Generalnie brak regulacji pochylenia stołka fotela i efekt taki , że udo nie leży całe na stołku ( spoczywa) a w stronę kolana jest uniesione . Pedały lub pedał gazu jest za blisko fotela tym długonogim , a fotel mam cofnięty na maxa .
    Kupiłem podkładkę/poduszkę w Jisk taką półokrągła szara i twarda 2 cm i pomaga , resztę musiałem przywyknąć .
    Można odkręcić przednie śruby fotela od podłogi , założyć dłuższe i zastosować metalową podkładkę 2cm o wymiarach 50*50*20. Tylko że tak rzeźba i niebezpieczne w razie wypadku no i ubezpieczenie może nam odmówić wypłaty odszkodowania.
    Od strony tunelu można zastosować poduszkę z pianki lub pompowane.

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
    Last edited by Bodex1; 01-11-2018, 16:31.

Comment

Zamieszczone przez Duszeek Zobacz posta
      Macie jakieś na to sposoby ?
      Długo szukałem pozycji w Hance i miejsca na prawe kolano. Rozwiązanie przyniosła "prawidłowa pozycja za kierownicą".

Comment

Mnie bardziej irytuje pozycja kluczyka... mam go tuż nad kolanem. Jakiekolwiek ruchy nogą ku górze kończą się kontaktem z kluczem. Wkurza mnie baaaardzo. Mam 198cm.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

Mi ten twardy plastik doskwierał i szukałem czegoś na prawe kolano i znalazłem coś takiego: https://poduszki-samochodowe.pl
          Nie wiem jak się sprawdzają bo żona mi uszyła podobną :P

Comment

Osobiście sądzę, że fotele są źle zamocowane. Powinny być przesunięte w lewą stronę o te 5 -6 cm i byłoby wszystko oki.

Comment

Mam 186cm wzrostu. Macie jakieś na to sposoby ?

Ja mam - urodziłem się ze wzrostem 174cm i dla mnie Civic jest przestrzennym autem
              Pawcio, prawie 2m w Civicu, że się mieścisz to podziwiam ;-)
              www.simple-events.pl

Comment

Zamieszczone przez Pelasek Zobacz posta
                Mi ten twardy plastik doskwierał i szukałem czegoś na prawe kolano i znalazłem coś takiego: https://poduszki-samochodowe.pl
                Nie wiem jak się sprawdzają bo żona mi uszyła podobną :P
                Zamówiłem tą poduszeczkę i jest lepiej - a latem pewnie o niebo będzie lepiej.
                Pobujałem się z nią kilka dni zanim zainstalowałem ją na stałe, aby wybadać gdzie i w jakiej pozycji będzie najlepiej się sprawować.
                Myślałem o uszyciu takowej, ale szewczyk ze mnie marny.

Jak na razie dołożyłem do samochodu:
                Progi, żarówki, osłonę na wyświetlacz, gumowe dywaniki wszędzie, koło dojazdowe, chlapacze no i poduszeczkę
                Teraz już szukam opon zimowych z felgami - i się zastanawiam, czy są jeszcze samochody, których zaraz po kupnie nie trzeba "upiększać" w coś co kilka lat temu było w standartem ...

Comment

Duszek wrzucić foto zamontowanej poduszki? Jaki wzór wybrałeś?

Comment

I kola dojazdowego:
                    Było: Honda Civic VIII Sport, Honda Civic IX Tourer Sport, Honda Civic X Sedan Executive
                    Obecnie: Hyundai Kona N

Comment

Bardzo ładne poduszki Jaki jest sposób ich montażu, taśma 3m? :P

Comment

Pobujałem się z nią kilka dni zanim zainstalowałem ją na stałe, aby wybadać gdzie i w jakiej pozycji będzie najlepiej się sprawować.
                        ...
                        I jak tam kolego ta poduszeczka? Ja mam 191cm i nie odczuwam zadnego dyskomfortu jezdzac Civiciem, ale czasem faktycznie prawe kolano szuka troche wiecej miejsca i obija sie o twardy plastik. Moglbys wrzucic fote juz wklejonej poduszki i podzielic sie wrazeniami jak sie sprawuje? Z gory dzieki

Comment

Moim patentem jest kupno myszki z silikonową podstawką pod nadgarstek (koszta groszowe, nawet okolice 5zl w markecie), wyciecie tej podstawki i przyklejenie zwykla dwustronna tasma montazową po prawej stronie konsoli. Bez tego też uwiera mnie twardy plastik, jest to tak wrednie uformowane, że twarda, lekko wystająca krawędź jest idealnie w miejscu gdzie ląduje mi kolano Mój wzrost to 186cm

Comment

Zdjecie ze strony producenta.
                            Zrzut ekranu 2018-11-19 o 23.07.19.png
                            Było: Honda Civic VIII Sport, Honda Civic IX Tourer Sport, Honda Civic X Sedan Executive
                            Obecnie: Hyundai Kona N

Comment

Zdjęcia z oczu kierowcy:

20181121_074024.jpg

20181121_074032.jpg

Copy of 20181121_074059.jpg

Mam 190 cm wzrostu, więc musiałem przykleić poduszkę trochę wyżej niż na stronie producenta. Chodziło o to, żeby zakryć to ostre łączenie plastików.
                              Ogólnie poduszka trochę poprawiła komfort, ale nadal nie jest dobrze. Duży plus za to, że wkomponowała się kolorystycznie we wnętrze auta. Jest widoczna, ale nie razi za bardzo.

Comment

Working...
                              X