Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka drzwi

Wiec dziś postanowiłem bliżej przyjrzeć się autko bo zbliża się pierwszy przegląd
    Usterki
    1- uszczelka lewych drzwi zaczęła obiecać o błotnik przy otwieraniu
    2- lewa obrysowka ma wodę od kilku miesięcy
    3- plastik osłona lewego słupka tarabani
    4- dziwne dwa odbarwienia na masce nie wiem z jakiego powodu myślałem że może ptasie odchody jednak zawsze myje to gowno zaraz jak zobaczę
    5- tylne lampy paruja ale niby to norma
    Mam jeszcze pytanie do użytkowników czy wasze wnętrze też tak paruje boczne szyby przód i tył po mimo włączonej klimy?

Też mam problem z czołową szybą jeśli chodzi o jej zaparowanie, tak jakby był problem z przewiewem tej szyby.

Comment

Tak problem z parowaniem szyb występuje u mnie, ale głównie gdy klima ustawiona jest na AUTO. Przy "ręcznym" sterowaniu raczej problemu nie ma.

Comment

Ciekawe, u mnie zawsze odparowują zaraz jak tylko włączę AUTO. Temperaturę mam zazwyczaj ustawioną na 23-24 stopnie. Jak wyłączę to po kilku minutach zaparowują. W ekstremalnych przypadkach (jak auto stało długo na zimnie) nawiew na szybę przednią szybko odparowuje wszystkie szyby.
        Może to kwestia ustawienia kierunku wylotu powietrza? U mnie przednie boczne są skierowane w bok, na zewnątrz.

Comment

Ustawiając na AUTO i odpowiednią temperaturę rozumiem , że mimo iż wciskając później przycisk CLIMATE i nie świeci się ani A/C on/off to samochód i tak sam załącza klimę według potrzeby?
          Last edited by montada; 09-02-2018, 16:51.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
            Ustawiając na AUTO i odpowiednią temperaturę rozumiem , że mimo iż wciskając później przycisk CLIMATE i nie świeci się ani A/C on/off to samochód i tak sam załącza klimę według potrzeby?
            Szczerze mówiąc nie wiem, nigdy nie wszedłem do menu CLIMATE. Musiał bym sprawdzić. Bardzo możliwe, że jak wyłączymy A/C to go sam nie włączy.

Comment

No właśnie , ja rozumiem to tak, że używając trybu automatycznego:
              1. Wciskamy AUTO 2. Ustawiamy temperaturę i .... finito. Nic więcej nie ruszamy. Każda ingerencja w panel CLIMATE rozłącza tryb AUTO.
              A przy AUTO komp sam decyduje czy włączać sprężarkę czy nie , czy mieszać ciepłe z zimnym itd.
              Bo ustawiając na AUTO jeszcze nie widziałem klikając na CLIMATE aby kiedykolwiek było zaznaczone A/C on lub off. Natomiast jest zaznaczone
              na jakim trybie chodzi nadmuch oraz jak jest ustawiony ( nogi, szyba itd).
              Co więcej , jeśli w zimie na AUTO nie załącza sam klimy, tylko miesza ciepłe z zimnym by utrzymać zadaną temperaturę, to zostaje pominięta funkcja osuszania powietrza przez klimatyzację, co doprowadza do problemu parowania szyb na dłuższą metę.
              Czy dobrze rozumuję?
              Last edited by montada; 09-02-2018, 17:46.

Comment

Musi być tak jak w poprzednich generacjach. W VIII gen (sedan) było tak, że na auto nie świecił się napis na wyświetlaczu "AC ON" a klimatyzacja chłodziła. Jeśli wyłączyło się sprężarkę klimy to pojawiał się napis "AC OFF" ale można było też wymusić przyciskiem włączenia klimy pojawienie sie napisu "AC ON" i wtedy sprężarka chodziła non stop jak w przypadku klimatyzacji ręcznej. Tutaj jest tak samo - w trybie AUTO sprężarka załącza się wtedy kiedy potrzeba dostarczyć chłodniejszego powietrza - mimo, że na wyświetlaczu nie jest podświetlony napis AC ON.
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Tak ogólnie w temacie uszczelek, jak patrzę na te wszystkie wokół drzwi czy paski to mam wrażenie, że dzieci im je w fabryce przycinają. Tzn może za dużo oczekuje przy takich detalach.

Comment

Przypadkowo w dniu dzisiejszym odkryłem, że uszczelki za tylnymi drzwiami zaczynają odstawać. Mieliście/macie coś takiego w swoich samochodach ?.
                    Załączone pliki

Comment

U mnie jest identycznie. Nawet je sobie kiedyś wcisnąłem żeby tak nie odstawały.

Comment

Zgłosiłem to dziś jako reklamację. Dam znać jak ASO odpowie.

Comment

Też tak mam i... mam to gdzieś

Comment

Ja tez to nie problem.

Comment

Jaki i większość niedoróbek w tej generacji

Comment

Working...
                              X