Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyżby w kolejnej odsłonie X Generacji - kombi...?!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyżby w kolejnej odsłonie X Generacji - kombi...?!

Kombi XII generacji ?! ...mnie sie podoba: https://motoryzacja.interia.pl/samoc...-kombi,1890591
    dawno nie było kombiaka w civicu .
    Kierownik Działu Diesla

A dlaczego dopiero w XII generacji? Civic IX pożyje jeszcze ze 3 lata więc nawet w tej generacji będzie to możliwe.

aaaaa to przesadziłem , chyba mi sie kliknęło za dużo kresek , (zrobiłem na X) trochę przewrotnie, bo nie wierzę by zdążyli, ale generalnie przydałby się taki kombi. Obecnie kombi Hondy to Accord VII kombi wygląda jak karawan pogrzebowy.
    r7.
    Last edited by rambo7; 06-02-2013, 13:06.
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Te szkice już po necie śmigają chyba z rok, widać redakcja lubi odgrzewanego kotleta

Comment

Kotlet odgrzewany, ale kombi ma być pod koniec roku, to oficjalne info Hondy do salonów. Ja osobiście mimo 2 dzieci i psa skutecznie opieram się "trumience" której nigdy nabyć nie zamierzam, ale w mojej skromnej opinii w tym przypadku kombi wyszło im o niebo foremniej od tyłu od hatchbacka IX gen który jest delikatnie mówiąc zbyt obszerny i klocowaty... Dla mnie jeden z wyjątków, kiedy kombi jest ładniejsze od hatchbacka
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          Kotlet odgrzewany, ale kombi ma być pod koniec roku, to oficjalne info Hondy do salonów. Ja osobiście mimo 2 dzieci i psa skutecznie opieram się "trumience" której nigdy nabyć nie zamierzam, ale w mojej skromnej opinii w tym przypadku kombi wyszło im o niebo foremniej od tyłu od hatchbacka IX gen który jest delikatnie mówiąc zbyt obszerny i klocowaty... Dla mnie jeden z wyjątków, kiedy kombi jest ładniejsze od hatchbacka
          Powiem tak --> x2

Comment

Coś w tym jest, nawet mój syn powiedział mi że IX gen ma ładniejszy przód od VIII ale tył to odwrotnie - VIII-ka z tyłu bardziej mu się podoba. Kombi fajna rzecz ale tak naprawdę jak często do prywatnych celów wykorzysta się tyle przestrzeni? Hatchback ma bagażnik 477 litrów, rower się mieści a i bagaże trójki dzieciaków też wejdą. Kombi będzie wycenione kilka tysięcy drożej a spalanie też będzie trochę większe.
            Last edited by remar; 07-02-2013, 08:47.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Ja nie wiem co wy chcecie od accorda w kombi przeciez jest sliczniutki z silnikiem 2.4 to takie sportowe kombi i na dodatek bardzo elegenackie (jak na kombi popatrzcie sobie na paska czy cos to jest dopiero obrzydlistwo(dobrze sie sprzedaje w stanach pod nazwa acura tsx sport wagon? ciekawostka jak by ktos chcial sprowadzac taka sama buda)) jak dla mnie fajny pomysl cos w stylu opla insigni ktorej ostatnio na autostradach ogladam natlok. Co do civica w kombi a niech sobie bedzie nie kazdy potrzebuje suva wiadomo to nie te czasy kiedy wyszla aerodeck ale mysle ze nabywcy sie znajda tym bardziej ze hb wyglada troche z ta tylnia klapa jak liftback? Dlatego taka inna kombi na pewno uzupelni palete nadwozi civica.

Comment

Do poprzedniej generacji Accorda to rozumiem, ale do obecnego to ja nie widzę zarzutów... No poza tym że to kombi, więc z założenia fuj Ale po co kupować za 1,5x większą cenę auto mniej pakowne od Civica w hatchbacku...? Na pewno nie dla przestrzeni bagażowej. Autko ładne, lepiej wyciszone i wykończone w środku, nieco bardziej komfortowe, ale z jazdy próbnej to ociężały mastodont który ledwo mieści się w miejscach parkingowych, nawet w 2.4 emocji za wiele nie ma (przy kosmicznej cenie i kosztach paliwa). Jak dla mnie to auto głównie dla prestiżu i/lub przedłużenia wacka dla tego potrzebujących Myślę, że Civic kombi natomiast znalazłby nabywców, szczególnie przy obecnej polityce cenowej Hondy.
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Accorda mozna kupowac z wielu wzgledow tylko accord ma fajny silnik 2.4 200 koni chyba tylko jeden dealer w Polsce go oferuje jest to dobry silnik mocny wolnossacy bez zadnych turbin i innych dziadostw jest produkowany w japoni dlatego jego cena jest taka wysoka. Pamietajmy ze civic wyprzedzil w generacjach accorda rownie dobrze mozna porownowywac go do poprzedniej generacji civicow np pod wzlgedem miejsca w baganizku owszem jest to jego wada poniewaz jesli o to chodzi rewelacji nie ma. Pamietajmy ze accord to ciagle klasa srednia a jednak jesli chodzi o wyglad to konkuruje moim zdaniem z bmw audi vw oplem itd z silnikiem 2.4 pewnie osigami i wytrzymaloscia niestety ze wzgledu na cla jest drogi ale w stanach bardzo dobrze mu idzie to dobry samochod dobra limuzyna/sedan i fajne kombi. Zeby nie bylo offtopu to powiem jeszcze ze nowy civic kombi na pierwszych rysunkach koncepcyjnych wyglada wlasnie podobnie jak aktualny accord kombi i mnie ta sylwetka bardzo odpowiada w odroznieniu do obecnych civicow.

Comment

K24 to byłby super silnik w Civicu. Niestety ekocioty nie pozwalają na taki montaż. Ale w 1,7 tonowym Accordzie subiektywnie to 2.4 jedzie tylko trochę lepiej jak 1.8 w Civicu. Przejedź się, a nie patrz na papierek. No i ja mając go na parę godzin miałem średnią spalania po mieście 15,5 litra. A to już nieadekwatne totalnie bo tyle emocji to on nie oferuje. Z resztą takiego mastodonta znacznie lepiej akurat napędza duży moment diesla... Accord w dieslu 2.2 z IC i po wirusie na 195KM jedzie o niebo lepiej niż z K24 A pali prawie o połowę mniej... Oczywiście, klasa średnia ma swoje plusy i gdybym większość czasu spędzał w samochodzie na drodze poza miastem to może dałoby się docenić. Ale wolę znacznie bardziej zwinnego i duuużo lżejszego Civica.
                    . .

Comment

Masa własna (kg) 1528-1629 / 1564-1661 vs civic 1261-1339 / 1239-1369 tutaj sa dane dla masy manual/automat. Gdzie jechales 2.4? Kosicki nie ma niestety takiego accorda a szkoda bo chcialem sie przejechac tylko jeden dealer ponoc go ma. To nie miejsce na dyskusje bensyna vs diesel bo to sa zupelnie inne jednostki a w dzisiejszym czasie wiele osob ceni sobie prosty wolnossacy bezproblemowy silnik(ktory zawsze latwo zagazowac) szczegolnie od hondy i inny niz stary 1.8. Accord to inna klasa jak sam powiedziales szukasz czegos mniejszego tanszego mniej palacego i pewnie podjoles wlasciwa decyzje (o ile kupno nowego samochodu w dzisiejszych czasach mozna nazwac dobra decyzja^^ moze dostales dobry rabat) pewnie w Europie a tym bardziej w Polsce wiele osob sobie nie bedzie mogla pozwolic na zakup jednak obserwujac rynek stanow zjedonczonych ktory zazdroscil wrecz accorda w naszej obecnej budzie ktora juz notabene jest interegionalna poniewaz podoba sie na calym swiecie (wczesniej hamburgery sciagaly z europy) i weszla do sprzedazy w 2012 r rowniez w stanach i nie tylko a takze z silnikiem 3.5 i jako ciekawostke przytocze rowniez fakt ze w stanach nie ma wersji dieslowskich... Bardzo przykre jest ze UE zabila ten samochod w Europie clami i innymi podatkami poniewaz to swietny samochod.

Zeby nie bylo offtopu ^^ wstawiam link do fotki nowego civica kombi. https://i.wp.pl/a/f/jpeg/30625/honda...kombi_640.jpeg oczywiscie to rys koncepcyjny

Comment

Temat Accorda niestety chyba wymaga wyodrębnienia. Mnie osobiście auto się bardzo podoba, jak bym miał kasy więcej to zamiast Civica chyba bym Accorda kupił. Silnik 2.4 to moim zdaniem niezbędne minimum dla takiego auta żeby jeździło przyzwoicie. Niestety u nas coś się za bardzo martwią żebyśmy za szybko nie jeździli i nie chcą wypuszczać aut z mocnymi silnikami. Takie wolnossące 2.4 w Civicu to by był bajer.

Odnośnie kombika to dobrze kombinują ;D. Uzupełnili by model Civic i z pewnością osoby niezdecydowane a szukające właśnie kombi miały by dodatkową alternatywę z pomiędzy niemieckich, francuskich czy koreańskich aut.

Comment

Ja czekam na kolejnego Accorda - ten się już opatrzył*moim zdaniem. Jest też strasznie drogi.. to mankament.
                          Ostatnio rozmawiałem w salonie Hondy o Civicu kombi - też handlowiec mówił że ma być w tym roku. Będzie napewno ciekawą propozycją - kombi plus diesel. Ja jestem ciekaw ceny i wyglądu

Jedno jest pewne, tak fajny jak Civic htb.. nigdy nie będzie

Comment

:
                            Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
                            Jedno jest pewne, tak fajny jak Civic htb.. nigdy nie będzie
                            Bo wiadomo - król jest tylko jeden

A tak dla uzupełnienia - w najnowszym AŚ jest zestawienie sprzedaży aut za rok 2012 i Civic htb sprzedał się w ilości 3258 sztuk, Civic sedan 1160 sztuk, Accord 921 sztuk.
                            Last edited by rambo7; 08-02-2013, 11:08. Powód: po sobie stosuj Edycję.
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Accordów sprzedali by pewnie więcej gdyby nie ta cena z księżyca...

Comment

Working...
                              X