Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dynamiczne kierunkowskazy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dynamiczne kierunkowskazy

Cześć, czy ktoś ma w swojej X dynamiczne kierunkowskazy? Czy to w ogóle "możliwe"? Ja zielony w tym temacie.

Zamieszczone przez michalczewski Zobacz posta
    Cześć, czy ktoś ma w swojej X dynamiczne kierunkowskazy?
    Ma

Czy to w ogóle "możliwe"?
    Możliwe. Piszę o lusterkach. Jezeli chodzi o przednie lampy to też możliwe, są zamienniki lamp z tą funkcją. Podobnie jak tylne lampy akcesoryjne. Generalnie zawsze się to wiąże z wymianą

Ja zielony w tym temacie.
    Podaję hasło - aliexpress
    Last edited by filipfm; 07-08-2023, 07:52.

Comment

Dzięki, mógłbyś wysłać jakieś linki do lamp, po których nie zabiorą mi dowodu rejestracyjnego? Wiem, że szukaj nie boli, ale średnio się znam.

Comment

Dzięki, mógłbyś wysłać jakieś linki do lamp, po których nie zabiorą mi dowodu rejestracyjnego? Wiem, że szukaj nie boli, ale średnio się znam.
        żeby diagnosta albo policja zabrał dowód za takie pływające kierunki to naprawdę musi mieć super wiedzę że to nie są kierunki oryginalne... wątpię by to ktoś rozpoznał...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
          żeby diagnosta albo policja zabrał dowód za takie pływające kierunki to naprawdę musi mieć super wiedzę że to nie są kierunki oryginalne... wątpię by to ktoś rozpoznał...
          Biorąc pod uwagę, że większość jak nie wszystkie mają nabite cechy norm E, więc sądzę, że diagnosta się może gonić.
          Last edited by filipfm; 08-08-2023, 11:49.

Comment

Trzeba mocno upartego diagnosty by dostrzegł takie coś. Rozumiem na lampach, na tylnych światłach - gdzie łatwo to dostrzec ale czy w X czy w XI to kierunek jest na tyle mały w lusterku, że ciężko tam znaleźć te napisy (lub ich brak) a samochody są na tyle nowoczesne, że dynamiczny kierunek nie rzuca się tak w oczy jak w starszych generacjach.
            Generalnie to podobnie jak z felgami chyba - nie każda ma homologacje do określonego auta ale jak założysz takie samo ET, szerokość jak seria to nikt nie będzie się czepiał. Ostatnio pytałem na przeglądzie diagnosty jak to jest z przewodami w oplocie - przecież nie mają homologacji - a on to, że ta zmiana wg niego poprawia bezpieczeństwo, tak jak i lepsze tarcze, zaciski -np. z innej hondy i on by nie robił problemu... ale czy każdy tak podchodzi to nie nie wiem. Mam wrażenie, że wolna amerykanka z tym jest.
            Dla świętego spokoju wypada temat olac ale patrząc na nasze drogi i stan aut to czasem można mieć to w nosie... każdy sam podejmie decyzje.
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

W sumie nadal nie wiemy, o które kierunki chodziło

jezeli chodzi o przednie lampy - to są zamienniki, które mają dynamiczny kierunek (jeden z nich testował nasz forumowy kolega -> jeden z nich testował nasz forumowy kolega - i ztcp to mają nabite normy E
              jezeli chodzi o kierunki w lusterkach to konia z rzędem temu, kto stwierdzi, ze to nie jest OEM
              jeżeli chodzi o lampy tylne - to są akcesoryjne lampy jak dobrze liczę w ok 4 wzorach i każda ma sekwencyjny kierunek. I też mają E nabite.

Wydaje mi się, że po okazaniu tego znaczka koledzy mundurowi lub diagnosta może nas cmoknąć i życzyć szerokiej drogi.

Comment

Faktycznie nie określiłem, chodziło o tylne Dzięki za szereg informacji.

Comment

Faktycznie nie określiłem, chodziło o tylne Dzięki za szereg informacji.
                  No na oem lampie nie zrobisz. Ale na akcesoryjnych jest taka opcja. Z mozliwoscia wylaczenia sekwencji.
                  Ja mam u siebie fugeny, ktore w kilku aspektach sa lepsze od mugenow i jest fajnie

Comment

Ten VLand całkiem wygląda na niezłego producenta, na stronie mają nowy model, z dziennymi na wzór XI z fajnym efektem coming leaving home.
                    https://www.vlandus.com/en-eu/collec...t-front-lights

Lampy kolegi od Si są teraz w promo za około 1100 zł, się chyba zdecyduje

Comment

Working...
                    X