Montował ktoś może taką modyfikację tylnej klapy https://euro-watt.pl/produkt/intelig...da-civic-2017/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nieoryginalne akcesoria warte uwagi
Collapse
X
-
Ja się nad tym zastanawiałem, ale stwierdziłem że szkoda kasy. Na ali moźna to kupić za ok 400$.
Comment
-
Ja mam kupiony juz od jakiegos czasu, chociaz jeszcze w kartonie. Nie ma czasu, zeby sie za to zabrac.
Ostatnio zrobiłem hybrydowy klawisz, zeby wpasować się w deskęnie było tak prosto jak myslalem, ze tylko podmienic dekielek klawisza zakładając górny OEM od VSA do chinskiego klawisza z piktogramem otwieranej klapy. Niestety bebechy chinskich przełączników są inne i nic nie pasuje, więc trzeba było ogarnąć plan B
i porzezbic dremelkiem i klejem
384184407_274714485391951_6815520550019242667_n.jpg
Chciałbym przed zimą zrobic sobie jakąś dniówkę z autem i zrobić montaż
Comment
-
Jest łatwiejszy sposób. Kupujesz boczek z sedana, wymontujesz ten plastik z przyciskiem i masz oryginalny przycisk w oryginalnym miejscu
boczek usa przycisk klapy.jpg4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaJest łatwiejszy sposób.
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaKupujesz boczek z sedana,
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postawymontujesz ten plastik z przyciskiem i masz oryginalny przycisk w oryginalnym miejscu
To ja chyba mam nieco inną definicję "łatwiejszy". I choć jestem duzym zwolennikiem OEM to jednak poszedłem w modyfikację klawisza. Temat byłby jeszcze prostszy jakbym miał wolne miejsce na cały klawisz a nie tylko połówkę pod VSA
Edit2. a jak już tu jesteśmy. To taka ciekawostka z państwa środka. OEM akcesorium do Civica Xna stronie Hondy
384083115_1424950101682251_5773670667645278136_n.jpgLast edited by filipfm; 27-09-2023, 10:22.
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaPlastiki boczka są zgrzewane, więc trzeba je rozwiercic i potem znowu zgrzać, do tego musisz przewlec kabel do drzwi. I pozbyć się nadmiarowego panelu drzwi po całej robocie.
To ja chyba mam nieco inną definicję "łatwiejszy". I choć jestem duzym zwolennikiem OEM to jednak poszedłem w modyfikację klawisza. Temat byłby jeszcze prostszy jakbym miał wolne miejsce na cały klawisz a nie tylko połówkę pod VSA
Kupujesz dolną osłonę panelu z przyciskami i masz zaślepkę na dodatkowy przycisk na cały klawisz - tak jak chcesz. Łatwiej się juz nie da
osłona dolna przyciski.PNG4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaNo dobra to jeszcze łatwiejszy sposób.
Kupujesz dolną osłonę panelu z przyciskami i masz zaślepkę na dodatkowy przycisk na cały klawisz - tak jak chcesz. Łatwiej się juz nie da
[ATTACH=CONFIG]63958[/ATTACH]
edit. Chyba wiem. 1.0 Elegance (nie Executive - zmylił mnie opis mirka w ogłoszeniu takiego auta jako Exec). Jakby ktoś wiedział gdzie takie coś dorwać to proszę o infoLast edited by filipfm; 27-09-2023, 18:22.
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaco to za wersja? Dej mnie tu szczegóły, bo nie mam gdzie zmiescic klawisza od ambientów, bez tego nie ruszam myszka
4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
Comment
-
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaNajpierw przyznaj ze to jest najłatwiejszy sposób, bez tego nie ruszam myszka
choć pewnie szukanie tego plastiku zajmie wiecej czasu niż zrobienie mojej hybryda klawisza
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postawprawdzie te klawisze na dole są inne niż te na góre, ale wrunkowo uznaję odpowiedźchoć pewnie szukanie tego plastiku zajmie wiecej czasu niż zrobienie mojej hybryda klawisza
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/honda-civic-salon-polska-bezwypadkowy-serwis-aso-ID6FNZbe.htmlOTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska
edita: tu jest ale bez przycisków: https://allegro.pl/oferta/oslona-pod...hb-14269221221
trzeba szukać kompletLast edited by fetorman; 27-09-2023, 12:57.4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
Comment
-
I temat zamkniętyzamówione w ASO
Plastik i ta ramka wokół klawisza. Przycisk jest taki jak na górze tylko poziomo więc nie zamawiam. Ale przyznam, ze ceny za nowe graty nie zszokowały. I tu nie rozumiem poltyki cenowej Hondy. Ten duzy plastik po rabatach kosztuje 2x tyle co 1 zaczep osłonki bagażu na klapieLast edited by filipfm; 27-09-2023, 17:39.
Comment
Comment