Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylna Półka Civic X

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylna Półka Civic X

Witam

Chyba 99% narzeka na tylną roletę, chciałbym spróbować zrobić tylną półkę do civica X i tutaj pytanie czy ma ktoś jakiś pomysł z czego to wykonać?, w pierwszej kolejności sprawdzę z Civic IX , może wykorzystam mocowania z rolety

Czekam na wasze pomysły

Może z włókna szklanego
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Szukac najtanszej. Na allegro najtaniej wyskakuja z VIIgen o dziwo - nawet ponizej 50 zł. Kształt bedzie do mocnego przemodelowania, ale moze do wykorzystania jakies elementy typu sznureczki czy zawiasy.

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
        Szukac najtanszej. Na allegro najtaniej wyskakuja z VIIgen o dziwo - nawet ponizej 50 zł. Kształt bedzie do mocnego przemodelowania, ale moze do wykorzystania jakies elementy typu sznureczki czy zawiasy.
        W pierwszej kolejności muszę sprawdzić z VII,VIII,IX która będzie najlepiej pasowała, albo poprostu zrobię szablon wytnę z płyty i obije materiałem

Comment

Półka musi być lekka, na pewno nie z plyty/sklejki OSB - z czasem polamiesz takim czymś plastikowe boczki - niestety poprzedni właściciel mojego IV gen wpadł na taki kiepski pomysł i musiałem wymienić obydwa boczki bagażnika z zaślepkami do nich... Pojezdzij z tą roleta, czemu Ci przeszkadza poza tym, że jest poslednien jakości?
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Tak patrzylem na filmiki z roletką i wydawalo mi sie, ze moze to bedzie działać. Potem z rezerwa przyjmowalem pierwsze narzekania ogladajacych. Ale jak pomacałem toto w salonie to jednak dołaczam do roletkosceptyków. Materiał w demo w salonie miał już zmęczone krawędzie. Zgoda - eksploatacja intensywniejsza niż na codzień, ale jednak po tygodniu takie ślady, to co bedzie po 3 latach używania?

Comment

Było coś naderwane? Czy brudno? Jakie to ślady. Ja nic takiego nie widziałem. Roletka mi się nawet podoba. Tzn. nie jestem jakimś entuzjastą wielkim, ale nie widzę też jakichś wad.

Comment

Widać było zagniecenia na brzegach. Już widziałem gdzieś analogiczne forum, ale nie wiem czy tu czy na drugim

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  Półka musi być lekka, na pewno nie z plyty/sklejki OSB - z czasem polamiesz takim czymś plastikowe boczki - niestety poprzedni właściciel mojego IV gen wpadł na taki kiepski pomysł i musiałem wymienić obydwa boczki bagażnika z zaślepkami do nich... Pojezdzij z tą roleta, czemu Ci przeszkadza poza tym, że jest poslednien jakości?
                  Jakie zadanie ma ta roleta? nic tam nie można położyć ,gdy coś przewożę np zakupy wszystko słychać, standardowa półka na pewno wyciszy samochód.

Wydaje mi się że wyprodukowanie tej rolety znacznie przewyższa kwotę zrobienia standardowej półki, więc jaki to ma sens

Przy okazji może ktoś podpowie z którego samochodu mógłbym wykorzystać półkę, sprawdzałem już z Civic IX i Leona II za wąskie
                  IMG_20170322_090407.jpgIMG_20170322_090356.jpgIMG_20170322_090426.jpgIMG_20170322_090417.jpgIMG_20170322_091007.jpgIMG_20170322_090400.jpg
                  Last edited by MarekComau1122; 22-03-2017, 09:43.

Comment

Półka będzie zrobiona z żywicy i maty szklanej plan już jest może w tym tygodniu zacznę działać

Comment

Super mod to będzie! Zamysł Honda miała może i niezły, ale księgowi zepsuli. Poweodzienia w produkcji.
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Pro po półek w hondzie,w HR-V w wersji comfort mamy podobny budżetowy badziew,wie może ktoś czy da się podmienić od innego auta?

Comment

No ale w HR-V masz też półkę. Nie prosciej kupic OEM od wersji z półką?

A czy ta roleta tak przeszkadza? Bo ja wiem... Ja i tak w bagażniku nie woze gratow generalnie wiec... Dzisiaj jechałem kilkadziesiąt km X-genem i nie zauważyłem jakichś kłopotów z tym. Kolejny raz natomiast przekonałem się, że 10tka jest ogólnie świetnie wyciszona Mimo, że tylny zawias w tej sytuacji jest praktycznie "w kabinie" nie dochodzą z niego praktycznie żadne odgłosy, czy to na dziurach czy na progach zwalniajacych - super!
                          Last edited by Alix; 28-03-2017, 15:31.
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            No ale w HR-V masz też półkę. Nie prosciej kupic OEM od wersji z półką?

A czy ta roleta tak przeszkadza? Bo ja wiem... Ja i tak w bagażniku nie woze gratow generalnie wiec... Dzisiaj jechałem kilkadziesiąt km X-genem i nie zauważyłem jakichś kłopotów z tym. Kolejny raz natomiast przekonałem się, że 10tka jest ogólnie świetnie wyciszona Mimo, że tylny zawias w tej sytuacji jest praktycznie "w kabinie" nie dochodzą z niego praktycznie żadne odgłosy, czy to na dziurach czy na progach zwalniajacych - super!
                            Zawsze może być ciszej i praktyczniej, materiały zamówione w przyszłym tygodniu ruszam z pracą zdjęcia będą na forum

Comment

Super, czekamy na relacje!
                              . .

Comment

Working...
                              X