Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana radia z wersji Comfort na radio z wyższej wersji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana radia z wersji Comfort na radio z wyższej wersji

Cześć,
    jestem zainteresowany wymianą radia które było montowane w Civicu 10gen. w wersji Comfort na oryginalne radio Hondy z wyższych wersji - tj. np. 39101-TGG-E62-M1/39101-TGL-E53-M1. Myśl wymiany motywuję głównie możliwością użytkowania funkcjonalności Apple CarPlay która jest dostępne w radiu z wyższej wersji Hondy Civic X. Czy ktoś ma doświadczenia/wiedzę czy taka wymiana jest możliwa oraz czy wszystkie funkcje radia będą dostępne? Czy auto posiada niezbędne przewody wymagane do podłączenia nowego radia?

Z tego co zauważyłem, radio z wyższych wersji posiada na wyświetlaczu informację o temperaturze ustawianej na panelu klimatyzacji dla klimatyzacji dwustrefowej, moje auto posiada climatronic jednostrefowy, czy ktoś ma doświadczenie jakie będzie zachowanie radia po takiej wymianie?

Pozdrawiam

Sprawa nieaktualna, wymiana jest możliwa, szczegóły w wątku: https://www.civicx.com/forum/threads...harness.64732/

Comment

Odpuszczasz czy kupujesz te przejściówki z USA ?

Comment

Z tego co widze to nie wysylaja do Bolandy.
        Same przejsciowki ponad 100$, wysylka i haracze.
        Radio OEM tez swoje kosztuje.
        Chyba bym sie decydował na cos aftermarketowego - powinno i grac lepiej i miec wiecej możliwości

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
          Odpuszczasz czy kupujesz te przejściówki z USA ?
          @Lucas.FK2 Zastanawiam się nad jakimś zamiennikiem, muszę bardziej zbadać temat co tracę/zyskuję.

Comment

Dopytam tu bo poprzedni watek gdzie było chyba cos na ten temat chyba zamknięto
            mianowicie

Kupując radio z innego auta musze mieć kod jak mniemam
            jeżeli go nie mam co musze mieć i jak go zdobyć?
            Będę miał HRV z USA i chciałbym ewentualnie podmienić na takie samo radio (najniższe koszty) ale z częstotliwościami z EU
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Tak naprawdę najprościej i najszybciej jak zawieziesz to radio do elektronika samochodowego i wyciągnie ci kod za 50-100 zł.
              Zdecydowanie prostsza droga niż bujanie się od ASO do ASO i liczyć na łaskę że ci podadzą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Przyznam, że tego nie rozpoznałem.
                Chińczyka się obawiam - choc rozważam - ale nie mogę się doszukać kto takiego w HRV ma/miał - mniej opinii w necie niż civic X. A kupowanie w ciemno średnio mi się widzi, choć ceny kusza bo wygląda, że cos już porządnego to 1200zł. Radia używki na EU się trafiają taniej, na UK nawet bardzo tanio ale nie wiem jakie fale są na UK.
                Każdy elektryk wyciąga kod? czy to jakaś filozofia?
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Bardziej elektronik niż elektryk. Zazwyczaj tacy co zajmują się licznikami, modyfikacjami itp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Kod do radia fabrycznego można sobie wyciągnąć ze strony Hond w USA. robiłem kilka razy, zawsze działało.

Comment

Zamieszczone przez DwaDuzeDe Zobacz posta
                      Kod do radia fabrycznego można sobie wyciągnąć ze strony Hond w USA. robiłem kilka razy, zawsze działało.
                      z jakiej strony?

Comment

Tutaj wklejasz serial radia i VIN (musi być z USA!, ja szukałem po ogłoszeniach :/) i działa. Kody są pokazywane na stronie nie wysyłane gdziekolwiek.
                        Last edited by DwaDuzeDe; 20-01-2025, 12:23.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                          Przyznam, że tego nie rozpoznałem.
                          Chińczyka się obawiam - choc rozważam - ale nie mogę się doszukać kto takiego w HRV ma/miał - mniej opinii w necie niż civic X. A kupowanie w ciemno średnio mi się widzi, choć ceny kusza bo wygląda, że cos już porządnego to 1200zł. Radia używki na EU się trafiają taniej, na UK nawet bardzo tanio ale nie wiem jakie fale są na UK.
                          Każdy elektryk wyciąga kod? czy to jakaś filozofia?
                          Samemu nie potrzebnie podnosisz sobie poprzeczkę,
                          Kontaktowałeś sie z Kamilem w celu przestrojenia? Ogarnia Hondy jak i te cudowne jednostki temperatury,

Szkoda pozbyć się poliftowego radia z HRV na rzecz radia EU bez gałki( dla mnie to akurat ważne)
                          No i kolejna rzecz o której możesz nie wiedzieć- sprawdź czy twoja wersja ma zewnetrzny mikrofon do rozmów. W przedlifcie na usa np. nie było

Comment

Temat chwilowo upadł... Ojcu radio w HR-V wystarcza i nie inwestujemy chyba, że się jakaś okazja znajdzie (ktoś będzie cos sprzedawał sprawdzonego itp.) Radio z USA to obecne ma zewnętrzny mikrofon. Chwilowo myślę też o radiu ale juz do Jazza bo tam bieda totalna z tych lat.

Comment

Kupujecie Chińczyka płacicie jakieś 1400 i macie konkretną jednostkę.
                              I tak trzeba wyciągnąć mikrofon na zewnątrz i co więcej wylutować mikrofon z jednostki jeśli chcecie żeby było was słyszeli ale to jest bardzo proste.

Naprawdę, jak zamierzacie dłużej jeździć to warto
                              Civic X 2.0 USA

Comment

Working...
                              X