Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Z tego co słyszałem tourer jest. Nawet widziałem kilka nowych w salonie na przygotowaniu.

Comment

Panowie, czemu wy piszecie, że już nie ma IX w salonach ? a to niby nie aktualne ? 210szt. na tą chwilę... https://otomoto.pl/osobowe/honda/civ...sed%5D=new&l=1
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Bylem dzisiaj w Honda Biela.

14 listopada beda mieli na 1 dzien dwie sztuki X gen: hatchback i sedan.

A na placu i salonie pelno IX genow

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
          Panowie, czemu wy piszecie, że już nie ma IX w salonach ? a to niby nie aktualne ? 210szt. na tą chwilę... https://otomoto.pl/osobowe/honda/civ...sed%5D=new&l=1
          180 samochodów na całą Polskę. Tak jak napisałem jest tylko to co już salony mają. Nie ma możliwości zamówienia tego co się chce, można brać co się widzi. Mogę się mylić co do ilości. To co widać na placach to wszystko co jest.

Comment

I dają teraz opony zimowe gratis
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez Thomas Zobacz posta
              14 listopada beda mieli na 1 dzien dwie sztuki X gen: hatchback i sedan.
              ooo to muszę podjechać zobaczyć. Ciekawe jakie będą wrażenia po równo roku od pierwszego mojego spotkania z 10gen w salonie w USA i na ile się faktycznie różni nasz sedan od tamtego
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

To może jakis spocik forumowiczów?

Comment

Jasne... ja będę może kolo 15-16... muszę zadzwonić do Bieli jak tam czasowo oni stoja żeby można bylo pomacać
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Wczoraj byl przedpremierowy pokaz X w HondaPlaza. Macalem, oglądałem z każdej strony i wrażenia bardzo pozytywne. Mysle ze sie bedzie swietnie sprzedawać.

Wysłane z kalkulatora

Comment

A coś konkretniej napisz bo na razie mało wynika z tego, co napisałeś.
                      . .

Comment

Samochód a raczej oba prezentują sie bardzo dobrze. Sedan to alternatywa dla znikającego Accorda, naprawdę. Hatchback wizualnie jak to zwykle bywa lepiej sie prezentuje niż na zdjęciach. Chociaż na fotach tez uważam jest bardzo ładny. Zagladalem prawie wszędzie, patrzyłem pod kątem materiałów i wykończenia. Jest duży progres i wiele nowych fajnych rozwiązań. Świetny dach panoramiczny z funkcją otwierania. Wrzuce wieczorem filmik bo specjalnie nagrałem jak to sie otwiera. Ergonomia wew bez zarzutu. Świetna kiera, całkiem niezłe fotele. Można indukcyjnie ładować telefon na specjalnej półce. Duży schowek w regulowanym podlokietniku. Po stronie pasażera większy schowek na szczęście i wróciło światło wew . Generalnie konsola bardzo przyzwoita i nowoczesna - fajny duży wyświetlacz wkomponowany w deskę a nie sterczacy jak np w Mercedesie. Bagażnik duży i ustawny, fotele składają sie płasko i z nowych rzeczy fajna wyciągania z boku materiałowa półka. Mega fajny centralny dwuwydech i mase dodatkowych ospojlerowań w piano black. Ciekawe czy sie to rysuje juz od patrzenia . Wieczorkiem jeszcze dopisze trochu.

Wysłane z kalkulatora

Comment

Ja też widziałam pokaz w Honda Plaza i bardzo podobał mi się nowy Civic, jednak mam mieszane uczucia co do świateł obrysowych, są umieszczone w takim miejscu, że będą narażone na chociażby odbijające się od kół kamyki. Macałam od spodu i nie są jakoś specjalnie zabezpieczone, no ale może nie ma potrzeby z góry zakładać, że szybko będą do wymiany. Poza tym super wyglądał w białe perle.

Comment

Zamieszczone przez kvas Zobacz posta
                            Sedan to alternatywa dla znikającego Accorda,
                            He, he, na forum Accorda też jest opis nowego Civica, opisywała osoba, która ma poprzednie Acco VII. Dostęp tylko dla zalogowanych, ale mogę streścić opis : tandeta nie accord

Comment

Powiem tak : poprzedni Accord mimo ze całkiem ładny nie był ani mistrzem ergonomii ani praktycznosci. Zobaczymy jak bedzie z Civem X. Ja mam pozytywne wrażenia choćby z pozycji i ergonomii za kierą. W Accordzie tak nie było, a przymierzalem sie do niego wiele razy.

Wysłane z kalkulatora

Comment

Mi się z kolei bardzo nie podoba, że Civic znowu rośnie i ma jakieś dziwne ambicje. Po co? Żeby było ciężej parkować w mieście? To ma być auto kompaktowe - do miasta i za miasto. Po kiego diabla przerasta np. poprzednie generacje Avensis i udaje coś, czym nie jest i nie będzie? Od kiedy auto dla mas ma na tylnej kanapie gdzie wozisz dzieciaki koniecznie mieć szezlong dla prezesa? Kiedyś z tego powodu m. in. nie kupiłem Accorda bo o ile VI gen był jeszcze odpowiedni rozmiarem to VII, a szczególnie VIII był po prostu za ciężki i za duży. Jakbym chciał mieć wieksze auto to bym sobie kupił - odpowiednio wiekszy model! Jak tak dalej pójdzie to za 2 generacje będę chyba jeździł autem miejskim Już obecny Type R jest przyduży i przycieżki, ale powiedzmy to jeszcze taki kompromis miedzy miastem, trasa, rodzinnoscia a osiagami... ale wiekszego auta na pewno nie chcę! A materiały? Materiały MAJĄ BYĆ jak z kompakta, a nie jak z Maybacha, bo mamy za auto zapłacić cenę jak za kompakta - a nie jak za Maybacha. Poza tym nawet nowa S-klasa trzeszczy, więc co tam Hondzina może... to nie Porsche Ale za to cena też nie Porsche. Bądźmy realistami, już obecnie dużo więcej osób narzeka na cenę Civica niż na jego plastiki, czyż nie? Żeby Honda miała jeszcze ofertę jak np. Skoda, gdzie można wybierać między Citigo, Fabią, Rapidem, Octavią a Superbem - każdy sobie rozmiar dobierze - bo czasem kończy się to tak, że już dwóch moich znajomych "skodziarzy" w kolejnym leasingu wzięło Rapida bo... Octavia stała się przez ostatnie 10 lat za duża i za droga właśnie... Zamiast rozpychania blach sprytne rozwiązania... a tu mamy odwrotnie - większe auto - a mniej praktyczne (brak Magic Seatsów, mniejszy schowek z tyłu, etc.). W dodatku wszyscy chcą zmniejszać masę dla lepszych osiągów - to oczywistość, jestem za! A naprawdę taniej i skuteczniej robić to... zmniejszając auto (albo przynajmniej go nie zwiększając). Tak jest z Mazdą MX-5. Obecny model jest najmniejszy do tej pory i prawie najlżejszy dzięki temu. Przy tym jest jakoś jednak z dzisiejszymi technologiami najprzestronniejszy i ma full współczesne wyposażenie. Da się? Da. I przez to to jest świetne auto - bo nie rozrosło się patologicznie i zostało tym, czym miało być!
                                Last edited by Alix; 07-11-2016, 09:35.
                                . .

Comment

Working...
                                X