Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komunikat: sprawdź system ACC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Akumulatora jeszcze nie odpinałem. Spróbuje to zrobić po świętach, Wielkie dzięki za odpowiedź i Wesołych Świąt.

Comment

Miałem to samo. Wymiana czujnika ABS z tyłu i wszystko jest ok.

Comment

Mam i ja ,rano po zapaleniu komunikaty podobnie jak u kolegów acc,podjazd pod wzniesieni,ciśnienie w oponach,auto hold itp.
        Aku było ok,zapalił jak zwykle ale z choinką błędów. Po przejechaniu z 10 min świecił się już tylko acc ,po chwili zgasł i już jest ok.
        Widać to znowu,że usterka będzie seryjna jak u innych...
        Pytanie czy łatwo wymienić czujnik abs z tyłu samemu? Nie mam teraz czasu na warsztaty zrobiłbym to sam .

Tu chyba podobny problem https://youtu.be/OJVd6EqWgqo?si=JOGPNE9V3EoSMCw9
        Last edited by gabler; 23-04-2024, 06:52.

Comment

Taka ciekawostka w Hondzie. Wymieniałem filtr powietrza i po dostałem błędy ACC, ESP, silnika itd. Skasowali mi za 50 zł a już myśalłem, że będzie drogo. Była mowa o tym, że jak się wymienia to ma być auto całkiem off. Ja mam bezkluczykowo i może było "on" bez włączonego silnika.

Comment

Jak nie masz żadnego interfejsu do odczytu i kasowania błędów, to możesz spróbować z odpięciem akumulatora na parę minut.
            Jakbyś miał jakąś stałą awarię, to błędy pojawią się znowu, a w twoim przypadku mogłoby to pomóc.

Comment

Dzisiaj mi się to przydarzyło. Świeciły wszystkie pomarańczowe kontrolki od systemów bezpieczeństwa, a na środku pojawiała się po kolei każda z nich (główny wyświetlacz). Podjechałem do serwisu, padł czujnik ABS. Wymienili od ręki, musiałem łącznie poczekać 2-3 godz. Sama wymiana trwa do godz., ale musiałem poczekać na swoje kolej. Za czujnik i wymianę zapłaciłem 800 zł. Podobno to kolejna rzecz w X, która wychodzi po latach. Jak tylko powiedziałem co jest grane to wiedzieli co to. U mnie padł akurat czujnik z tyłu.

Comment

Working...
              X