Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Hatch] Wiązka tylnej klapy - znajdę 12V "po stacyjce" ewentualnie po otwarciu zamków

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• [Hatch] Wiązka tylnej klapy - znajdę 12V "po stacyjce" ewentualnie po otwarciu zamków

Hej,
    Otóż gumiak między budą a klapą przyjął już dodatkowo pewnie kilkanaście kabli i chciałbym uniknąć pchania tam kolejnego bo jest upakowane naprawdę na grubo
    Chcę podpiąć kamerkę z tyłu (niezależną, nie spiętą z przednią) - więc potrzebuję się tylko wpiąć w zasilanie. Może gdzieś znajdę napięcie pojawiające się "po stacyjce" lub po otwarciu auta z pilota w wiązce klapy

Może ktoś już sprawdzał lub ma jakiś schemat pod ręką - ostatecznie pewnie i tak się skończy na mierniku w łapie i siedzeniu w bagażniku i sprawdzaniu kostek ale zapytać warto
    Last edited by filipfm; 04-04-2024, 17:29.

Nie masz gniazda zapalniczki w bagażniku? Bo tam byłoby chyba najprościej.

Comment

Zamieszczone przez manieku Zobacz posta
      Nie masz gniazda zapalniczki w bagażniku? Bo tam byłoby chyba najprościej.
      nie zrozumielismy się. Ja wiem gdzie znaleźć 12V w budzie - tak, gniazdko zapalniczki byłoby tu dobrym miejscem. Chodzi mi o to, zeby nie musieć przepychać kolejnego już kabla do klapy bagażnika, bo dołożyłem już kilkanaście, jest mega ciasno i istnieje ryzyko, że coś urwę (w wiązce jest kilka mega cieniutkich kabelków)
      Last edited by filipfm; 04-04-2024, 17:31.

Comment

No to jedyne co mi przychodzi do głowy, to wiązka od lampek tablicy rejestracyjnej.
        Tam masz cały czas zasilanie po odpaleniu samochodu.

Comment

Tam masz cały czas zasilanie po odpaleniu samochodu.
          raczej nie
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
            raczej nie
            Tablica z tyłu nie jest podświetlana cały czas?

Comment

Nigdy nie sprawdzalem w X ale jakbym mial postawic na jakas opcje to, ze swieci razem ze światłami.

Jak nie znajde gotowca w wiazce to wlasnie mi wpadl do glowy pomysl poswiecenia jednego przewodu masowego do kierunkow w klapie (lampy "fugen") i wykorzystanie go do pociagniecia plusa. A kierunek zmasuje do klapy albo drugiego kierunku. Powinno zadzialac.

Comment

Nie wiem jak dokładnie jest zasilana ale kamera cofania powinna mieć stałe zasilanie ponieważ w HH można ją wymusić podczas jazdy do przodu.
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                  Nie wiem jak dokładnie jest zasilana ale kamera cofania powinna mieć stałe zasilanie ponieważ w HH można ją wymusić podczas jazdy do przodu.
                  ciekawy trop tak czy siak, dzisiaj powinna przyjsc przednia kamerka (od FixCam) to przy okazji pobawię się z miernikiem i poszukam szczęscią w klapie

Comment

Z tego co mi się wydaje to nie jest podświetlana cały czas tylko w chwili gdy człowiek/automat zapali światła.
                    W dzień normalnie przód ma dzienne led zapalone a tył jest bez świateł
                    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Odpowiem sam sobie
                      Jest 12V po stacyjce w wiązce tylnej wycieraczki

Comment

Working...
                      X