Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to za kontolki z ostrzeżeniem civic x?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co to za kontolki z ostrzeżeniem civic x?

Witajcie
    Jestem tu nowy i chciałbym się ze wszystkimi przywitać.
    Zakupiłem Hondę Civic x 1.5 t, i mam problem z kontrolkami ostrzegawczymi.
    Poniżej w załączniku.
    Co one oznaczają?
    Co z tym fantem zrobić?
    Załączone pliki

Zamieszczone przez belon1 Zobacz posta
    Witajcie
    Jestem tu nowy i chciałbym się ze wszystkimi przywitać.
    Zakupiłem Hondę Civic x 1.5 t, i mam problem z kontrolkami ostrzegawczymi.
    Poniżej w załączniku.
    Co one oznaczają?
    Co z tym fantem zrobić?
    Ten pierwszy to chyba awaria/problem z systemem bez-kluczykowym a drugi to problem z system martwego pola

To powinno gdzieś w instrukcji być opisane, zobacz bo na pewno to widziałem. Nie mam akurat przy sobie IO.
    Last edited by marart; 19-01-2023, 21:16.
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zapaliła mi sie ta ikonka BSI martwe pole po stłuczce w tył.
      Wymieniłem czujnik na inny ,ale ikona się pali.Czy trzeba czujnik adoptować?

Comment

A gdzie znajduje się radary martwego pola z tyłu?

Comment

Skrajne czujniki w zderzaku tylnym. Bez podłączenia komputera to niewiele zrobisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

dojdę z kanału bez zdejmowania zderzaka

Comment

Ale do czego? Przecież nawet nie wiesz co masz zrobić.
              Podłącz komputer i zobacz jaki błąd zgłasza system.

Last edited by Paluch; 21-01-2023, 08:09.

Comment

dojdę z kanału bez zdejmowania zderzaka
                Akurat zdjęcie tylnego zderzaka to jest moment. Tu nie chodzi raczej o sprawy mechaniczne. Potrzebne jest, tak jak zaznaczył Paluch, podpięcie do komputera obsługującego Hondy i stwierdzenie co to za błąd. Ja tylko wskazałem Ci co oznaczają piktogramy. Ale żeby zrobić krok dalej to już trzeba grzebnąć elektroniką.
                Moja Hania

Comment

Zakupiłem Hondę Civic x 1.5 t, i mam problem z kontrolkami ostrzegawczymi
                  Dobra rada, jak nie masz IO a chciałbyś coś się z niej dowiedzieć lub nie masz jej pod ręką to w temacie X gen-"inne"-"instrukcje obsługi" w poście #3 Lukas zamieścił link gdzie można otworzyć interesującą nas instrukcję dla danego modelu auta. Ja często z tego korzystam siedząc przed komputerem. Tam jest odpowiedź na dręczące Cię pytania z instrukcją dalszego postepowania co z tym zrobić.

Comment

Dziękuję za zainteresowanie
                    Znajomy mi przeskanował auto i wyszło jeśli chodzi o martwe pole,że niezgodność z drugim radarem modułem.Był założony inny radar po stłuczce.
                    Na szczęście mam stary radar bo tam tylko rozsypał się uchwyt ,ochrona plastikowa radaru.
                    Ale to pikuś mam większy problem po tym całym skanie coś się po......ło i migają ikony LKAS ,ACC ,asystent pasa oraz system zapobiegania skutków kolizji.
                    Wcześniej było dobrze .Znajomy mówił mi coś ,że coś się pojawiło o kalibracji radaru.Myślę,że coś sp...ł.Teraz na żółto migają te ikony jak choinka.
                    Ten nadmiar elektroniki to same problemy.
                    Jeszcze do tego nie działąją mi czujniki ruchu.
                    Grafika samochodu z czujnikami wyświetla się na liczniku,ale nic nie działa .a przycisk po lewej miga ten od czujników(był wymieniony jeden czujnik zgodnie z numerem )
                    Masakra z tym samochodem.
                    Wcześniej miałem Audi A6 c6 i przez 8 lat użytkowania zero problemów

Comment

Dziękuję za zainteresowanie
                      Znajomy mi przeskanował auto i wyszło jeśli chodzi o martwe pole,że niezgodność z drugim radarem modułem.Był założony inny radar po stłuczce.
                      Na szczęście mam stary radar bo tam tylko rozsypał się uchwyt ,ochrona plastikowa radaru.
                      Ale to pikuś mam większy problem po tym całym skanie coś się po......ło i migają ikony LKAS ,ACC ,asystent pasa oraz system zapobiegania skutków kolizji.
                      Wcześniej było dobrze .Znajomy mówił mi coś ,że coś się pojawiło o kalibracji radaru.Myślę,że coś sp...ł.Teraz na żółto migają te ikony jak choinka.
                      Grafika samochodu z czujnikami wyświetla się na liczniku,ale nic nie działa .a przycisk po lewej miga ten od czujników(był wymieniony jeden czujnik zgodnie z numerem )
                      Auto po stłuczce...tak niestety bywa, że wtedy zaczynają się kłopoty, bo zależy jak zostało naprawione. Poza tym jak ktoś grzebie kompem to powinien wiedzieć co robi...To nie wina auta tylko pseudo-mechaników/elektroników ....ech. Wielu z Nas podpina sobie Hanki do komputera w różnym celu....od błahych spraw typu "sprawdzę sobie i popatrzę" poprzez wymianę klocków, kasowanie przeglądów itp. I nikomu choinki nie wywaliło. Nie denerwuj się na samochód tylko znajdź normalnego mechanika a nie "kolegę" któremu wydaje się, że umie grzebać w elektronice....Polecam i będzie dobrze

P.S. Tak na szybko odepnij aku na kilkanaście minut i niech system wstanie sobie sam. Może część choinki pogaśnie. Reszta do dobrego speca od Hond, który ma HDS-a
                      Last edited by marart; 22-01-2023, 18:23.
                      Moja Hania

Comment

.Znajomy mówił mi coś ,że coś się pojawiło o kalibracji radaru.Myślę,że coś sp...ł.Teraz na żółto migają te ikony jak choinka.
                        Kliknął rozpoczęcie kalibracji radarów kasując poprzednie ustawienia. Teraz cię czeka kalibracja zapewne w ASO. Chociaż są też warsztaty niezależne które maja przyrządy do kalibracji. Niech znajomy dobra flaszkę kupi bo nie jest to najtańsza usługa

Comment

No to lipa.
                          Nie da się tego cofnąć do ustawień fabrycznych?
                          Bo to katastrofa.
                          Czy ktoś zna w okolicach Łodzi jakiegoś ogarniętego mechanika od Hondy.
                          Co by to wszystko mi wyprowadził na prostą.
                          Samo auto mechanicznie jest super,ale ta elektronika mnie dobija.
                          Jestem kierowcą od 1987 roku,dawałem sobie radę z samochodami mechanicznie ,ale ta elektronika mnie przerasta.I powiem wam ,że połowa dla mnie jest zbędna.

Comment

Nie da. Nie ma czegoś takiego jak ustawienia fabryczne radaru. Radar po każdej ingerencji trzeba kalibrować.
                            Jak się nie chce elektroniki to się kupuje starsze auta. Teraz elektronika to codzienność w autach.
                            Z martwym polem już wiesz co jest wiec został tylko radar do kalibracji wiec w sumie w czym problem ? Umow się do ASO na kalibrację i zapomnij o temacie.

podłączając komputer nie można tak sobie klikać co się chce jak to zrobił twój kolega. Ciesz się, ze tylko takie są konsekwencje.

Last edited by Paluch; 22-01-2023, 20:48.

Comment

A znasz kogoś jakiegoś mechaniora z okolic Łódzkiego?

Comment

Working...
                              X