Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic X kamera z przodu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic X kamera z przodu.

Ostatnio przeglądając ukryte menu w Connecie znalazłem opozycję regulacji przedniej kamery, czyli konstruktorzy przewidzieli jej montaż.
    Jest duża szansa, że taka kamera dostępna jest na jeden z rynków lub w innym modelu Connectem.

Czy może ktoś przymierzał się do tego?

Na szybko przejrzałem schemat i wydaje mi się, że taką kamerę podłącza się pod złączkę 32 pianową Connecta ( tam gdzie tylna) . Jest w niej sporo wolnych pinów.

Czy ktoś dysponuje schematem wersji z USA, która ma kamerę w prawym lusterku?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

PS. rozważałem zestaw przedniej kamery z Aliexpress, ale nie bardzo pasuje mi sposób jej uruchamiania.....

A czy nie chodzi czasem o kamerę przednią wbudowaną za lusterkiem do systemów bezpieczeństwa?
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

jak już to kamera z prawego lusterka. Nie spotkałem się z kamera na przodzie samochodu. Jak by się dało to by na aliexpress by było
      Civic X 2.0 USA

Comment

Chodziło mi o ta kamerę.
        https://rts.i-car.com/media/k2/items...3830c40_XL.jpg
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

W ukrytym menu są ustawienia kontrastu, koloru itd. do 3 kamer (tylnej, w lusterku i przedniej) W moim Civicu mam obraz tylko z tylnej . w pozostałych jest czarny, natomiast parametry obrazu można modyfikować. Wieczorem zrobię zdjęcia ustawień

20230113_152423.jpg20230113_152245.jpg
          Last edited by benekx; 13-01-2023, 20:20.

Comment

ja mam w swojej przednią kamerkę ale kupioną z aliexpress, widziałem że za wielką wodą mają kamery w lusterkach, które są aktywowane przez kierunkowskaz
            FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Rozwazalem jeszcze w ufoku kamerke montowana w znaczek, ale problemem był rozmiar. Bo ufok miał znaczek wielkości, który nie występuje w azjatyckich i globalnych modelach. W X mam pełny znaczek więc odpuscilem

Comment

Zamontowanie kamery w prawym lusterku to "Pikuś" . kwestia $$$. Jak dla mnie za droga zabawka.
                Z przodem już gorzej. Podstawą jest brak schematów.

Czytalem opinie o kamerach z Ali w znaczek. Jakość wydaje sie wątpliwa a sposób uruchamiania przyciskiem mi nie pasuje.... chcialbym by uruchamiała sie automatycznie.
                Last edited by benekx; 15-01-2023, 18:34.

Comment

Zamieszczone przez benekx Zobacz posta
                  Zamontowanie kamery w prawym lusterku to "Pikuś" . kwestia $$$. Jak dla mnie za droga zabawka.
                  Z przodem już gorzej. Podstawą jest brak schematów.

Czytalem opinie o kamerach z Ali w znaczek. Jakość wydaje sie wątpliwa a sposób uruchamiania przyciskiem mi nie pasuje.... chcialbym by uruchamiała sie automatycznie.
                  W moim przypadku kamerka z ali którą posiadam w znaczku, uruchamia się przyciskiem ale i automatycznie wtedy, gdy przednie czujniki coś wykryją
                  FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Gdy pisałem z "my friendem" to twierdził, że tylko po przycisku.

Comment

Tak to działa:
                      1. na ichniejszy przycisk
                      2. po wyrzuceniu wstecznego
                      3. po wykryciu przeszkody przez przednie czujniki

Last edited by Frędzel; 16-01-2023, 08:15. Powód: dodano video
                      FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

dzięki. o takie rozważnie mi chodziło.

Comment

Working...
                        X