Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieoryginalne akcesoria warte uwagi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montował ktoś może taką modyfikację tylnej klapy https://euro-watt.pl/produkt/intelig...da-civic-2017/

Comment

• Ja się nad tym zastanawiałem, ale stwierdziłem że szkoda kasy. Na ali moźna to kupić za ok 400$.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Ja mam kupiony juz od jakiegos czasu, chociaz jeszcze w kartonie. Nie ma czasu, zeby sie za to zabrac.
        Ostatnio zrobiłem hybrydowy klawisz, zeby wpasować się w deskę nie było tak prosto jak myslalem, ze tylko podmienic dekielek klawisza zakładając górny OEM od VSA do chinskiego klawisza z piktogramem otwieranej klapy. Niestety bebechy chinskich przełączników są inne i nic nie pasuje, więc trzeba było ogarnąć plan B i porzezbic dremelkiem i klejem

384184407_274714485391951_6815520550019242667_n.jpg

Chciałbym przed zimą zrobic sobie jakąś dniówkę z autem i zrobić montaż

Comment

• Jest łatwiejszy sposób. Kupujesz boczek z sedana, wymontujesz ten plastik z przyciskiem i masz oryginalny przycisk w oryginalnym miejscu
          boczek usa przycisk klapy.jpg
          4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
          Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            Jest łatwiejszy sposób.
            No nie jestem do końca przekonany

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            Kupujesz boczek z sedana,
            Na razie w miarę ok. Kilka kliknięć na allegro/olx

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            wymontujesz ten plastik z przyciskiem i masz oryginalny przycisk w oryginalnym miejscu
            Plastiki boczka są zgrzewane, więc trzeba je rozwiercic i potem znowu zgrzać, do tego musisz przewlec kabel do drzwi. I pozbyć się nadmiarowego panelu drzwi po całej robocie.

To ja chyba mam nieco inną definicję "łatwiejszy". I choć jestem duzym zwolennikiem OEM to jednak poszedłem w modyfikację klawisza. Temat byłby jeszcze prostszy jakbym miał wolne miejsce na cały klawisz a nie tylko połówkę pod VSA

Edit2. a jak już tu jesteśmy. To taka ciekawostka z państwa środka. OEM akcesorium do Civica X na stronie Hondy

384083115_1424950101682251_5773670667645278136_n.jpg
            Last edited by filipfm; 27-09-2023, 10:22.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
              Plastiki boczka są zgrzewane, więc trzeba je rozwiercic i potem znowu zgrzać, do tego musisz przewlec kabel do drzwi. I pozbyć się nadmiarowego panelu drzwi po całej robocie.

To ja chyba mam nieco inną definicję "łatwiejszy". I choć jestem duzym zwolennikiem OEM to jednak poszedłem w modyfikację klawisza. Temat byłby jeszcze prostszy jakbym miał wolne miejsce na cały klawisz a nie tylko połówkę pod VSA
              No dobra to jeszcze łatwiejszy sposób.
              Kupujesz dolną osłonę panelu z przyciskami i masz zaślepkę na dodatkowy przycisk na cały klawisz - tak jak chcesz. Łatwiej się juz nie da

osłona dolna przyciski.PNG

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

No dobra to jeszcze łatwiejszy sposób.
                Kupujesz dolną osłonę panelu z przyciskami i masz zaślepkę na dodatkowy przycisk na cały klawisz - tak jak chcesz. Łatwiej się juz nie da

[ATTACH=CONFIG]63958[/ATTACH]
                co to za wersja? Dej mnie tu szczegóły, bo nie mam gdzie zmiescic klawisza od ambientów

edit. Chyba wiem. 1.0 Elegance (nie Executive - zmylił mnie opis mirka w ogłoszeniu takiego auta jako Exec). Jakby ktoś wiedział gdzie takie coś dorwać to proszę o info
                Last edited by filipfm; 27-09-2023, 18:22.

Comment

co to za wersja? Dej mnie tu szczegóły, bo nie mam gdzie zmiescic klawisza od ambientów
                  Najpierw przyznaj ze to jest najłatwiejszy sposób, bez tego nie ruszam myszka

Comment

Najpierw przyznaj ze to jest najłatwiejszy sposób, bez tego nie ruszam myszka
                    wprawdzie te klawisze na dole są inne niż te na góre, ale wrunkowo uznaję odpowiedź choć pewnie szukanie tego plastiku zajmie wiecej czasu niż zrobienie mojej hybryda klawisza

Comment

wprawdzie te klawisze na dole są inne niż te na góre, ale wrunkowo uznaję odpowiedź choć pewnie szukanie tego plastiku zajmie wiecej czasu niż zrobienie mojej hybryda klawisza
                      tiaa warunek jest jeden , szukasz wersji elegance w aukcjach z rozbórki. Ostatnio gdzies widzialem ale chyba juz zakończona.

edita: tu jest ale bez przycisków: https://allegro.pl/oferta/oslona-pod...hb-14269221221
                      trzeba szukać komplet
                      Last edited by fetorman; 27-09-2023, 12:57.

Comment

• I temat zamknięty zamówione w ASO
                        Plastik i ta ramka wokół klawisza. Przycisk jest taki jak na górze tylko poziomo więc nie zamawiam. Ale przyznam, ze ceny za nowe graty nie zszokowały. I tu nie rozumiem poltyki cenowej Hondy. Ten duzy plastik po rabatach kosztuje 2x tyle co 1 zaczep osłonki bagażu na klapie
                        Last edited by filipfm; 27-09-2023, 17:39.

Comment

• Nie wiem czy ktoś wrzucał wcześniej i czy to jest taki jak OEM ze Sport Line ale może ktoś będzie zainteresowany.
                          Moja Honda
                          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                          X