Akumulatora jeszcze nie odpinałem. Spróbuje to zrobić po świętach, Wielkie dzięki za odpowiedź i Wesołych Świąt.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Komunikat: sprawdź system ACC
Collapse
X
-
Mam i ja ,rano po zapaleniu komunikaty podobnie jak u kolegów acc,podjazd pod wzniesieni,ciśnienie w oponach,auto hold itp.
Aku było ok,zapalił jak zwykle ale z choinką błędów. Po przejechaniu z 10 min świecił się już tylko acc ,po chwili zgasł i już jest ok.
Widać to znowu,że usterka będzie seryjna jak u innych...
Pytanie czy łatwo wymienić czujnik abs z tyłu samemu? Nie mam teraz czasu na warsztaty zrobiłbym to sam .
Tu chyba podobny problem https://youtu.be/OJVd6EqWgqo?si=JOGPNE9V3EoSMCw9Last edited by gabler; 23-04-2024, 06:52.
Comment
-
Dzisiaj mi się to przydarzyło. Świeciły wszystkie pomarańczowe kontrolki od systemów bezpieczeństwa, a na środku pojawiała się po kolei każda z nich (główny wyświetlacz). Podjechałem do serwisu, padł czujnik ABS. Wymienili od ręki, musiałem łącznie poczekać 2-3 godz. Sama wymiana trwa do godz., ale musiałem poczekać na swoje kolej. Za czujnik i wymianę zapłaciłem 800 zł. Podobno to kolejna rzecz w X, która wychodzi po latach. Jak tylko powiedziałem co jest grane to wiedzieli co to. U mnie padł akurat czujnik z tyłu.
Comment
Comment