Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LKAS, Acc Honda Civic X błędy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• LKAS, Acc Honda Civic X błędy

Witam serdecznie od kilku dni borykam się z uciążliwym problemem mianowicie zaczęły mi się pojawiać błędy Acc
    LKAS, Na przemian migają i do tego wspaniały sygnał dźwiękowy. Dodaje że auto jest zakupione od nowości w Pl nie uczestniczylo w żadnym zdarzeniu drogowym itd. Kilka dni temu zaczęły się po prostu wyświetlać. Oczywiście udałem się do serwisu podłączono pod komputer i w zasadie uzyskałem informację o błędzie stałym. I nie da się go usunąć bez dalszych ingerencji jest błąd radaru ale konkluzji nie ma gdyż podobno nie było takich przypadków moE moduł może kamera brak łączności narazie człowiek jest bezradny w przyszłym tygodniu oddaje auto na Jeszce raz do głębsze sprawdzenie może ktoś miał podobny problem.
    Załączone pliki

A zapala ci sie dodatkowo ikonka hamulca po dłuższej jeżdzie? Ta zółta nie czerwona
    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
      A zapala ci sie dodatkowo ikonka hamulca po dłuższej jeżdzie? Ta zółta nie czerwona
      Tak pali się cały czas.

Comment

Jak już odpalam i rozpoczynam jazdę pojazdem pali się.

Comment

Prawdopodobnie padł któryś z czujników ABS na kole.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            Prawdopodobnie padł któryś z czujników ABS na kole.
            Aso powinno znać ten temat... ale łatwo to sprawdzić, HDS do auta i jazda w trasę... odczyt sygnałów z kół, będzie widać czy co czujnik czy nie... dziwne trochę, jeśli ASO tego nie sprawdziło/nie domyślili się?... był już podobny temat na forum, tylko chyba tej kontrolki co u kolegi wyżej to nie było zapalonej.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

No nie było o tym mowy stwierdzili ze sprawdzali wszystko zobaczymy w przyszłym tygodniu jestem umówiony na serwis zasugeruje ta kwestie dziiekuje na tą chwilę zobaczymy co z tego wyniknie

Comment

Ja dostałem informację że brak łączności radaru z komputerem, że może kamera może moduł troche takiej bezradności

Comment

Witam,ja miałem identyczne objawy i winna była kamera pod lusterkiem. Po wymianie i kalibracji nowej wszystko wróciło do normy.

Comment

Witam w dniu dzisiejszym otrzymałem informację że to wina kamery ABS czujniki które określili w szczególności tył że często są awarie nie dotyczy akorat mojego auta przeraziła mnie cena 5 362,80 zł za moduł nic pozostanie mi szukać jakiejs używki chodź będzie ciężko albo jeszcze podjechać do innego serwisu hondy celem weryfikacji tej pięknej nowiny. IMG_20240213_181722.jpg

Comment

Zamieszczone przez Daesu83 Zobacz posta
                      Witam w dniu dzisiejszym otrzymałem informację że to wina kamery ABS czujniki które określili w szczególności tył że często są awarie nie dotyczy akorat mojego auta przeraziła mnie cena 5 362,80 zł za moduł nic pozostanie mi szukać jakiejs używki chodź będzie ciężko albo jeszcze podjechać do innego serwisu hondy celem weryfikacji tej pięknej nowiny. [ATTACH=CONFIG]64607[/ATTACH]
                      FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Tu jest podobny problem:

Last edited by fetorman; 14-02-2024, 09:54.

Comment

IMG_4090.jpg
                          Ostatnio wyskoczył mi taki błąd. Sytuacja miała miejsce po trasie 300 km, jak gasiłem samochód wszystko było ok, a gdy odpaliłem po 2 godzinach zapalił się błąd i zgasł po przejechaniu 500 metrów. W instrukcji nie widziałem takiej ikony.
                          Jakieś pomysły ?

Comment

To sie pojawia najczęściej jak akumulator rozładujemy (lub rozłączymy) i systemy potrzebują chwile jazdy aby sie ponownie dostroić. Ale w Twoim przypadku to może zaparkowałeś na wzniesieniu albo coś.

Comment

Working...
                            X