Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Start-stop nie działa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

u mnie rowniez przestal dzialac. Z tym ze nie wyskakuje ikonka akumulatora tylko ikonka S/S (tylko nie czerwona z "start stop wylaczony" a szara z "start stop nieaktywny). Poki co zwalam na pogode. Nie narzekam bo i tak zawsze przy starcie daje OFF ale raz dwa zapomnialem i takie cos.

Comment

U mnie także nie działa ale winę zwalam na akumulator z 2019r

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
        mnie także nie działa ale winę zwalam na akumulator z 2019r
        Ja mam akumulator z 2017 roku. W zimie S/S nigdy mi nie działał a jak jest ciepło to działa .

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
          Ja mam akumulator z 2017 roku. W zimie S/S nigdy mi nie działał a jak jest ciepło to działa .
          Miałem dokładnie tak samo

Comment

U mnie w 4 latku S/S już od 2 lat nie działa; czy to lato czy zima.
            I bardzo dobrze, problem z głowy

Comment

U mnie też nie działa i przynajmniej jest spokój

Comment

Ktoś ,coś z tym zrobił ?

Comment

Moim zdaniem to nic nie trzeba robić. Jak aku jeszcze jest dobry to system zadziała. Mój ma 7,5 roku, S/S całą jesień i zimę nie zadziałał a ostatnio się włączył.Pewnie jak akumulator byłby nowy to system działał by częściej.

Comment

Moim zdaniem to nic nie trzeba robić. Jak aku jeszcze jest dobry to system zadziała. Mój ma 7,5 roku, S/S całą jesień i zimę nie zadziałał a ostatnio się włączył.Pewnie jak akumulator byłby nowy to system działał by częściej.
                    Tylko,że mój aku ma 3,5 roku bo go zmieniałem po 3 latach i to mnie trochę zastanawia...od czasu do czasu go doładowuje bo zdarzyło się, że miałem komunikat z HH low batery.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                      Tylko,że mój aku ma 3,5 roku bo go zmieniałem po 3 latach i to mnie trochę zastanawia...od czasu do czasu go doładowuje
                      Chcąc w pełni zdiagnozować przyczynę, trzeba by podłączyć auto pod Him HDS... ale tak na 90%, pewnie będzie to wina dużej rezystancji wewnętrznej akumulatora.. niestety takie "doładowania" akumulatora, rezystancji wewnętrznej za wiele nie obniżają, rezystancja wewnętrzna wiąże się z gęstością elektrolitu.. chcąc doprowadzić akumulator "prawie" do stanu fabrycznego musisz go po prostu podłączyć na dwa dni (czasem i dłużej), najlepiej pod prostownik, bądź porządną ładowarkę, która nie kończy ładowania zaraz po osiągnięciu prawidłowego napięcia... i powiem Ci, że jeśli tego akumulatora nie naładujesz jak trzeba, to jego żywotność mocno się skróci.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

Potwierdzam: cały miniony okres jesienno zimowy też mi S/S nie działał w FK8. Z jednej strony się cieszyłem, że nie muszę klikać przy każdym uruchomieniu, z drugiej zaczęła kiełkować myśl o niesprawnym aku (nawet kilka razy ładowałem w opór CTEKiem dla sprawdzenia przyczyny). Przyszły temperatury ok 20 stopni i znów działa.

Comment

Working...
                        X