Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alternator

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alternator

Cześć !

drodzy forumowicze - czy ktoś miał przepadek i problem z alternatorem w hondzie X ?
    Padło mi auto brak ładowania na alternatorze - początkowo myślałem, że akumulator, ale auto się wyłączyło podczas jazdy. Początkowo myślałem, że może kuna pogryzła kable lub coś w tym stylu. Wsadziłem auto do znajomego mechanika i sprawdził że nie ma ładowania na alternatorze - na pierwszy rzut oka kable ok.

I tu uwaga - cena nowego alternatora w ASO (mnie zniszczyła) 7-8 tys. zł

Co jak co ale aby alternator w 5 letnim aucie padł (i to hondzie) to już przeginka.

Czy ktoś z Was miał podobny przypadek ? problemy z alternatorem ?

Tak się zastanawiam jaki może być powód. Prawdopodobnie alternator wykręcę i dam do regeneracji. Ktoś może polecić coś sprawdzonego okolice Świdnicy - Wrocławia ?

nr alternatora: 31100-5AY-H01

Piszcie dajcie znać !

Ja bym jeszcze dokładnie sprawdził cały układ. Jeśli dobrze kojarzę, alternator jest sterowany przez komputer auta, być może tu coś szwankuje, a sam alternator jest sprawny.
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

sterowany ok - ale to by napięcie chociaż jakieś dawał. Jutro go wykręcimy i sprawdzimy dokładniej co i jak.

Obstawiałem, że kable jakaś kuna pogryzła - będę szukał ! dam znać

Comment

Daje alternator do naprawy - regeneracji ! czy ktoś z Was miał podobny problem w civic X. Problem z alternatorem ?

Comment

Pytanie przychodzi wam do głowy co może być powodem, że alternator został uszkodzony ?

(mi się wydaje że jakiś kabel np. zasilający akumulator został przegryziony - alternator dawał prąd nie było odbioru i padł)

Comment

Working...
          X