Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samoczynnie migający kierunkowskaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Samoczynnie migający kierunkowskaz

Witam

Od 6 miesięcy zmagam się migającym kierunkowskazem lewej lampy LED( Civic 4d executive) niezależnie czy samochód jest w ruchu czy całkowicie wyłączony , kierunkowskaz mruga z większą lub mniejszą częstotliwością , były momenty że musiałem za każdym razem ściągać ujemna kleme gdyż świecił już cały czas z nie reagując nawet na włączenie awaryjnych , nie przerywał. Po wizycie w ASO wstępna diagnoza lampa..... Wymieniona ale dalej mruga i zaczęło się szukanie igły w stogu siana , na dzień dziejszy samochód stał miesiąc w serwisie , że względu że usterka nie występuje ciągle , parę dni jest ok po czym nagle dostaje napadu i robi się stroboskop, opady czy ich brak raczej nie mają większego znaczenia , mruga u w deszczu i przy pięknej sklonecznej pogodzie , obecnie wymienione zostal moduł CBM wyłącznik świateł oraz liczniki, wgrany od nowy soft , niestety nic nie pomogło, przeglądając forum widzialem ze były podobne problemy ale że światłem drogowym , również w lewej lampie....czy komuś udało się rozwiac problem lub czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną ?ASO przyznaje że nie wiedzą co może być przyczyną i dalej będzie szukanie metodą prób i błędów.

Mam to samo, kierunkowskaz raz na czas ożywa, mruga lub się na chwilę zaświeca, ale mrugnięcia są krótsze i częstsze niż standardowa praca kierunkowskazu. Oczywiście lampa przód kierowcy. Auto jest bezwypadkowe, od nowości w rodzinie, dlatego jakieś błędy przy naprawie odpadają. Wg mnie to jest zwarcie, ja stawiałem na lampę, ale skoro masz już nową i cały czas tak jest to mnie zmartwileś. Najgorsze jest to że to się pojawia i znika. Jak następnym razem zaświeci Ci się na stałe to podjedź tak jak stoi do jakiegoś ogarnietego elektryka samochodowego może da się pomierzyć coś na kostce od lampy. W starych autach to szło zasilanie z przerywacza na kierunkowskaz, i jak mrugał to widziałeś jak zasilanie się pojawia i znika. Jeżeli tutaj też tak jest że idzie impuls z jakiegoś modułu do lampy to może da się zauważyć czy to wariuje napięcie do migacza. Lampa ledowa. Masz starą lampe, czy jest w niej jakiś moduł sterujący ?
    Last edited by agent_lol; 05-01-2024, 20:51.

Comment

Starą? Oryginalna jaką montowali w 2018. Nie mam pojęcia czy jest w niej jakiś moduł. Jak zacznie notorycznie mrugać to mam podjechać na ASO ponoć jest jeszcze jakiś jeden moduł który może być za to odpowiedzialny ale jest ciężki dostęp , jak to nie pomoże to chyba sprzedaje te dziadostwo

Comment

Working...
      X